reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Nia przy cc faktycznie wymazy na GBS itp infekcje pochwowe nie maja znaczenia.Ale!Ale jesli odejda ci wczesniej wody? Peknie pecherz ktory stanowi bariere ochronna? To droga zakazenia gotowa.Dlatego u Nas w szpitalu robia wszystkim jak leci i lecza za wczasu.

to nie krople z antybiotykiem tylko sol fizjologiczna z 1% azotanem srebra.Tzw zabieg Credego,kazdy noworodek ma zeby nie doszlo do rzęsitkowego zapalenia spojowek u noworodkow.Nie pytaja o zgode bo to jest traktowane jako obowiazkowa procedura,itd.
a co do tych kropli co piszesz to pierwsze slysze:) jakas nowinka

Odkrylam,ze żebra nie bola mnie tylko wtedy gdy leze na wznak...problem w tym ,ze mam wtedy dusznosci:dry:
no wlasnie w naszym szpitalu odeszli juz od stosowania tych kropli z azotanem srebra, jako ze sa przestarzale i moga podrazniac oczka i stosuja te nowe antybiotykowe, i jest to podkreslone na stronie szpitalnej wlasnie by rodzice sie nie bali ze stosuja te stare krople

reklama
pierwsze pytanie,chodzą za mną lody z zielonej herbaty czy też o smaku zielonej herbaty...tak już od kilku lat:szok::szok:,wiem że w niektórych knajpach sushi podają,kiedyś też H&D mieli ale to był smak "limitowany"...ale jako że raczej nie kupuje lodów w dużych opakowaniach to może i nie wiem a gdzieś ot tak można je kupić?dziewczyny ratujcie:baffled:

a dwa,gdzieś:cool: pojawił się temat kont oszczędnościowych dla dzieci...ja już jakiś czas o tym myślę,tylko chciałabym takie gdzie nie jestem zmuszona do regularnych wpłat,bo mnie na to nie stać,ale chciałabym żeby też pieniądze tam miały jakiś procent a nie tylko leżały...coś polecicie?

no to jestem ciekawa coz to za krople!zapewne nie dlugo kazdy szpital bedzie je mial.

tu w niemczech ecolicin sie te krople nazywaja, ja sie na tym nie znam ale moze znajdziesz cos w polskim necie na ten temat, tu jest sporo stron o tych kropelkach

noirel- niestety nie wiem jak to w pl z kontem dziala, tu prawie kazdy bank ma jakies specjalne propozycje kont dla dzieci, u mnie nie musisz wplacac nic miesiecznie, tylko jesli chcesz

Noirel ja z kontem dla Igorka miałam podobny problem. Ostatecznie A. otworzył subkonto na swoim koncie i tam dla młodego pieniądze odkładamy.

A jeśli chodzi o lody to tylko zielona herbata w proszku i można działać.
Moje truskawkowe wyszły bajeczne. Zjadłam pojemniczek i zastanawiam się, czy zjeść jeszcze jeden :-D

Nie ma sprawy, Cirtsku zapraszam!!!

Zaintrygowały mnie te lody herbaciane. Zastanawiam się czy zainwestować 15 złociszy i kupić zieloną herbatę w proszku.
Noirel wariatko, przez ciebie nie będę mogła spać :sorry2:

reklama
a my właśnie przywieżliśmy krzesła:) jak nowe:D a zamiast dokładnie 460 zapłaciliśmy 170:) będzie różnica na komodę do sypialni:p

ale bym zjadła Waszych lodów!
tymczasem piję sytuacyjnie piwo NEALKO, S się pomylił i nie to otworzył co trzeba:p

Do góry