reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Fiore jestem jak najbardziej za porządkiem na forum.
Andav gratulacje z wstawienia suwaczka. Ja miałam om 27.07. i termin na początku miałam na 08.05 a teraz 29.04 z usg, z om. 03.05.

reklama
wedlug @ wychodzilo by ze jestes w o 2 tyg staraszej ciazy niz ja... co do wymiarow z usg to mi okreslil ze pasuja idealnie do daty porodu wyliczonego z ostatniej @

Witam.
U mnie z OM jest data na 18 maja ,a z USG na 22 maja.
Jak będzie to się okaże.
Ale napiszę Wam jak u mnie się fajnie złożyło.
Z Klaudią miałam termin na 22 lipca
Z Kubusiem na 22 stycznia
a teraz mam na 22 maja :-D:-D:-D:-D:-D

fiore o co Ci chodzi z bałaganem na forum :confused::confused:
Jak Ci temat poboczny nie odpowiada to go po prostu nie czytaj i tyle.
Ja uważam ,że tak jest dobrze.
Wątek główny to główny ,a poboczne w nowych tematach .
Zawsze tak się robi ,żeby było czytelniej i łatwiej odpisać na konkretne zagadnienia.:sorry2::sorry2:

fiore o co Ci chodzi z bałaganem na forum
confused.gif
confused.gif

Jak Ci temat poboczny nie odpowiada to go po prostu nie czytaj i tyle.
Ja uważam ,że tak jest dobrze.
Wątek główny to główny ,a poboczne w nowych tematach .
Zawsze tak się robi ,żeby było czytelniej i łatwiej odpisać na konkretne zagadnienia.:sorry2::sorry2:

zgadzam się - po to są wątki na różne tematy, żeby łatwiej/szybciej zadać pytanie i uzyskać odpowiedź. Podział ten stanowi właśnie porządek. Główny wątek jest już takim śmietnikiem wszystkiego - lekarzy, ciuszków, że to w nim ciężko się odnaleźć. Po co ładować tu jeszcze inne rzeczy?

Majóweczki to mój pierwszy wpis na tym wątku:) ale mam nadzieje że nie ostatni. widze że Wy juz tu się dobrze znacie:):):) Mam takie pytanko bo czytam ze juz zakupujecie ubrania ciążowe, u mnie dzis zaczął się 13 tydzie a u mnie żadnych zmian jesli chodzi o wielkosc brzuszka?? Z jednej strony sie ciesze ze jakos nie tyje duzo bo w styczniu biore slub, ale z drugiej zastanawiam sie czy wszystko ok???
Diabliczka ciesz się, ze jeszcze nie widać. Ja tez sie cieszyłam dopóki dziś nie weszłam na wagę :szok: a tak niespodzianka 1,7kg więcej, które poszły w biust i udka. Nie wszystkim od razu rośnie brzuch, wiele zależy od mięśni brzucha.
ja mam date ustalona na 12.05 . a kiedy mialas ostatnia @ ? ja 10.08
Wiolka, ja mam termin na 19maja a @ miałam 12.08. Ogólnie co do terminu porodu powszechnie panuje zasada, ze termin porodu = data ostatniej @ + 7dni - 3 miesiące następnego roku
Ale jak wiadomo, każdy organizm jest inny i to sie tyczy tylko regularnych @

A ja zgadzam się z Fiore. Np. tematy sny i czy wierzycie w to, gdzie są znikome odpowiedzi mogły by być w wątku głównym "MAJ", nie są to tematy poruszane przez forumowiczki zbyt często. A główne tematy już są : zakupy, u lekarza, brzuszki, itd. Tym sposobem utworzy się mnóstwo minitematów, które wydłużą listę i dopiero nie można będzie nic znaleźć.

Witajcie:)
Dawno nic nie pisałam... i muszę się poprawić bo brakowało mi tego forum. Obecnie jestem na zwolnieniu, biorę leki na podtrzymanie bo miałam małe problemy, a dzidziuś generalnie "dokucza" mi mocno bo męczą mnie mdłości i wymioty, ostatnio szczególnie nocą... Po drodze okazało się, że mam problemy z tarczycą (niedoczynność), która wyszła teraz w ciąży po zbadaniu TSH (także zachęcam Was by to sprawdzić bo nie każdy lekarz zleca) więc jestem teraz również pod opieką endokrynologa i łykam hormony. Będę teraz klikać częściej. Pozdrawiam cieplusio

To widze ze kazdej z was termin pokrywa sie z OM - matko to dlaczego mi nie??? mam nadzieje ze z lokatorem wszystko w porzadku!!! a moze to wina ze mam dlugie cykle co? o kurcze dziewczyny bo sobie zaczynam cos wkrecac :szok:

Andav nie nakręcaj się...nie stresuj maluszka! Wszystkim kobietom termin z OM liczy się w ten sam sposób i jest on wyliczony wg cykli około 28 dniowych, więcTwoje dłuższe cykle powodują, że owulacja później, to i maluszek mniejszy niż wg OM. Wszystko jest dobrze!

reklama
Pomiar z USG podobno jest bardziej dokładny, więc przestawiłam suwaczek na datę wyznaczoną z USG (5.05.2012)
Ja miałam 34-dniowy cykl, także moja dzidzi "powstała" ok 3 tyg(a nie 2 tyg) po pierwszym dniu ostatniej miesiączki, więc już sama się przestawiłam, że liczę tydzień mniej ( wszelkie informacje o rozwoju dziecka w poszczególnych tygodniach są dla dziewczyn z 28dniowym cyklem)
Z dnia miesiączki wynikałoby, że jestem już w 15 tyg. Z dnia miesiączki orientacyjnie wyznacza się termin - nie każdama owu dokładnie w środku cyklu.

Najlepiej liczyć z USG.

Do góry