• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Filipka moi tescie tez by nic nie powiedzieli, a do tematu podeszli , jak do zeszłorocznego śniegu, wiec moze sie nie spodziewaj ochów i achów, żebyś sie nie rozczarowała, jeżeli Twoi sa podobni do moich. Z kolei mojej rodzinie bardzo podobałby sie taki oryginalny sposób przekazania wiadomości.
U nas dzis prawie fajny dzięń, tez festyn, basen w ogródku rozłożyliśmy dzieciom i było milutko, zrobiłam drożdzówki , oczywiście robaczkiem w wisience był szwagier meża, moje dzieci sie kąpią w basenie, on niesie do swojej wanienke, moja córa ciągle woła mała zeby przyszła, mała chce, wobec tego gadam jak chcesz to chodz , jak tata Ci pozwoli, oczywiście mała nie idzie, po czym jak poszłam wieszac pranie , to mąż gada, ze robaczek stwierdzil, że moja córa ma przestac ją wołac, bo kazdy ma swoje miejsce!!!!! ( noż ku....wa) , nie słyszłam tego wobec tego jak przyszłam , a była juz z z córka robaczką także jego druga pełnoletnia juz córka , to wzięłam mała do basenu . Moja z kolei jeszcze na trampoinie nie skakała, dalej nie dostała zaproszenia, obawiam sie , zę jak tak dalej bedzie to ona im rozpieprzy tą trampolinę

Wiolonczela....moze i rozsadnie jest nie podsycac i dolewac oliwy do ognia, ale skoro oni nie pitola sie takim zachowaniem to kupilabym dzieciom trampoline...najwyzej beda sie bawic raz na jednej raz na drugiej..a tak to mozecie wieki czekac a dzieciom przykro...

Camel, jakbym taką koszulkę założyła, to pewnie by pomyśleli, że mi została z ciąży z Filipem;)

Wiolonczela, właśnie teściów podejrzewałam o ochy i achy. A ja się nie rozczarowałam, tylko mnie delikatnie zglebiło;) Męża zresztą też. Nawet mi mówił, żebym Wam tego nie pisała, bo uznacie, że ma nierozgarniętych rodziców;)
A sytuacji ze szwagrem nie zazdroszczę. Najbardziej żal dzieci.

Wiolonczela-kupujcie druga trampoline, bo inaczej chyba sie nie da...ten robaczek to strasznie dziwny....

Filipia
- ja o drugiej ciąży bardzo wczesnie poinformowalam rodzine...tesciowa bardzoooooooooooooo sie zdziwila, ale po przetrawieniu tematu bylo ok, a moja mama jak zwykle najpierw mowila, potem myslala....i tak....za szybko, a nie masz pracy, nie bedzie macierzynskiego, a trzeba bylo poczekac (teraz kolej na P.-mego brata (Adasiowego)...az sie wkurzylam i zapytalam...co mam wg niej robic???? usunąć i poszukac pracy???? czy poczekac az K. (moja bratowa) bedzie w ciąży????....odpuscila
A kiedy juz sie okazalo, ze bęą blizniaki...to pierwsze jej zdanie bylo takie "a jak wy sie teraz pomiescicie w tym malym mieszkaniu?????"...odpowiedzialam "przeprowadzimy sie do was"...a co....
No i jakos sie miescimy, nie ma moze luksusów, ale wystarcza na wszystko :)

Rzeczywiście taka forma by pewnie do nich dotarła;)
Zobaczymy czy jutro coś powiedzą, a jak nie, to znowu założę mu tego bodziaka i wyślę do ciotki męża, ona bardziej kojarząca, ale niestety dziś jej nie było;) Poza tym ona chyba już dawno się domyśla co jest na rzeczy, ale nie chce być wścibska;)

kosska gdzie jestes ja dziś wstałam z małym o 4.30 a jeszcze dzielnie pisze i posprzatalam całe mieszkanie o 7 mialam juz na gotowo, by o 13 było jak o 4.30 ( to straszne jest swoją droga).
Ewcia spakowana???
Elajar Ty to tez masz oryginalną matkę.
Moja babci a z kolei rzuciła tekstem jak byłam w ciązy " Ale Ty już nie miej wiecej dzieci, bo one fajne jak sa małe ,a potem robota i pieniadze tylko " wtedy cycki mi opadły , ale moze cos w tym racji jest

Apropo cycków u mnie tragedia jak sie pochylam, to dyndaja mi dwa woreczki, a że jestem chudsza o 10 kg niż przed ciąża, to wyobrazacie sobie tą tragedię , jakbyście mialy swiadomość , że karmienie zabija cycki - karmiłybyście??? ( ja pewnie tak)

Ostatnia edycja:
Jestem ciekawa czy my tez bedziemy kiedys takie wkurzajace tesciowe/matki...moze to z wiekuem przychodzi...
Wlasnue...gdzie reszta dziewczyn..
Ewcia jak ci idzie....

reklama
Widzisz Camel i w związku z tym ja postanowilam założyć sobie zeszycik na starość i zapisywac tam co trzeba robić a czego pod żadnym pozorem nie.

Ewcia jak wrocisz do pracy i bedziesz już najwazniejsza kierowniczka wszystkich kierowniczek na Górny śląsku to nie wolno Ci przestac tu pisać!!! bo jak nie, to ja CIę znajde:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry