reklama

Maj 2013 :):)

Citrus my się poprostu martwimy o Was. wracaj do nasz szybko z dobrymi wieścami.
serio zostawiają rodzice w przedszkolu dzieci bo są zmęczeni wieczorem?
Mdła zazdroszcze instytucji babci. my takowe posiadamy tylko nie wykazują chęci opieką jedyną wnuczką.

reklama
u nas instytucja babci niestety nie wchodzi w grę... S rodziców już nie ma, a moi są prawie 200km stąd... W sumie poza znajomymi to nie mamy tu nikogo, a wiadomo - znajomi pracują.... Tak więc nie ma opcji... A roczny macierzyński nie wchodzi w grę za bardzo.... za dużo na tym tracimy.... wiem,że czasu z dzieckiem nie da się przeliczyć na pieniądze, ale jest też rzeczywistość....kredyty, życie, odkładanie pieniędzy by m in dziecku (a potem dzieciom) móc zapewnić większe lokum... nic to!

Citrus - no jedź sprawdzić, co z tą szyjką, nie zaszkodzi - ale jak się okaże, że i tym razem OK, to musisz po prostu wyluzować :tak: mi tez brzuch twardnieje kilka xd ziennie, jest wtedy jak skała i trwa to do minuty, bezboleśnie. Mój gin twierdzi, że jak nie idą za tym żadne nieprawidłowości z szyjką itd., to nie ma sensu nawet No-spy, Mg czy innych specyfików łykać - bo to naturalny, prawidłowy "trening" macicy przed porodem - a jak teraz będziemy ją na siłę "zwiotczać" lekami, bez powodu, to jak ma sobie dać radę ze sprawnym wyparciem dzieciaczka gdy nadejdzie godzina 0 ? I do mnie to przemawia.. :tak:

My instytucje babci mamy odkad sie sprowadzilismy do Niemiec.Moja mama marzyla o tym juz wczesniej i zazdroscila swojej siostrze,do ktorej wszyscy moi kuzyni zwoza dzieci.Sa w wieku mojej Zuzy i ciocia wiecznie dzwonila i opowiadala co sie dzieje i jak oni rozrabiaja.Wiec jak podjelismy decyzje o przeprowadzce zdeklarowala taka sama pomoc.Nawet nie wiecie jak my to sobie chwalimy.Mama B mieszkala blisko ale nawet wieczorem nie chciala zostac z mala.Raz probowalismy ale zadzwonila jak tylko sie brzdac obudzil i zadzwonila,ze mamy wracac...I pozniej juz nawet nie pytalismy.Bo nie chciala,bala sie czy cos.Wiec wiemy,ze mozemy sami sobie zazdroscic :-D

A w historie o dzieciakach w przedszkolu calodobowym tez az ciezko mi bylo uwierzyc.Myslalam,ze to dla lekarzy,pielegniarek ktorzy maja dyzury nocne i naprawde nie maja innego wyjscia.Czy nawet samotna matka pracujaca w Tesco-24h/dobe(chociaz nie wiem ile moze kosztowac takie przedszkole?).Ale panie mowily,ze to glownie dzieci rodzicow,ktorzy sa skupieni na karierze.I wracaja do domu po 18tej i potrzebuja relaksu a nie drugiego etatu(!).A w ogole zaczelam sie wypytywac bo one strasznie zbulwersowane gadaly o jakims tatusiu,ktory sie zapytal czy trzeba dziecko na kazdy weekend odbierac bo on chcial zabrac zone na weekend w gory :szok:

Do mnie tez przemawiaja cwiczenia macicy.Musi sie bidulka jakos przygotowac do porodu.Przynajmniej ona moze to sobie przecwiczyc :-)

Ostatnia edycja:
A w historie o dzieciakach w przedszkolu calodobowym tez az ciezko mi bylo uwierzyc.Myslalam,ze to dla lekarzy,pielegniarek ktorzy maja dyzury nocne i naprawde nie maja innego wyjscia.Czy nawet samotna matka pracujaca w Tesco-24h/dobe(chociaz nie wiem ile moze kosztowac takie przedszkole?).Ale panie mowily,ze to glownie dzieci rodzicow,ktorzy sa skupieni na karierze.I wracaja do domu po 18tej i potrzebuja relaksu a nie drugiego etatu(!).A w ogole zaczelam sie wypytywac bo one strasznie zbulwersowane gadaly o jakims tatusiu,ktory sie zapytal czy trzeba dziecko na kazdy weekend odbierac bo on chcial zabrac zone na weekend w gory :szok:

