reklama

Maj 2013 :):)

Zapo ja byłam jednym z tych zachwyconych dzieciaków :P Ja mam coś z dinożarłami :D wystarczy spojrzeć na moją sesję ślubną :D
Ja cycem nie mam zamiaru długo karmin, moja mama karmiła mnie miesiąc tylko a uwierzcie kawał ze mnie zdrowej baby. Larcie chyba też tak do sierpnia pokarmię :>

reklama
ja już wcześniej pisałam że nastawiam się na cycka nie tyle ze względu że to naturalne i zdrowe tylko że to mega wygodne :)

wczoraj oglądałam "położne" i tam powiedzieli że lepszy poród szybki i bolesny niż długi i lekki...ja w sumie córkę urodziłam w 30 min i faktycznie bolało,ale szybko zapomniałam :)

też oglądałam "położne":-)
a ostatnio w "o matko!" usłyszałam że wysiłek przy porodzie można porównać do wysiłku jak przy maratonie 22km:-D a ja nie lubię biegać:sorry2:

tak wygoda przy cycku przebija wszystko zero mycia , sterylizowania, sprawdzania temperatury , wydawania mnóstwa pieniędzy na mleko, aktulanie to co Elena dostawała po 6 m-cu paczka 20 zł, a paczek na miesiąc wychodzi mnóstwo , same plusy .

Witam Was dziewczyny. Ja mam 2 butelki 1TT i 1 z Aventu( na szkole rodzenia dostałam) a mleko w razie czego kupię Hipp BioCombiotik koleżanka takim już 2 dzieci wykarmiła i bardzo chwali.

Ja mam 2 butelki na wszelki wypadek - dużą i małą. Wprawdzie oczywiście zamierzam karmić piersią, ale kto wie, jak to będzie. Jakby było dobrze, to butelki odsprzedam i już.
Smoczek też kupiłam i uważam, że lepszy smoczek, niż kciuk. Daleka kuzynka ma już 26 lat, a w chwilach stresu ssie kciuk:baffled: U Kuby odzwyczajanie trwało 1 noc. Odcięłam czubek smoka, bo czytałam, że rodzice tak robią, aż nic nie zostanie, ale Kuba stwierdził, że "monio" jest chory i wcale go nie chciał. Tylko jeszcze przez parę dni upewniał się, że monio nadal jest chory, a potem całkiem zapomniał. Tyle, że ja mu dawałam tylko do spania, bo przerażają mnie dzieci biegające ze smokiem 24h/dobę. A nawet obrzydzają duże dzieci nadal ciumkające:sorry2:

Nie no cyc bezapelacyjnie najwygodniejszy. A do przechowywania pokarmu mam woreczki i pojemniki tt. Poprzednio męczyłam strasznie, żeby cokolwiek odciągnąć. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.

Kartagina widzę, że ty specjalistka. Ile w zamrażalniku można przechowywać mleko?

A nad mm się nie zastanawiałam jeszcze. Pewnie w szpitalu podpytam, bo przez te 4 lata sporo się zmieniło.

Fiołkowa o odcinaniu smoka słyszałam. Ale np. na syna mjej kumpeli to nie podziałało. Takie ryki urządzał, że się poddali. Ja słyszałam 1x i sama miałam ochotę iść do sklepu i mu kupić, albo zakneblować go. Rzeźnik nie dziecko...

Ostatnia edycja:
reklama
Nasze mamy i babcie są nauczone takiego myślenia, że mleko chude, że to, że tamto. Ja na przykład nie miałam do niedawna pojęcia, że skład mleka matki zmienia się w zależności od pory dnia, czy pory roku. To był dla mnie szok przeogromny!
Kiedyś tego nie wiedziano i postępowało się inaczej. Dzieciaki karmiło się podobno co 3 godziny z zegarkiem w ręku, teraz na żądanie. A komentarze są i będą. Ja mam tylko nadzieję, że niezależnie od tego, jak będzie wyglądało moje karmienie, nikt nie ośmieli się zapytać: "Karmisz?" (najlepsza odpowiedź: "Nie, głodzę"). A na wszelkie dobre rady i zdziwienia zamierzam reagować bardzo ostro. Nie ukrywam, że nastrajam się trochę bojowo, bo się naczytałam u dziewczyn na blogach, jakie komentarze je spotkały i niestety nie było to miłe.
Nie pozwolę na to, by ktoś z butami wchodził mi na łeb, w końcu ja nikogo nie pytam, czy sra codziennie, czy co drugi dzień.

Fiołkowa, moja dwuipółletnia sąsiadka biega ze smoczkiem. To już paranoja :baffled:

Zapominajka! Ja czytałam, że od temperatury panującej w środku zależy.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry