reklama
Cześć dziołchy :-)
Za oknem piękne słonko ale pewnie zimno
śniadanie zjedzone, kawka się pije, BB prawie doczytane ;-) Zaraz ruszam na zakupy... pewnie przed południem będę miała gości a jeszcze nie mam pomysłu na obiad. NIby mam trochę wczorajszej zupy (ostatnio chyba cytryna chwaliła 9 składnikową horteksu??? a ja jeszcze dodałam brokuły - mnnniam). Ale przydałoby się coś więcej. Nic to będę w sklepie to coś wymyślę
I o dziwo dziś pospałam do - i tu uwaga - 9

a teraz mam tak zapuchnięte oczy jak bym wcale nie spała - trak źle i tak niedobrze ;-)
AAAAAAAAAAAA właśnie zauważyłam, że zaczęłam 33 tydzień

Za oknem piękne słonko ale pewnie zimno

śniadanie zjedzone, kawka się pije, BB prawie doczytane ;-) Zaraz ruszam na zakupy... pewnie przed południem będę miała gości a jeszcze nie mam pomysłu na obiad. NIby mam trochę wczorajszej zupy (ostatnio chyba cytryna chwaliła 9 składnikową horteksu??? a ja jeszcze dodałam brokuły - mnnniam). Ale przydałoby się coś więcej. Nic to będę w sklepie to coś wymyślę

I o dziwo dziś pospałam do - i tu uwaga - 9

a teraz mam tak zapuchnięte oczy jak bym wcale nie spała - trak źle i tak niedobrze ;-)AAAAAAAAAAAA właśnie zauważyłam, że zaczęłam 33 tydzień

Ostatnia edycja:
no ja na szczęście,pierwsza praca w sumie i umowa na stałe,już 7 lat,duża firma więc i socjalne super,ale niestety mało ambitna praca,mi niestety daleko do Cytryny,więc tak siedzę bo źle nie jest a niby gdzie indziej miałabym iść :-( no i przyjęta byłam mając 1,5 roczne dziecko,już drugi raz jestem na długim zwolnieniu,ale jakoś nie czuję się gnębiona za to...
zapo - czemu obawiasz się linczu?
i ja się zgadzam.
Dodam jeszcze, że przydałaby się reforma więziennictwa. Siedzą tam sobie spokojnie, za nasze podatki i "odpoczywają". A większość z nich mogłaby "odpracować" swoje przewinienia w formie prac społecznych. Remonty, sprzątanie ulic/lasów i wiele wiele innych...
wystarczy zobaczyć jak wyglądają np niektóre posterunki policji (bo szpitale i szkoły już chyba wszystkie wyremontowane z kasy Unii). Zamiast płacić grube pieniądze za materiały + robociznę, to wystarczyłyby materiały, a robocizna za free.
Resocjalizacja szybciej i skuteczniej by przebiegła jakby harowali od rana do nocy, a nie leżeli plackiem na łóżeczku...
Dodam jeszcze, że przydałaby się reforma więziennictwa. Siedzą tam sobie spokojnie, za nasze podatki i "odpoczywają". A większość z nich mogłaby "odpracować" swoje przewinienia w formie prac społecznych. Remonty, sprzątanie ulic/lasów i wiele wiele innych...
wystarczy zobaczyć jak wyglądają np niektóre posterunki policji (bo szpitale i szkoły już chyba wszystkie wyremontowane z kasy Unii). Zamiast płacić grube pieniądze za materiały + robociznę, to wystarczyłyby materiały, a robocizna za free.
Resocjalizacja szybciej i skuteczniej by przebiegła jakby harowali od rana do nocy, a nie leżeli plackiem na łóżeczku...
kessy_3105
Fanka BB :)
dobry
witam się z nad miski lanych klusek na mleku mniam chyba od dzieciństwa nie jadłam:-)
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Dziewczyny, ale ja właśnie o tym, że to na każdym kroku. Za każdym oknem, po prostu wszędzie buractwo, oszustwo i niegospodarność. Każda jedna dziedzina w Pl nie istnieje bez oszustwa i przekrętów. A szary obywatel cierpi i tez próbuje kombinować - bo co mu pozostało innego.
Mam jakiś nastrój filozofa chyba dzisiaj.
I nic mi do tego co robi kościół ( jakikolwiek) ze swoimi pieniędzmi, gdybym miała dużo tez bym sobie może siała np. brzozy - bo czemu nie.
Gratuluję tych 3 z przodu! Oby jak najwięcej z nas do 36 tc dotrwała.
Mam jakiś nastrój filozofa chyba dzisiaj.
I nic mi do tego co robi kościół ( jakikolwiek) ze swoimi pieniędzmi, gdybym miała dużo tez bym sobie może siała np. brzozy - bo czemu nie.
Gratuluję tych 3 z przodu! Oby jak najwięcej z nas do 36 tc dotrwała.
citrus
Fanka BB :)
ardesh, opcja świetna, ale niestety praca więźniów wiąże się m.in. z tym, że trzeba ich podczas tej pracy pilnować, więc potrzeba wtedy obok nich dużej ilości strażników, a to dodatkowe koszty dla państwa
Chociaż teoretycznie... pieniądze, które miałyby i tak tylko w teorii iść dla więźniów, mogłyby zostać przeznaczone na opłacenie strażników, byłoby więc na zero. To jest jakieś rozwiązanie!
Idźmy do Sejmu! Znaczy, wystartujmy w wyborach! Tylko z ramienia której partii...

Chociaż teoretycznie... pieniądze, które miałyby i tak tylko w teorii iść dla więźniów, mogłyby zostać przeznaczone na opłacenie strażników, byłoby więc na zero. To jest jakieś rozwiązanie!Idźmy do Sejmu! Znaczy, wystartujmy w wyborach! Tylko z ramienia której partii...

reklama
ardesh, opcja świetna, ale niestety praca więźniów wiąże się m.in. z tym, że trzeba ich podczas tej pracy pilnować, więc potrzeba wtedy obok nich dużej ilości strażników, a to dodatkowe koszty dla państwaChociaż teoretycznie... pieniądze, które miałyby i tak tylko w teorii iść dla więźniów, mogłyby zostać przeznaczone na opłacenie strażników, byłoby więc na zero. To jest jakieś rozwiązanie!
Idźmy do Sejmu! Znaczy, wystartujmy w wyborach! Tylko z ramienia której partii...![]()
![]()
zdaje sobie z tego sprawę, dlatego napisałam, że to opcja dla większości więźniów a nie dla wszystkich
ale jednak większość nadaje się do harówki
Podziel się: