reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Kurde moje cycuchy sa do niczego, miałam nadzieje ze bede normalnie karmic a Liwce nie starczało i w koncu pokarm zanikł :wściekła/y: na co mi miseczka d, chyba tylko dla m dla zabawy:-(
z tego co czytam to chyba jakas grupa na fb jest i dlatego sie na bb cicho zrobiło tak?

reklama
hej...ale się rozpisałyście....My dziś mamy marudny dzień..młody nie robi kupy i marudzi i spina się...mimo karmienia (.)(.) dałam mu do picia dziś wody, wody z glikozą i kopru do picia..narazie efektóq rak..macie jakiś pomysł żeby wywołac kupę..oprócz oczywiście termometru itp.

Jeśłi chodzi o moje (.)(.) są duże...teraz chyba E....potem zostaną same zwisy.....trzeba zbierać na dr Szczyta...

Ja też myśle kiedy drugie maleństwo...ale czasem jak widze jak Jaśko się męczy tą kupą i bączkami to mi się odechciewa...

Mdła gratuluje takiej ierpliwości...ja już dawno bym wybuchła...mam to do siebie że co w głowie to i na języku..więc nie pohamowałabym się od uszczypliwych uwag....

Ja w końcu uśpiłam Młodego, ale sama chodzę jak chmura gradowa. W domu bałagan a ja nie mam siły się za nic zabrać.

A jeśli chodzi o moje biuścidło to jeden chyba jakieś d, drugi już chyba f, tak że nie wiem jak to będzie potem wyglądało. Ale już się pogodziłam, dobry stanik i może da radę:-D

A o drugiego dzieciaczku najwcześniej zaczniemy myśleć za jakiś rok.

Troszkę wam zazdroszczę planów drugiej dzidzi. Ja już pewnie skończę na drugim i nie będę miała maluszka pod sercem. Trochę mi tego szkoda.

A co do cycków - ja mam jakieś 3 rozmiary za duże... Oddam za darmo!

Mdła moja matka tez lubi rzadzic i obrazalska jest, ale ponoc my jestesmy odbiciem naszych rodziców , co sie staje po 32 urodzinach , czyli ja juz 2 lata jestem swoja matka.
Kamila tak stare forumki co maja Fb przeniosły sie na fb.
Zapominajka mi tez żal, to takie fajne było i teraz ten czas zatrzymac próbuje a sie nie da

Jak juz o (.)(.) Mowa to ja mam rozmiar E! No a mialam C. W ogole mialy prawo urosnac bo sporo mi sie przybralo. W maju 2012 wazylam 32kg mniej niz w maju 2013. Teraz zostalo mi 14kg do zrzucenia choc wypadaloby wiecej, z czego 6kg to kg ciazowe.

A u mnie tez mniej mleka choc cycki wielkie. Dzis musialam dokarmic mala. A moje plany to bylo karmienie 9 miesiecy. Teraz marze by pol roku mi sie udalo. Tyle ze ja chcialam nie dokrmiac.. nie wiem czy to mi wyjdzie ale zaczyna do mnie docierac ze spinam sie z tym karmieniem za bardzo. Traktuje te moje mleko jak nektar bogow dla malej

Musiałam przez Was powtórzyć alfabet :) ostatnio męzowy wrócił z pracy i oznajmił że żona jego kolegi w ciązy i ma już miseczke h - z zawiści wycedziłam tylko ha..ha..ha.

Nic lece spac, dzis padam tak na pysk, że zapomniałam pod prysznicem co juz umyłam

Witam się wieczorową porą. Córka wróciła z wakacji i z dwójką to ciężko o wolną chwilkę ...
Moja sześciolatka do braciszka po powrocie z tygodniowych wakacji, kiedy zostali sami w pokoju mówi : - Antoś , ja Cię tak mocno kocham wiesz ! Żadna siostra tak mocno nie kocha swojego brata! ....... jak to usłyszałam to sie poryczałam...

