reklama

Maj 2012

reklama
:-D:-D:-D pieszczoszka :-D:-D:-D bidulko!!! :-D:-D:-D

żanetka :-D:-D:-D hehehehe... dobra jesteś... :-D zastanawiam się jak można kapcie zgubić... :rofl2::rofl2::-D:-D:-D
ja nie nawidzę skarpetek ale bez kapci kroku nie zrobię... :-D:rofl2:

To jeszcze nic- nam zginęła szczotka do włosów jakieś 3 lata temu. do dzisiaj się nie odnalazła. A przypominam że w kawalerce mieszkam. Jest opcja, że pies zeżarł ale szczerze wątpię :-D

Witam,
Maciuś wstał na jedzonko o 4:40, o 6:00 i właśnie się obudził, więc lecę mleczarnię otwierać:-D
Gorąco potwornie, mimo burzy która była wczoraj późnym wieczorem.
Miłego dnia!

Kapcie, szaliki i czapki służą do gubienia, więc nic dziwnego.

Co do bólu przy karmieniu piersią - ja go sobie funduję na własne zyczenie, bo nie pilnuje glonojada jak karmię go w nocy w łózku, tylko zasypiam jak tylko sie podczepi pod dystrybutor. Wstawać nie muszę, żeby robić mleko, tylko odpinam stanik i karmię - bo dziecię śpi z nami, po iluś tam upojnych wieczorach usypiania go w łóżeczku, stwierdziłam, że ja nikogo nie zabiłam, żeby sie tak umartwiac i usypiać go na stojąco wisząc nad łóżeczkiem, wstawać w nocy do łóżeczka by sprawdzic czy juz jest gotowy - jak się budzi na karmienie to jakieś 10-20 min musi sobie pogadac i sie rozbudzic, inaczej od razu przy cycu zasypia, odkładać itp itd. Poza tym - ja po prostu uwielbiam z nim spać - daje mi w nocy ręką po ryju, noga kopie w brzuch lub w cyca - cudowności:) Bedę go miała tylko jednego to sie muszę nacieszyć;) W lipcu jedziemy z nim do rodziców L, więc i tak dwa tygodnie będzie musiał z nami spać, więc oduczy(my) się spać w łóżeczku. Ale mam silne postanowienie, że w sierpniu uczymy spać w łóżeczku - L będzie go odrykiwał w łóżeczku, a ja chyba będę pić wódkę w innym pokoju i ryczeć z żalu, że mi dziecko mordują;P

Wczoraj dziecię było na dworze kupę czasu - efekt - nie spał do 24:)) za dużo wrażeń dla niego to nie jest dobrze, fakt, że przegięliśmy z powrotem i dopiero o 21 w domu byliśmy - muszę wprowadzić sobie i nam mocniejsza dyscyplinę, bo mi sie dziecko zamęczy..,

Pieszczoszka Lenka waży 5350 i od przeszło dwóch tygodni nosi 3-ki. :tak: I Dady i Pampersa :-):tak: to przedział 4-9kg więc jest ok.
Miałam wrażenie że dwójki już maławe się robią... ;-)

Flaurka Ty normalnie jakiegoś bloga o macieżyństwie powinnaś pisać... :-D:-D:-D ubaw mam czasem po pachy jak czytam Twoje posty :-D

Ja to nie wiem czy coś mi się gubi w chacie... :-D:rofl2:

czesc dziewczyny! u nas nocka w miare ok, tylko moj maly czesciej potrzebuje pic w ten upal wiec co trzy godzinki mielismy pobdke. ale nawet sie wyspalam a wczoraj po wczesniejszej nieprzespanej nocy padlam nawet nie wiem kiedy.
ja ten bol tez sprawielam sobie na wlasne zyczenie. wypilam sobie karmi na wieczor a moj maly przespal wtedy 6 godzin wiec zrobil sie nawal pokarmu i stad chyba ez zatkany kanalik. poza tym tez nie kontroluje karmien nocnych bo tez moj maly spi ze mna. powalcze z tym ale jeszcze nie wiem kiedy :) najpierw dawalam mu i sobie czas do drugiego miesiaca a ze skonczyl go dwa dni temu to poczekam az skonczy trzeci miesiac :)
wikasik, ja tez mialam problem z prawa brodawka a teraz z lewa. rzeczywiscie bol jest duzo wiekszy przy zatkanym kanaliku ale tez wiem co przezywasz. u mnie teraz z brodawkami lepiej i jakos tak samo przeszlo
pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego dnia! zmykam bo moje malenstwo zaczyna wolac jesc po porannej drzemce :) :*

po jednym karmieniu tak na mnie pospał godzinkę dobrą tak wtulony słodko że nie miałam serca go odkładać;-)

Ciebie to cieszy a dla mnie to codzienny obowiazek, bo to jedyna technika aby marud zasnal :baffled:

Wikasik
- a jak Ty sie nabawilas tej krwawiacej brodawki tak nagle? Robercik byl zbyt brutalny czy okazalo sie, ze zuzylas o 1 tone lanoliny za malo? Moj mi raz wysmarowal malinke jak "spudlowal" - rany, to byl bol! Mialam sinca z trzema krwiaczkami :baffled: Na szczescie szybko sie wygoilo :-)

Ja tez lubie czytac siraczysty humor Flaurki :-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry