reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Witaj!!!
Co do witamin to najlepiej gina zapytać. Ja po Prenatalu Classik porcelanę przytulałam :-D
gin kazał mi coś wybrać, Prtenatal jest chyba najbardziej rozreklamowany, co nie musi przekładać się na jego działanie;-)
aniaczek dziękuję! u mie wyniki książkowe stąd zastanawiam się nad sensem faszerowania się się jakimiś subtytami

reklama
Citrus no na prawdę lista pokaźna, podziwiam Cię, że masz tyle zapłu do czytania. Ja też bardzo lubię, ale wiecznie mi brakuje czasu. Na szczęście udaje i się przeczytać kilka w roku, ale w porownaniu z Tobą, listę już zapisałam, po obronie na pewno się za nie wezmę. Dzięki!

Jejuuuu nie nadazam ;P Ale sie rozpisalyscie:)) U mnie chyba nic nowego, poza wczorajsza wizyta- dr sie nie podjela prowadzenia mojej ciazy....przepisala do kogos innego. Ale chyba juz pisalam, juz sie sama gubie;) Jutro ide na badania.

:szok:
Dobrze, że chociaż sprawę jasno postawiła. A podała dlaczego, czy nie tłumaczyła?

U mnie to wynika głównie z faktu, że po prostu szybko czytam, średnio 3-4 razy szybciej, niż przeciętny człowiek :zawstydzona/y: Mnóstwo książek przeczytałam na uczelni, podczas wykładów, w tramwajach... W domu nie czytam wiele, wbrew pozorom :-p

Ale zawsze jest mi miło, gdy ktoś pisze, że dzięki mnie trafił na jakąś książkę i że mu się podobała :)

Cześć dziewczyny!
Niektóre z Was moze mnie pamiętają...
Wpadam bo chciałam się pochwalić ze dzisiaj zobaczyła dwie piękne kreseczki na teście :-):-):-) Będe miała czerwcowe Maleństwo!! :-) Jestem najszczęsliwsza na świecie :-)
Pozdrawiam Was!!

Piszecie o swoim wieku- wygląda mi na to, że jestem tu najstarsza- 38 at skończone plus 2 dzieci- 11 i 8 lat...

Kora30- trochę Ci zazdroszczę, tego, że jesteś w tzw. ciągu- masz maluszka, jesteś w temacie pieluch, kaszek i wózków... Ja- mimo dwójki podrośniętych dzieci-wszystko będę przerabiała od nowa i naprawdę jestem wystraszona zmianami które nas czekają..

Czytam o badaniach prenatalnych- wszystkie majówki wiedzą więcej niż ja.. Chciałam też zapytać, czy są jeszcze jakieś majówki w zbliżonym wieku do mojego?

alfa1973 jest z 73, ja z 75 roku... jeśli chodzi o wiek - sama nie jesteś:-D

co do pieluch, kaszek i wózków - juz prawie nie jestem w temacie... i staram sobie właśnie przypominać jak to było te neicałe 3 lata temu zaraz po wyjściu ze szpitala i jestem przerażona, jak ja to ogarnę z takim maluchem... Ty będziesz mogła starszaków postawic do pilnowania, a ja jak zostawię z maluchem Zosię, to mu pewenie oczy wydłubie;-)

poza tym ciagle mi zimno, leze pod kocem, w swetrze, 2 pary skarpet...

mam to samo:-(

będzie, ja też chodze na NFZ, byłam dokładnie w 7t6d i było pięknie juz widać serduszko i stworzenie (jak to określiła ginka)

A ja się nie umiem do audiobooków przekonać. W kwestii czytania jestem staromodnym radykałem :-)
I gdybym miała więcej miejsca i kasy, to zamiast pożyczać z biblioteki kupowałabym. I wtedy książki byłyby cudownie pachnące farbą drukarską i nowością...

ja też:tak: na dodatek pochodze z rodziny drukarzy / introligatorów - wiec książki ze mną od urodzenia i z Zosią też, chociaż wyrodziłam się z rodziny, ale brat poszedł za przodkami:tak:

ja łykam Prenatal classic i kwas foliowy. ginka mi powiedziała, ze jakieś badania nowe nt. dupka była i ona jak nie ma absolutnej potzreby zlecać nie bedzie, a wygląda, ze ciąża OK. w pierwszej brała dupka 2x 1/2 tabletki, więc dawka też minimalna....

chyba kurcze mnie rozkłąda przeziębienie:wściekła/y:

co do czytania to ja czytam w tramwajach głównie, 4-5 książek miesiecznie, baaardzo różnych, ostatnio z J. robimy sobie powtórki i np. czytamy autorami - całego Dumasa, całą Christie, Dana Browna, właśnie szukamy kolejnego autora, bo skońćzyliśmy powtórke Sagi o ludziach lodu:-) - śmiesznie się to czyta po prawie 20 latach :-D zupełnie inny odbiór...

i nie wiem czemu, ale mam "smaka" na "Trylogię":szok: to będzie pewnie jakis 15 raz jak będę czytać:-D chyba, ze przemówi do mnie co innego... no i ja też bibliotekowa, miejsca w domu na ksiażki nie ma zbyt dużo:-(

reklama
Do góry