hej
aleście dużo napisąły. Wszytsko doczytałam ale juz pod koniec nic nie pamiętałam :-)
Zaliczylismy dzisiaj z chłopakami 2 spacerki. Wczoraj co prawda moja mama zadeklarowała tatę, ze tata Kube odbierze samochodem z przedszkola ale rano zadzwoniła, że dzisiaj ciepło to damy radę

tiaa tylko -17
ale w jednym miała rację, dalismy radę :-) i to smarki nawte do domu nie chciały wracać tylko jeszcze się na dworze bawić
Rosną te nasze dzieci ile maja wasze 4 latki ? no już prawie 5 ??
mój waży 20 kg ale ile ma wzrostu muszę go zmierzyc:-)
Kuba (4 lata i 3 miesiace) ma 106cm i waży 19,500 kg. ostatnio z wagą bardzo powoli idzie, bo jak miał 2,5 to wazył 17, 3 lata to już było prawie
Dorka,to nam gigant rosnie.V urodzila sie malenka kruszynka(wczesniak),a teraz za msc konczy 2lata i tak wazy 12kg przy wzroscie 95cm,rozmiar buta 24
a Michał 2 lata i 3 miesiące ma tylko 89cm wzrostu i wagę 11,800 :-(
Wogóle cłakiem różne te moje chłopaki, bo kuba jest powyżej 95 centyla a Michał poniżej 25

żadne ciuchy nie pasują na Michała po Kubie (tzn pasują letnie akurat na zimę, bo tak z pół roku różnicy by było rozmiarowo) a są z tego samego miesiąca.
Littele nina 100 lat!!!!
co do pomocy - u mnie zawsze tylko mąż ma 2 tygodnie urlopu ale fakt, ze on bardzo dobrze wywiązuje się ze swojej roli i przy dzieciach zrobi wszystko. Nikogo innego bym sobie w domu nie życzyła i szczerze mówiąc ja się dziwię temu organizowaniu pomocy po porodzie (po cc rozumiem ale sn to juz nie) jeszcze jakies pierwsze dni jak człowiek obolały no to ok jestem w stanie przełknąć ale całe mesiace? rozmumim żeby zadzwonic i zapytac, nawet kilka razy dziennie ale nie żeby mieszkała, czy ciągle przychodziła. Nie chce krytykowac ale mnie dziwi to w końcu ja jestem mama i to jest moje dziecko a nie babci. No i w końcu od czego jest tata?
edit: jeszcze mi się o toxo przypomnialo. Kiedyś mi połozna mowiła, ze najłatwiej zarazic się przez deskę do krojenia, jesli mamy w domu jedną do wszystkiego. Jesli kroimy mięso surowe na desce i nawte jesli ją potem umyjemy i położyma warzywa, które potem zjemy na surowo to toxo ma prosta droge do naszego organizmu.