agasim ja np zawsze wspieram orkiestrę świątecznej pomocy bo wiadomo kupują ten sprzęt dla wcześniaków i wiele inny.
Jurek Owsiak nie robi tego za darmo i im większą kwotę uzbierają ludzie tym więcej on zarobi.... z tego co on uzyskuje w ten wyjątkowy dzień
potrafi się otrzymać cały rok... Co do osób zbierających pieniążki do puszki .. co prawda zawsze tam jakiś grosz dam ale wole zawsze coś przelać im na konto ponieważ:
Moja znajoma w zeszłym roku chodziła z taką puszką i zbierała pieniążki... spotkałam ją i zapytałam jak idzie? A ona świetnie! Dodała też ,że nie raz przechylają sobie puszki
i im wypada kasa i sobie ją zabierają.. Powiedziałam jej,że okrada dzieci ale ona tylko wzruszyła ramionami...
Ja nie twierdzę, że wszyscy są uczciwi, ale smutne jest to, że w Polsce inni zawsze doszukują się tego, że ktoś bierze coś dla siebie. Widzimy ile akcja WOŚP zrobiła dla dzieciaków, a mimo to ludzie psy wieszają. Dla mnie nie jest istotne, czy Jurek sobie weźmie z tego jakieś pieniążki, ale istotny jest efekt, że przez 20 lat udało się tak wiele pomóc. Na pewno znajdą się też nieuczciwi wolontariusze, ale myślę, że to kropla w morzu. Akcja jest mega pozytywna i oby trwała do końca świata i jeszcze dłużej.
Katasza, współczuję tamtego lekarza

Inkaaa, Witamy Cię serdecznie!
Ostatnia edycja: