• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2012

martusia ja codziennie punkt 2:30 sie budze... nie wiem czemu;/ juz mój S zauwazyl,ze normalnie budze sie z zegarkiem w reku... i to samo krece sie z lewej naprawa .. wstaje ide do lodowki po cos do picia .. kazdej nocy to samo

reklama
Dziewczyny, czy mój wynik z krzywej kwalifikuje się na cukrzycę ciążową? (Podawałam wcześniej - po pierwszym pobraniu ok. po drugim 180 (a norma jest do 140)... wizytę mam dopiero w czwartek i trochę się niepokoję :-(:-(:-(

Anik wynik nie za ciekawy. :sorry2: Na pewno do powtórzenia :tak: na 75g :tak:
W razie czego służę pomocą bo u mnie też cukrzyca ciążowa :confused2: Walczę z glukometrem od ponad dwóch tygodni a dietę prowadzę od niemal dwóch miesięcy ;-):biggrin2:

\
a mnie naszła ochota na winogrono i truskawki więc poleciałam do biedronki przed chwilą wróciłam nie zbyt zadowolona bo okazało się że dziś truskawek nie mają:baffled: ale chociaż na winogrono się załapałam...

Martusia może lepiej nie kuś się na te truskawki... :no: Kolega mojego męża uprawia takie "śliczne" truskawki na transport np. do Niemiec. Wtedy co jest sezon na nasze krajowe. Ludzie którzy przy nich pracują mają kategorycznie zabronione konsumpcji, bo są opryskane tak silną chemią że grozi to poważnymi problemami zdrowotnymi... wiadomo że z czasem to jakoś odparowuje, no ale... :sorry2:
Do jedzenia dostają te mniej ładne ale nie uświnione chemią.:tak:
hmmm.... chociaż tak generalnie jak by pomyśleć to samo z winogronami które jadą do nas z hiszpanii czy z innego pięknego kraju... Bo już banana czy cytrusy chroni jakaś tam skórka... :sorry2:

Czasem "biedronka" mnie wkurza choć 90% zakupów tam robię... Czosnek do tej pory mieli chiński (jak by u nas w kraju nie było), brokuły są z Włoch :baffled: to wolę kupić mrożone ale Polskie. Ziemniaki to nawet nie pamiętam jaki miały kraj pochodzenia... chyba portugalię... :nerd: Teraz niby na większość jest Polska ale jak jest na prawdę to nie wiemmm...

Witam
Ja po powrocie od lekarza, niestety zapalenie zatok sie rozwinelo i mam antybiotyk:-(coz jak trzeba...

Karolki zdrówka!!!!! :biggrin2:

Fiore wiem że kolejkę do zamkniętego trzeba odstać więc i ja grzecznie czekam bo jestem "nowa" na majówkach :tak:

Co do terminu porodu to ja mam na 15-go wg.OM ale mam nadzieję że wcześniej mnie złapie ;-) wolę to niż przenoszenie po terminie i czekanie jak na jajku... :-D Po Wielkanocy spakuję torbę i zobaczymy kiedy się uda... :-D

Czekam na kuriera. Ma przyjść paczka z pierdółkami dla Lenki :tak: Wrzucę fotę jak się doczekam :biggrin2:

I przyszedł dziś materacyk do łóżeczka :tak:

&&&& za potrzebujące i obolałe.

Pozdrowienia dla wszystkich!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

witajcie!
Nareszcie Was doczytałam, widze ze od rana forum wrze :-) i troche sie działo. Ciesze sie ze z As juz lepiej i u dziewczyn dobrze. Za te ktore tego potrzebuja trzymam kciuki &&&&
Pieszczoszka z brodawkami to normalna sprawa, u mnie tez sa troche ciemniejsze i wieksze, wogule piersi mam bardzo tkliwe i obolałe, ale przezyje jakos od czasu do czasu pojawi sie kropelka siary. Ja bym chciala juz w kwietniu urodzic, termin wedlug om mam na 2.05 ale bardzo bym chciala na koniec kwietnia, zeby na weekend majowy byc w domu.
A u mnie dzisiaj troche stresu sie pojawilo, bo bylam od rana na badaniach: morfologia i mocz i niedawno odebralam wyniki jak zobaczylam wynik moczu to sie przerazilam. Wyszło mi ze mam białko w moczu 25mg i cukier 300mg :szok: od razu zadzwonilam do cioci zeby dowiedziec sie co to moze byc i kazala Tomkowi przyjechac z wynikami do szpitala bo akurat ma dyzur. Jutro powtorze wynik moczu i zrobie dodatkowo obciazenie glukoza ale tym razem na 75g i zobaczymy jaki wynik wyjdzie. Najgorsze jest to, ze dzisiaj juz zjadlam zajaca z czekolady ok godz 14 i boje sie ze to moze zaburzyc jutrzejszy wynik. Miałyscie moze bialko albo cukier w moczu?

Mi w szpitalu przed badaniem glukozom 75g ordynator kazał sie dzień wcześniej słodkiego nawpieprzać.Co do innych wyników to nie wiem jak czekoladowy zając na to wpłynie.

Dziewczyny bol zatok szczekowych jest straszny:-(:-(:-(a jeszcze jestem sama z dzieckiem w domu:-(masakra...juz 2 tabletki antybiotyku wzielam moze jutro bedzie ciut lepiej bo mam wizyte z USG i to az w stolicy, wiec musze sama sie zawiezc:baffled:jedyna pozycja jaka pomaga w bolu zatok to lezenie na brzuchu z twarza w poduszce a jak mam to teraz zrobic? lezac na boku ucisk w zatokach mam taki ze mi kosci rozsadza:-(:-(:-(

Witajcie moje kochane:*
U nas lepiej:) Mlody dokazuje co mnie bardzo cieszy:) Zmniejszyli mi dawki relanium ale za to mam zawiekszoną obserwacje:tak: Ciśnienie itp, dopller codziennie+ ktg. Mam nadzieje ze jeszcze z miesiac mlody posiedzi w brzuszku;-) Mysle ze uspokoilo mnie to ze dostalam w razie czego te sterydy na plucka, jakos tak mi lżej :-) no i waga z wczoraj 1950 wiec duzy synus;-)

Buziam Was wszystkie:*:*:*
Za wszystkie potrzebujace mocno zaciskamy kciuki:*&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
olissia ja nie miałam ani razu

paula a jakie owoce bądź warzywa są super zdrowe zimą? żadne...:no: zdrowe są tylko te które latem wezmę z ogródka mamy bądź babci:tak:

suzi super że u was już lepiej!:-)

pieszczoszka przy karmieniu piersią potrawy lekko strawne a przypieczone z grilla to moim zdaniem nie bardzo.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry