reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Framama, zaden imbir...no nic:-/..
I ja tez mam brzuch nadmuchany.. Ale to raczej wzdecia a nie fasol:-D..
Lece na zebr, kurcze, Szwedzi to sie lubia zbierac i gadac o du..marynie
Piszcie, piszcie, zebym miala co nadrabiac:-D
Aaaa, moj S wlasnie mnie powiadomil ze zaczeli klasc kafle w kuchni, na tej scianie co meble- czerwone. Bedzie bialo czerwono czarna kuchnia:-D..
Jade w czwartek to ocenie.. Tylko te 1200 km mi okoniem w gardle, bo spowrotem kupilam dla mnie i Marys samolot, a w tamta oni auto a ja pociąg..
Przesiedze w toa:-D..

ja też tak mam, choć może to też załuga moich zaparć oraz tego że nie należę do osób najszczuplejszych :)
ja byłam ogólnie szczupła na kobiece warunki (63 kg do 165 cm) ale brzuszek zawsze miałam prawdopodobnie dzięki genom i budowie w stylu 'jabłko' ale teraz schudłam dość dużo i brzuch mi strasznie odstaje w porównaniu do chudziutkiej reszty mnie :p jeszcze nie wiedziałam że jestem ciężarka a kolega już mnie dopytywał patrząc na mój brzuchol.

Iownka ja na dzień dzisiejszy chcę jak najdłużej, mimo, że aktualnie też mnie męczą mdłości, ale one pewnie przejdą z końcem I trymestru.

Tylko, że ja mam tak, że jeżeli się źle czuje, a drugi pracownik nie jest na urlopie czy chorobowym to mogę sobie sama postanowić, że np dziś czy jutro nie idę do pracy. Dziś akurat nie poszłam, bo mnie rozłożyło to nieszczęsne przeziębienie.

Aisha również gratuluję:tak:

Aisha_23 - gratuluję!

Dziewczyny, mam pytanie: do kiedy zamierzacie w ciąży pracować? To znaczy, do którego miesiąca?

Ja myślę o końcu grudnia... Fatalnie się czuję w pracy, zasypiam na stojąco..

Ja idę we czwartek do lekarza i zastanawiam się nad zwolnieniem, choć na 2-3 tygodnie, czuję się fatalnie, nie mogę się na niczym skupić i w pracy i tak nie mają ze mnie żadnego pożytku... więc nie wiem czy jest sens pracować ? :-(

Z ta pracą to jest ogólnie ciężki temat, bo jednego dnia się czuję dobrze, a kolejnego tak jak dzisiaj, czyli fatalnie, no i ciężkawo się pracuje... Staram się to już sobie jakoś zaplanować..

dziewczynki no właśnie jak z tą pracą? Moja jest niestety stresująca, dużo biegania, podnoszenia, stress i dość długie zmiany... Boje się o maleństwo... Co prawda na razie czuje się ok (choć po 6 godzinie zazwyczaj opadam z sił) ale nie chce przez nadgorliwość zaszkodzić dziecku. U nas jest 9 miesięcy macieżyńskiego .... Chcę w miarę możliwości karmić do 6 miesiąca. Kiedy doradzacie iść na ML? Styczeń? Luty? A może dopiero Kwiecień? Pieniądze niestety grają tu dużą rolę :(

reklama
aisha- gratulacje!!!

widzę że nie jestem tu z moimi obawami sama.... pocieszające:tak: chociaż u mnie to trochę bardziej skomplikowane bo ja prawie cały czas mam plamienia i bóle brzucha więc obawiam się podwójnie:-(

a co do pracy to ja na l4 już jestem, niestety kiepski to odpoczynek kiedy ma się w domu małe dziecko.....:tak:

Do góry