reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

reklama
dzien dobry! Maly drzemie a ja sie witam przy kubku kawy zbozowej i drugim sniadanku (kanapki z dzemem malinowym mojej tesciowej - pycha:))
my w sobote pojechalismy do tesciow i do wczoraj wieczor bylismy tam odcieci od internetu wiec znow nie jestem na biezaco :(
spotkanie klasowe nawet sie udalo, kolezanka ktora je organizowala nie spodziewala sie ze az tyle osob przyjdzie. pogadalam sobie z dawno nie widzianymi kolezankami a polegalo to glownie na rozmowach o dzieciach i pokazywaniu zdjec :) a niektore dzieci juz maja po 12 lat! :)
dzisiajsza noc minela nam nadzwyczaj dobrze. juz nie pamietam kiedy ostatnio moj synek jadl w nocy tylko 2 razy przy czym pierwszy raz o 24 jak kladalam sie spac a potem o 4 przyniosl mi go maz bo ja bylam nieprzytomna. o 5 odlozylam go do lozeczka a o 7 wstal

a w sobote przed wyjazdem moj Stasiek pierwszy raz smial sie w glos przy wyglupach z mama. jakie to bylo niesamowite. wczesniej myslalam ze te piski przy smianiu to wlasnie smiech w glos ale to co zrobil w sobote bylo zupelnie inne. takie glosne "hehehehe", nie jestem w stanie tego opisac ale chichralam sie z nim przez dobre 10 minut az sie bidulek zmeczyl :) udalo mi sie go nawet nagrac :)

azula,
[*] dla Twojego sp syna

no, bea, z dziecmi to wciaz jakies "atrakcje" - dobrze, ze nic sie groznego nie stalo :tak:

Wy tu wszystkie takie goscinne, hoho. Ja sie ciesze na male wizyty - do dwoch osob na raz. Wiecej mnie meczy, zwl. ze synek wtedy by wpadl w panike. Takze wieksze spedy omijamy szerokim lukiem.

Odkad moj taki dzikun wobec obcych to mu ograniczamy kontakty z obcymi tzn. jak najbardziej nam zalezy aby przebywal wrsod ludzi i ich ogladal ale nie pozwalamy brac na rece zas podchodzic blizej i dotykac tylko wtedy, kiedy on na to pozwala. Takie rady wyczytalam od "niemieckich internetowych psychologow dzieciecych" aby dziecko czulo sie komfortowo i w ten sposob nie utrwalac czy wrecz natezac jego strach przed ludzmi - on ma zbierac pozyrtywne doswiadczenia w swoim rytmie. Narzucanie dziecku kontaktow czy pakowanie go w tlum ludzi wywolac ma efekt odwrotny od zamierzonego :baffled:

Na dzwieki nasz tez reaguje - wybudza sie w panice czy odrywa od cycka. Dzis jakis cholernik kurier go obudzil, bo chcial zostawic paczke dla sasiadow :wściekła/y: Nie po raz pierwszy taka akcja, bo jak bylam w ciazy uziemiona w domu to sie przyzwyczaili u nas wszystko zostawiac. Ale basta! trzeba wywiescic jakas kartke czy cos w tym stylu, ze maja do nas nie dzwonic, bo budza nam dziecko! :angry: Zwlaszcza, ze sezon gwiazdkowy przed nami, co i rusz ktos bedzie cos zamawial :crazy:

Co do proszkow to my od poczatku pierzemy w naszym ale nasz proszek nie jest normalny, bo jest wlasnie taki ekologiczny tj. tylko z roslinnymi wyciagami, zadnych pochodnych ropy czy innych silnych chemicznych detergentow - polecany wlasnie m.in. dla niemowlat i alergikow. No ale i tak jego rzeczy piora sie osobno, bo w 60st a nasze w 40 :-p

Czesc,

Azula - Kochana :* przytulam Cię mocno :*

Olisiaa - u nas z wybudzaniem to samo, więc nie wiem jak Ci pomóc, sama po cichu wołam "help" licząc że to minie... :( na bieganie przez sen po łóżeczku mam śpiworek, z tym, że on nie krępuje ruchów małego... ja mam w takim stylu śpiworek: Ema Śpiworek niemowlęcy polarowy z aplikacją • www.bebesklep.pl mały ma sporo miejsca, może się obracać, przekręcać - jak chce.

Ja piorę rzeczy dziecka osobno póki co, za dużo się nasłuchalam o uczuleniach, a wiem, ze mój egzemplarz delikatny ;)

U nas nocka bardzo kiepska, usiłuję dojść do siebie, a czeka mnie sprzątanie i prasowanie... Ale mama obiecała po południu przyjechac, popilnuje Krzysia a ja spokojnie sobie porobię wszystko :)

Tak, dokładnie :) a jemu śpi się w nim najlepiej :) wszystko inne odpada, wolę, żeby spał w śpiworku do wózka, niż mam wstawać co 15 minut i przykrywać bo zmarzł....

co ja poradzę, że mam oryginalny egzemplarz? :eek::eek:

reklama
Pieszczoszka Ola spi w body z krotkim rekawem plus kaftanik i spioch lub body z długim plus spioch albo body z krotkim i pajac
Fiore to ja chyba tez wyrodna matka bo piore w normalnym proszku i tez z naszymi ciuchami, no chyba ze mlodej ciuchow nazbiera sie cala pralka to wtedy glownie jej ciuchy i czasami cos naszego.
Co do spania na brzuszku to Ola musi spac w takiej pozycji bo jak spala na pleckach to nam sie dusiła w nocy a jak spala na boku to i tak wedrowala na plecy, a teraz to juz sama sie obraca we wszystkie strony. Doskonale rozumiem Twoj strach bo wszedzie mowia o smierci łózeczkowej.
Azula tak mi smutno przytulam z całych sił, az sie łezka w oku kręci. buziam
[*]
[*]
[*]
she84 moja tez jakos w zeszłym tygodniu sie smiała w głos w sumie z takiej bzdury tez udalo mi sie ja nagrac chcialam wrzucic na odpowiedni watek ale nie wiem jak. Sama sie cieszylam jak widzialam jej rozesmiana buzke :) cudowne uczucie
bea28 dobrze ze wszystko wporzadku
anik a ja mam taki spiworek...dzieki chyba dzis wyprobuje i dam znac jak spała buziaczek dla ciebie za pomysł :*

Do góry