rany boskie to takie rzeczy są możliwe:szok::szok::szok: takimi to się opieka społeczna nie zainteresuje ale jak rodzina biedna ale kocha swoje dzieci to tak czy inaczej pod obstrzałem:wściekła/y: matko co to się wyrabia:angry:

nanulika- czasem nie ma innej opcji a dziecku tez za cos jesc trzeba dac :) dacie rade, moj syn ma juz 3 latka i jest szczesliwym madrym chlopcem mimo ze zlobkowo-przedszkolnym

citrus- nie mam fb, ale ja generalnie staram sie nie wchodzic tam gdzie stado sie o cos tlucze :) czasem owszem napisze swoje zdanie ale nie lubie dyskusji gdzie i jedna i druga strona jak kon z klapkami na oczach a niestety dyskusje online takie bywaja bo kazdy najmadrzejszy :) trzymam kciuki by z brzuchem bylo lepiej

Framama- tez uwazam ze dobry zlobek/przedszkole sa dla dziecka rewelacyjne, moglabym godzinami o tym pisac ... ja tez jestem zadowolona ze maly chodzil do zlobka teraz przedszkola, moja corka jak skonczy roczek tez idzie do tego samego

Zapo- u nas tez sporo chorych dzieci bylo w ostatnim czasie, oby na Igora nic nie przeszlo

Mdla- ja do calodobowego nie wiem czy bym oddala, moze gdyby mi sie finansowa sytuacja tak zmienila ze nie mialabym na chleb dla dziecka, co innego nie planowalabym dziecka jesli wiedzialabym ze bede wekendowym rodzicem... choc gdzies w skandynawi- szwecja albo norwegia tu moze k.a.j.a mnie poprawi- sa przedszkola calodobowe, gdy mama jest samotna mama i np. pielegniarka nie ma wyjscia...

cześć baby:) najlepszego w Wale-w-tynki! Mój prezent właśnie przyjechał :) zaraz go zapakuje zanim wyjdę do pracy ;) królik lata po mieszkaniu jak oszalały bo mam nową szafę więc musi wybadać co jest za nią - przynajmniej kurzy nie muszę ścierać. A poza tym ważyłam się i jakimś cudem przytyłam kilogram w dwa dni ...

Nia mi wlasnie o to chodzilo.Ze takie przedszkola dla osob takich jak np.zwiazek lekarzy i obojgu wypada dyzur-super rozwiazanie.Wiedza,ze malec jest bezpieczny,dostanie kolacje,umyje zabki i grzecznie pojdzie spac.Nie widze w tym nic strasznego.Ale jak rodzice zostawiaja dziecko bo chca miec cisze i spokoj w domu to nie potrafie tego zrozumiec...
Znajoma pracuje w zlobku i opowiadala nam rozne niesamowite historie.Poczynajac od tego,ze matka oddaje goraczkujace dziecko(dzidzius zrobil kupke...a tam niespodzianka!czopek przeciwgoraczkowy jeszcze nie zdazyl sie rozpuscic!) i po telefonie interwencyjnym ze zlobka tlumaczy,ze ona mia dzisiaj wazne spotkanie i przychodzi po kilku godzinach.Konczac na mamie,ktora oddaje dziecko i odbiera o 17:00 lub sie spoznia a prace konczy o 14:00 :tak: I zawsze przychodzi ostatnia.Na temat ludzi,ktorzy pracuja do 16 i musza sie przez miasto przebic nigdy nie slyszalam zeby cos zlego mowily.Ale jak pani mieszka 2 bloki dalej,one koncza prace o 17:00 a jej sie zdarza ze 2-3razy w miesiacu odberac malucha o czasie....:szok:

Dzis zaczynamy ostatnia dekade! Z tej okazji chyba zrobie tiramisu.Jutro mamy proszona kolacje u wspominanej dzisiaj mojej przyjaciolki.To wezme pod pache i zaniose.
Najwazniejsze-jutro zaczynam aquaaerobik!JUUUUPI!Nie moge sie doczekac :-) Uwielbiam sie plawic w wodzie!Wczoraj mialam zaczac joge.Ale jedyne na co mnie bylo stac to sprinty kanapa-toaleta.

Ostatnia edycja:
reklama
Citrus trzymaj sie!!! mam nadzieje,ze to nic zlego .Mi w pierwszej ciazy bardziej twardnial - teraz kiedy biore magnez Aspargin 2x2 tab jest super -zdarza sie to sporadycznie i na chwilunie .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry