• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

teraz doczytałam - 2-3 g. kaszki manny to pół łyżeczki - łyżeczka, a nie łyżka stołowa, jak podaje producent Bobovity :/
Kochana dobrze podłaś 2-3 g czyli jak piszesz łyżeczka odnosi się do samej kaszki manny bez żadnych dodatków ...jesli podawałaś kaszke Bobovity Mleczna kaszke manne to nie jest ona w czystej postaci tylko juz np.plus mleko mm 2...a oni na swojej stronie to tłumacza :
Pamiętaj, że kaszki BoboVita składają się z różnych składników, nie tylko zboża zawierającego
gluten. Mają w sobie owoce i witaminy, a niektóre również mleko modyfikowane, dlatego, aby
właściwie wykorzystać je do ekspozycji i podać odpowiednią ich dawkę, skorzystaj z przelicznika glutenowego.

ja bym podawała dalej ta kaszke jesli prze zkolejne 2 dni sie taka kupa powtórzy to wtedy odstaw bo moze to faktycznie od szczepienie co:confused:

no dzisiaj tu cisza :tak:

reklama
Natalka, tak podaję kaszkę Bobovita Kaszka manna mleczna... Po 1 łyżeczce nic mu nie było... I jak czytam gdziekolwiek, czy fora czy jakieś artykuły - każą podawać przez 2 miesiące 1 łyżeczkę małą właśnie... Dzisiaj już więcej kup nie było, tylko ta jedna. Zobaczę jaką kupkę zrobi jutro - jak normalną, to dam znów, ale tylko łyżeczkę, nie więcej :no::no::no:

Anik no wiadomo zrobisz jak uważasz ;-) oby to tylko jednorazowa taka kupka;-) mojemu wczoraj buraki rozluźniły kupe :-) kurde a juz tak sie cieszyłam ze nie napotkam na taką w pieluszce:-pbleee:cool2:

katasza jest na mm 2

Anik- a kaszka mleczna nie jest przypadkiem na mleku następnym? Sprawdź skład. Bo może lepiej podawać mannę z Bobovity ale bezmleczną?

Tak, ma w składzie mleko 2... ale łyżeczka to nie tak wiele, a i tak za jakieś 2 tygodnie będę musiała powoli przechodzić na mm2... Ale jak się ta sytuacja powtórzy, to kupię bezmleczną...

Natalka - Ty podajesz 1 łyżeczkę czy łyżkę?

No właśnie- więc może troszkę za wcześnie. My co prawda na piersi dalej ale kaszkę podaję i właśnie bezmleczną.

Anik- no właśnie łyżeczka niby nie wiele, ale jak jest np. alergia to nawet niewielka ilość alergenu daje objawy. I nie chodzi mi o to, że macie alergię na mm zawarte w kaszce ale może po prostu warto spróbować z samą manną.

Hola Kobietki,
przepraszam ze tak mnie malo,ale nie nadrabiam w zyciu codziennym.Leo jest coraz bardziej zwawy,nigdzie zostawic go nie moge,bo nawet w lozeczku potrafi cos wykombinowac.Dzis zjadl kawalek gazety:baffled: Zaczal sie czolgac,turlac,przekrecac i siada samodzielnie(tzn.pociaga sie w oparciu o cos,a nie z pozycji lezacej-za mlody na to:-p i pozostaje bardziej wyprostowany).Poza tym zaczal sie budzic w nocy na jedzenie tak ok.1-2,bo w dzien nie dojada:dry:Ale sie jakos wysypiamy,chociaz leca slowka w myslach jak sie czlowiek wybudza :zawstydzona/y: A dzis jestem sama na noc,bo S w pracy:-(.Z nowosci tylko tyle,ze V rosna ostatnie zabki (myslalam,ze ma juz wszystkie a tu zonk...wychodza wszystkie na raz ostatnie w slodkiej paszczece),a w srode przylatuje moja Mama bo ja sie musze za jakas praca rozejrzec,no i sie przyznam ze potrzebuje pomocy.Mam nadzieje,ze bedzie dobrze,bo ja z moja Mama zyje dobrze na odleglosc i nie w moim domu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale ja kocham i nie ma co marudzic.Nacieszy sie wnukami ;-)
Koncze,milej nocy :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry