reklama

Maj 2012

Witajcie!
U nas dzień minął leniwie. Co prawda rano wstaliśmy, ale zaraz po śniadanku znów poszliśmy spać :-D Później obiadek i spacerek, a po spacerku znów ciągnący brzuch :szok: wzięłam nospę. Zaraz czeka mnie kolejna aplikacja, zobaczymy jak dziś będzie :eek:Jutro do pracy, ale zadzwonię do gina poradzić się co robić.
Miłego tygodnia Majówki!
Zdrówka dla chorowitek i problemowych!!!
Witam nową mamę!

reklama
annte ja ci radze jak juz w razie bedziesz szla do pracy to się nie maluj i genralnie sprawiaj wrażenie cierpiącej. Szybciej się przygotują i nie bedziesz sie musiala tłumaczyc.
U mnie dyr tez bezdzietna i samotna i tez jej z akazdym razem ciezko zrozumiec. JNajpierw chcialam pracowac do lutego ale juz naprawde nie mialam sily i zanim jej powiedzialam ze jednak tylko do konca listopada to wlasnie nieco sie "zaniedbalam" i jak psozlam do niej to o dziiwo powiedziala ze rozumie (po raz pierwszy) bo naprawde kiepsko wygladam :-) i przeszlo bez bolu. Kolezanki tez nie mialy pretensji

Cześć.

Ja tylko na chwilkę i z góry przepraszam, że Wam nie poodpisuje:( Przez weekend byłam u mamy i troszkę poszalałam zakupowo:) Mąż od jutra w domu na L4, bo wczoraj miał operację ręki. Teraz będę jego szoferem:) Test krzywej cukrowej wyszedł bardzo dobrze - wyniki na czczo i po glukozie praktycznie takie same:)

Widzę, że nieciekawie tutaj skurczowo się zrobiło:/ Współczuję dziewczyny i życzę, aby szybko minęło! Ja też ostatnio nie najlepiej się czuję, ale chyba przez to, że za dużo chodziłam:(

Wszystkim potrzebującym życzę zdrówka!

Witam o poranku
Dziewczyny mam nadzieje ze te skurcze Wam szybko przejda, jezeli nie prosze szybko podejdzcie albo do lekarza albo na izbe i poproscie o KTG. Odmowic nam nie moga juz w tym mcu, jak pisze As ona czuje te skurcze czasem ja w 1 ciazy nie czulam:no:a byly i to dosc nasilone. Pomimo brania nospy regularnie od 7 tyg ciazy 3 razy dziennie i to w podwojnej dawce.
Od wszystkich sie slyszy ze ten 6 mc jest najgorszy, skurczowy wlasnie i u nas na forum tez to sie potwierdza, niestety. Oby do 7 miesiaca;-)

hej dziewczyny :) mam termin na koniec kwietnia- czasem Was podczytuje :) Jesli chodzi o skurcze to juz sporo mam za soba z tym zwiazanego i przed soba :) aktualnie leze w lozku . Bylam juz w szpitalu - KTG jest absolutnie zabronione podczas czynnosci skurczowej macicy, poniewaz przyczepione pasy pobudzaja ja jeszcze bardziej i mozna doprowadzic do nieszczescia. W wypadku silnych skurczy zaleca sie mocniejsze od nospy srodki przeciwskurczowe typu fenoterol. Ja bedac pod kroplowka fenoterolowa w szpitalu mialam zrobione ktg, ale to w celu sprawdzenia tetna dzidziusia.... normalnie sie tego nie robi- pamietajcie ! i nie dotykajcie pod zadnym pozorem brzuszkow :)
bedzie dobrze trzymam kciuki :)

skurczowa lezaca mama ;)

hej Dziewuchy, doczytałam Was, ale ile zapamiętałam to się zaraz okaże..

zdrowia wszystkim chorym! u mnie tylko spękane usta, ucisk w okolicach intymnych i swędząca wysypka na piersiach. zmęczona jestem po weekendzie - imieniny teściowej i kawa u przyjaciółki - nie jest w ciąży (2tyg spóźnienia:/), kiedy facet się dowiedział - ten, który melodramatyzował - popłakał się.. z żalu, że nie. zrozumiecie kiedyś mężczyzn??

antykoncepcja.. też o tym myślałam. nie chcę już więcej dzieci, ale "furtkę" sobie zostawię, bo może mnie mąż przekonać na trzeciego potworka:) myślałam właśnie o spirali.. zapytam gina. do tej pory (do stycznia 2011 od października 2008) miałam plastry. nic mi się nie działo, może tylko w lecie przy upałach troszkę swędziało miejsce przyklejenia i zawsze przyklejałam w innym miejscu (nie powtarzały się od razu). libido w porządku, waga też. po 7miesiącach zaszłam w ciążę - za 1 razem i dzieciaka mam zdrowego. najlepsze, że nie trzeba o nich pamiętać codziennie - tylko raz w tygodniu:)

męża coś wzięło na rozmowy o zakupach dla Hani:D w końcu! z następnej wypłaty co prawda, ale już pytał co upatrzyłam w internecie, o liście potrzebnych rzeczy wspomniał i znalazł mi zajęcie na jutro - segregacja ciuszków po Bartim, żeby wiedzieć co kupić. jest taki słodki kiedy mówi to co chcę usłyszeć;)
po nockach idziemy kupić Bartiemu "dorosłą" pościel - tatuś będzie go przenosił do swojego pokoiku - sam się zaoferował:szok: może to dlatego, że Barti w końcu zauważa tatusia i widzi w nim idola? czekałam na to 3,5 roku! pępowinkę czas odciąć:)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, czy wiadomo Wam cos na temat uzywania mikrofali podczas ciąży? osobiscie uzywam jej 3 razy dziennie po 20 sekund, staram sie wychodzic wtedy z kuchni, ale nie zawsze mi sie to udaje, oczywiscie nie stoje z brzuchem przyduszonym do drzwiczek. Niestety kilka razy zdarzylo mi sie otworzyc drzwiczki zanim dobiegl konca czas grzania, oczywiscie kuchenka natychmiast sie wyłaczala. Wyczytalam w necie ze moze nastapic z powodu oddziaływania mikrofali na ciezarna zanik gałek ocznych u plodu i ogarnelo mnie przerazenie. moje mikrofala jest dosc nowa i przed narodzinami stasia uzywana sporadycznie, od jakiegos czasu uzywam jej do podgrzewania wody. Co o tym sądzicie?
  • Udostępnij
    • Udostępnij ten post przez
    • facebook.gif
      Dodaj do Facebook
    • twitter.png
      Twitter!

biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Dodaj na bloga
progress.gif
Edytuj Odpowiedz Cytuj

Jestem :) Ale tylko na moment, doczytalam - wieeeeeele naskrobalyscie. I pojawily sie skurcze, a prosilam o wylacznie dobre wiesci!
Nasz weekend udany, choc zupelnie inny niz planowalismy. Teraz musze sie juz zajac praca, weic tylko poprawiam wam kolderki.

Dzisiaj koniec leniuchowania, pobudka o 6 bo trzeba do przedszkola. Dziecię wyszykowane czeka na dziadka całe szczęście. Teść się zglosił, ze ma wolne to go odwiezie rano, cąłe szczęście bo -14 a do przedszkola daleko brrrr

reklama
witam u nas tez -14 . mala w nocy goraczkowala.
wczoraj w wiadomosciach zapowiadali ze w nocy z czwartku na piatek ma byc -31 :no::szok:.potem kolejnej nocy -27 i kolejnej znowu -31. nie wiem czy taka temp naprawde bedzie ale ja jade dzis sobie zrobic spore zakupy sporzywcze , bo przy takiej temp samochod mi napewno nie odpali, a nawet wyjsc z domu bym sie bala.

milego dnia wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry