Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

annte to dla ciebie mam nadzieję że to właśnie nic poza tymDusia, co się odwlecze, to nie uciecze! Ale też bym była wściekła.
Ja właśnie się zastanawiam, czy dzwonić do gina, bo ciśnienie mi jakoś dziwnie się zachowuje, tzn. ciśnienie mam 112/60 a puls 112. Co chwilę mam uderzenia gorąca i na zmianę rozbieram się i ubieram. A puls cały czas wysoki przy tych uderzeniach. Dzwoniłam właśnie do przychodni zapytać lekarza poz jaka jest norma, ale go nie ma. Do gina nie chcę na razie dzwonić, bo pewnie każe mi przyjechać, a jakoś mi to nie na rękę. Poczekam jeszcze z godzinę zobaczę jak to sie będzie utrzymywało i zadzwonię![]()
ale lepiej konsultuj się z lekarzemannte to dla ciebie mam nadzieję że to właśnie nic poza tymale lepiej konsultuj się z lekarzem
Układ krążenia
Organizm kobiety dostosowuje się do życia "dla dwojga". Zwiększa się objętość krążącej krwi - największa będzie w 32. tygodniu ciąży. Serce przepompowuje jej coraz więcej - z 4,5 litra do maksymalnie 6 l na minutę. Dochodzi do przerostu mięśnia serca, a także do przyspieszenia tętna - nawet o 20 uderzeń w ciągu minuty. Więcej krwi przepływa nie tylko przez macicę z umiejscowionym tam łożyskiem, ale także przez nerki, mięśnie, skórę. Ponieważ objętość osocza krwi rośnie szybciej niż ilość zawartych w nim czerwonych krwinek, dochodzi do fizjologicznej względnej niedokrwistości - najsilniejszej w 32. tygodniu ciąży. Twój lekarz ginekolog odróżni ją od anemii, która jest już stanem chorobowym. Zmiany w układzie krążenia, które zachodzą teraz w twoim organizmie mogą powodować, że będziesz się częściej pocić oraz miewać uczucie gorąca

mam nadzieję, ze uda się je odstawić i nie będę zmuszona brać ich do końca ciąży

choć liczę się z tym że to pewnie chwilowa poprawa...
(to nie nagana he he) - wybaw sie dopoki mozesz ;-)
) i zasnela
Wogole jej slychac rano nie bylo,a w poprzednich dniach jakby dzikiego szalu dostala-czyzby naprawde pogoda zaczela sie poprawiac?A moze dlatego,ze nie ma Tatusia i go dreczyc nie moze?