• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
bea to straszne, zal mi takich maluszków ze tyle musza sie nacierpiec i jego rodziców ktorzy musza patrzec na cierpienie wlasnego synka.
co do diety to tak jak suzi pisze raz dukamy a raz nie-ja od poniedziałku znowu zaczynam :-)
Pieszczoszka ja sie nie łapie ani na rodzinne ani na to drugie becikowe ani na nic innego wiec nie pomoge:-(:-(:-(
natalka my tez byłysmy chyba ze 3 godzinki na spacerze, pogoda piekna az sie nie chce wracac do domku
annte super ze sie udało załapac na 1/4 etatu bo przynajmniej duzo czasu spedzisz z malenstwem a te kilka godzin szybko minie ani sie nie obejrzysz i bedziesz w domu, a kazdy grosz sie przyda bo pieniazków nigdy za wiele :-)
martusia udanych chrzcin no i zakupów, szalej malenka szalej i nie wracaj z pustymi torbami :-D:-D:-D

Annte to tylko 1/4 a ile radości bedziesz miała ze spotkania z ludzmi:) Córcia nawet tego nie odczuje, a za "pierwszą" wyplate zaszalejesz i ja obkupisz ;-):tak::-D a tak serio to gratuluję:-)

Dziewczyny a o co chodzi z tym drugim becikowym? bo zielonego pojecia nie mam...a moze sie kwalifikuje:confused:

suzi to jest dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka ,wpierw musisz postarac sie o zasilek rodzinny . Zasiłek rodzinny dostaniesz jak razem z męzem nie przekroczycie 500 cos zł na osobe ( biorąc pod uwage wasze wypłaty ) i doliczacie do tego synka czyli sumujecie swoje wyplaty i dzielicie na 3, tak to u mnie wyglada ,nie wiem czy wszedzie jest tak samo ;) musialabys sobie doczytac.

to jest dodatek do rodzinnego w wys, 1000zł
Ja nie pracuję ,Seba tez umowy jeszcze nie ma więc wychodzi ,że oboje jestesmy bez pracy ,więc się należy.
Np jak kobieta nie pracuje a facet pracuje a nie przekracza mu iles tam to tez mozesz dostac . ( z tego co pamietam dochod na os nie moze przekroczyć 300 pare zł)

najlepiej zadzwon zapytaj:)

no widzisz suzi u nas jest ok 500 zł na osobe u sylwi ok 300 zł, chyba w kazdym miescie inaczej ,sprawdz sobie jak to u ciebie wyglada;-)

edit chyba jednak jest wszedzie tak samo bo sprawdzilam jak u sylwii i tez 500 cos zł

Ostatnia edycja:
reklama
Nie w każdej gminie to dodatkowe "becikowe" jest - to gmina ustala czy i ile placi.

Przy ustalaniu dochodu rodziny bierze sie zarobki za wczesniejszy rok bodajże i uwzglednia sie dochody utracone i dodane - no bo ktos mógl miec prace i ja stracic, lub nie mial pracy a ma w chwili starania sie o zasilek. Dla mnie to totalna papka, majaca na celu uwalenia jak najwiekszej ilości wnioskow rodzicow starających sie o zawrotna kwotę 68PLN/mc... Panstwo prorodzinne. Wczoraj w sklepie za spory filet z indyka zaplacilam 54 zl - faktycznie, zasilek adekwatny do realnych cen...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry