reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

citrus,mnie jakoś te 20-te tygodnie stresowały, a teraz jakoś tak poczułam że musi być teraz z górki:-)
a z tym "obsrywaniem", to przy naszych zaparciach to nawet na zdrowie nam może wyjść, przynajmniej raz w tygodniu!!:cool2:

reklama
Cześć dziołchy :-)

Za oknem piękne słonko ale pewnie zimno :dry:
śniadanie zjedzone, kawka się pije, BB prawie doczytane ;-) Zaraz ruszam na zakupy... pewnie przed południem będę miała gości a jeszcze nie mam pomysłu na obiad. NIby mam trochę wczorajszej zupy (ostatnio chyba cytryna chwaliła 9 składnikową horteksu??? a ja jeszcze dodałam brokuły - mnnniam). Ale przydałoby się coś więcej. Nic to będę w sklepie to coś wymyślę :dry:

I o dziwo dziś pospałam do - i tu uwaga - 9 :szok::szok::szok: a teraz mam tak zapuchnięte oczy jak bym wcale nie spała - trak źle i tak niedobrze ;-)

AAAAAAAAAAAA właśnie zauważyłam, że zaczęłam 33 tydzień :szok::-D:szok::-D

Ostatnia edycja:
no ja na szczęście,pierwsza praca w sumie i umowa na stałe,już 7 lat,duża firma więc i socjalne super,ale niestety mało ambitna praca,mi niestety daleko do Cytryny,więc tak siedzę bo źle nie jest a niby gdzie indziej miałabym iść :-( no i przyjęta byłam mając 1,5 roczne dziecko,już drugi raz jestem na długim zwolnieniu,ale jakoś nie czuję się gnębiona za to...

zapo - czemu obawiasz się linczu? :) i ja się zgadzam.
Dodam jeszcze, że przydałaby się reforma więziennictwa. Siedzą tam sobie spokojnie, za nasze podatki i "odpoczywają". A większość z nich mogłaby "odpracować" swoje przewinienia w formie prac społecznych. Remonty, sprzątanie ulic/lasów i wiele wiele innych...
wystarczy zobaczyć jak wyglądają np niektóre posterunki policji (bo szpitale i szkoły już chyba wszystkie wyremontowane z kasy Unii). Zamiast płacić grube pieniądze za materiały + robociznę, to wystarczyłyby materiały, a robocizna za free.
Resocjalizacja szybciej i skuteczniej by przebiegła jakby harowali od rana do nocy, a nie leżeli plackiem na łóżeczku...

ardzesh dokładnie...mają lepsze warunki niż ja z dzieckiem w swoim mieszkaniu!!! a ani ja ani moja córka nic złego nikomu nie zrobiłyśmy!!! to jest chore

Zapo znam wiele takich sytuacji,mieszkam na pradze i czasami jak popatrzę na otoczenie to ręce mi opadają.więc też w 100% się zgadzam

Dziewczyny, ale ja właśnie o tym, że to na każdym kroku. Za każdym oknem, po prostu wszędzie buractwo, oszustwo i niegospodarność. Każda jedna dziedzina w Pl nie istnieje bez oszustwa i przekrętów. A szary obywatel cierpi i tez próbuje kombinować - bo co mu pozostało innego.

Mam jakiś nastrój filozofa chyba dzisiaj.

I nic mi do tego co robi kościół ( jakikolwiek) ze swoimi pieniędzmi, gdybym miała dużo tez bym sobie może siała np. brzozy - bo czemu nie.

Gratuluję tych 3 z przodu! Oby jak najwięcej z nas do 36 tc dotrwała.

ardesh, opcja świetna, ale niestety praca więźniów wiąże się m.in. z tym, że trzeba ich podczas tej pracy pilnować, więc potrzeba wtedy obok nich dużej ilości strażników, a to dodatkowe koszty dla państwa :dry: Chociaż teoretycznie... pieniądze, które miałyby i tak tylko w teorii iść dla więźniów, mogłyby zostać przeznaczone na opłacenie strażników, byłoby więc na zero. To jest jakieś rozwiązanie!

Idźmy do Sejmu! Znaczy, wystartujmy w wyborach! Tylko z ramienia której partii... :sorry2: :-D

Zapominajka a TY już całkowicie spakowana? Bo widzę, że Twój suwaczek to tego 36 tygodnia ma coraz bliżej, jacie ja obliczylam, że zostało mi 60 dni do terminu.

reklama
ardesh, opcja świetna, ale niestety praca więźniów wiąże się m.in. z tym, że trzeba ich podczas tej pracy pilnować, więc potrzeba wtedy obok nich dużej ilości strażników, a to dodatkowe koszty dla państwa :dry: Chociaż teoretycznie... pieniądze, które miałyby i tak tylko w teorii iść dla więźniów, mogłyby zostać przeznaczone na opłacenie strażników, byłoby więc na zero. To jest jakieś rozwiązanie!

Idźmy do Sejmu! Znaczy, wystartujmy w wyborach! Tylko z ramienia której partii... :sorry2: :-D

zdaje sobie z tego sprawę, dlatego napisałam, że to opcja dla większości więźniów a nie dla wszystkich :) raczej bym nie chciała, żeby mordercy czy pedofile wychodzili poza mury... takim to życzę klatki 2m/2,5 metra bez okna i towarzysza do rozmów.
ale jednak większość nadaje się do harówki :) poza tym takie rozwiązania mają miejsce w innych krajach a u nas jest to strefa martwa...

Do góry