Też żałuje, że czasu nie da się zatrzymać. Uwielbiam być w ciąžy , uwielbiam maluszki.... A ze trzeciego dziecka nie planujemy to jakoś szkoda, że czas biegnie tak szybko.

Syn mój wywinął dziś numer swojego życia - siedział w leżaczku , ja robię kolacje - patrzę, a ten jakimś cudem sie przesunął i nogi miał już poza leżaczkiem a głowę tam gdzie miał wcześniej pupę! Od dziś przypinamy się w leżaczku ! Nie ma zmiłuj !

Spokojnej nocy mamuśki :)

Witam wieczorową porą.
Co do (.)(.) ja mam w swojej szufladzie cały wachlarz rozmiarów. Miseczka od C do E - nie wiem kiedy one tak szybko urosły. Ale to nie tylko przyrost ciążowy. Na teraz mam jeden stanior F i w tym chodze bo w pozostałych mi niewygodnie. Przyzwyczaiłam się po domu "na luza" żeby mleczarnia była szybko osiągalna i teraz jakoś mnie ten element bielizny uwiera...się ocknę jak zacznie mi sięgać do pasa :baffled:

loop - no nasze mleczko to jest trochę nektar bogów. Ja też choćbym miała 1 krople z (.) wycisnąć to nie marnuje tylko kładę ją małemu na usta :rofl2:A najbardziej się wkurzam jak ssie jednego a z drugiego kapią krople. Potem jak on do drugiego, to mam wrażenie, że juz nie ma bo wyciekło na łóżko. Dzizzzas chyba już na dobre mnie pogrzało....pomleczyło :sorry2:
A apropo bielizny to zbliża się wrzesień, więc i basenowanie młodego. Przymierzyłam dziś stroje kąpielowe co to je w szufladzie złożylam. Chyba nie muszę komentować...w tym, który ma cienkie ramiączka, krzyżujące się na mocno wyciętych plecach wyglądam jak baleron na którym pękła siatka ....:wściekła/y: Nie zostalo mi nic więcej jak odwiedzić allegro :-(

loop - a ten wzrost wagi u Ciebie miał przyczyny medyczne? Sorki za pytanie, czysta ciekawość. Nie musisz odpowiadać :zawstydzona/y:
leskowa - ja tak dziecięcie zostawiłam w łózeczku, jako bezpiecznym miejscu. Ochraniacz ma tylko w cześci głowowej. Położyłam go, włączyłam karuzelę i poszłam rozwieszać pranie. Nagle ryk. Przekręcił się w poprzek łózeczka, nogami się odpychał z jednej strony a główką napieral na szczebelki z drugiej. Oczywiście trafił tam gdzie ochraniacz już nie sięga. Wyjęłam go z tego łóżeczka drżącymi rękami. Teraz taka to pomoc z tego łózeczka, że jak go tam poloże to robię 2 razy więcej dystansu między pokojami bo co chwilę wracam się zobaczyć w jakiej to pozie leży. Ja chyba nie ogarnę jak on będzie umial turlania, wstawania, raczkowania czy inne gimnastyki.

camel - u nas też cały dzień nie było kupy. Po czym już wykąpany zasiadł do ostatniej dziś butli i przy jedzeniu się wypróżnił...dobrze, ze wody z wanienki jeszcze nie wylałam, dawaj powtórka z rozrywki. A co ile on się załatwia? Próbowałaś lactulosum, może doraźnie, w razie powaznego zastoju?

reklama
Ewcia przytylo mi sie bo przestalam cwiczyc a tylkojadlam. Do tego wyprowadzilam sie do innego miasta do pracy 100km i jeszcE dojezdzalam 60. Ledwo co wyszkam za maz i tu wyprowadzka... stresy i brak sportu no i jedzenue... i8kg od razu przybralam... tak to jyz mam.ech...

Do góry