reklama
Mdła
Fanka BB :)
Jak w PL robilam to razem z plyta kosztowalo 140zl.Ale to bylo 5 lat temu
Wiec moglo sie pozmieniac.Chociaz mogloby sie wydawac,ze powinno taniec a nie drozec bo wtedy to byla "nowosc"
Teraz tez na pewno bede sie dopytywac o mozliwosc i odplatnosc.Bo wiem ze dodatkowo sie placi ale koszty moga byc rozne.Badania na toksoplazmoze siegaja prawie 100€ jak czytalam na niektorych forach a u mojego gina w gabinecie zaplace 35€.Wiec do przezycia a w moim przypadku konieczne bo kota mamy.
Ja z rozyczka nie wiem bo tez przechodzilam(epidemia byla jak bylam chyba w 2 klasie SP-dziesiatkowalo nas
) a pozniej tez szczepili wszystkie dziewczeta.Ale bym nie panikowala.grunt to spokoj ;-)
Wiec moglo sie pozmieniac.Chociaz mogloby sie wydawac,ze powinno taniec a nie drozec bo wtedy to byla "nowosc"
Teraz tez na pewno bede sie dopytywac o mozliwosc i odplatnosc.Bo wiem ze dodatkowo sie placi ale koszty moga byc rozne.Badania na toksoplazmoze siegaja prawie 100€ jak czytalam na niektorych forach a u mojego gina w gabinecie zaplace 35€.Wiec do przezycia a w moim przypadku konieczne bo kota mamy.Ja z rozyczka nie wiem bo tez przechodzilam(epidemia byla jak bylam chyba w 2 klasie SP-dziesiatkowalo nas
) a pozniej tez szczepili wszystkie dziewczeta.Ale bym nie panikowala.grunt to spokoj ;-)sembonzakura
Są jakieś przeciwskazania dla żelatyny w ciąży? Straszną mam ochotę na mus owocowy :>
Mam dziś mega zły dzień, głowa boli, spać i nie dobrze a wrażliwość na zapachy mnie zabije w krótce
Mam dziś mega zły dzień, głowa boli, spać i nie dobrze a wrażliwość na zapachy mnie zabije w krótce
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Dziewczyny, właśnie szykuje się na pierwszą wizytę u ginekologa. Trochę się stresuje, ale mam nadzieje, że wszystko będzie ok, musi być !! Trzymajcie kciuki![]()
Trzymamy!!!
Daj znać

Są jakieś przeciwskazania dla żelatyny w ciąży? Straszną mam ochotę na mus owocowy :>
Mam dziś mega zły dzień, głowa boli, spać i nie dobrze a wrażliwość na zapachy mnie zabije w krótce![]()
Nie coś ty

żelki są na nudności czasem polecane.
Dziewczyny, właśnie szykuje się na pierwszą wizytę u ginekologa. Trochę się stresuje, ale mam nadzieje, że wszystko będzie ok, musi być !! Trzymajcie kciuki![]()
Kochana kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)
sembonzakura ja teraz np. mam straszną ochotę na galaretki a nie jadłam ich chyba z 5 lat... no chyba, że u kogoś jak było takie ciasto... (typu biszkopt z truskawkami i galaretką) A teraz mogłabym jeść codziennie... :-) tak więc nie uważam, że żelatyna jest przeciwwskazana w ciąży :-)
Ostatnia edycja:
sembonzakura
mi jakoś w głowie siedziało że żelatyna jest w jakis tam sposób szkodliwa, ale to chyba bardziej dlatego że mam wege przyjaciół a oni sie jej boją jak ognia piekielnego. Mus bananowo-brzoskwinkowy w lodówce a mnie takie smaki wzieły po raz pierwszy w ciąży że umre zanim on się zetnie. Półki co jem jogurciki
Poza tym mam mega smaka na pancakes takie puszyste na maślance z malinami i sernik na zimno z borówkami.
Kiedy chcecie powiedzieć znajomym o ciąży? U mnie na razie wie tylko szefowa, najlepsza przyjaciółka i jej facet no i rodzice. Myślę żeby powoli mówić innym... może za tydzień?
Kiedy chcecie powiedzieć znajomym o ciąży? U mnie na razie wie tylko szefowa, najlepsza przyjaciółka i jej facet no i rodzice. Myślę żeby powoli mówić innym... może za tydzień?
sembonzakura niestety u mnie prawie wszyscy wiedzą, bo mój strasznie pomysłowy mężulek dał zdjęcie testu ciążowego na facebook... strasznie pomysłowe, prawda?? :-(... Byłam na niego zła, bo rozdzwoniły się telefonu, zwłaszcza od osób z którymi nie chcę mieć kontaktu i to mnie najbardziej wkurzyło... no ale stało się i tego nie zmienimy... ;-)
sembonzakura
Sun rozumiem że mąż się bardzo ucieszył ale to było... głupie trochę.... sorki za szczerość.
Ja nie ma zamiaru obwieszczać ludziom na fejsbuku sczególie że 3/4 z nich nie widziałam od 3 lat na oczy. Myślałam bardziej o np znajomych tu z Anglii, jak się ich spotyka czasem, czy właśnie bliskim znajomym z PL przy okazji rozmowy. Dziadkom, ciotkom itp
Ja nie ma zamiaru obwieszczać ludziom na fejsbuku sczególie że 3/4 z nich nie widziałam od 3 lat na oczy. Myślałam bardziej o np znajomych tu z Anglii, jak się ich spotyka czasem, czy właśnie bliskim znajomym z PL przy okazji rozmowy. Dziadkom, ciotkom itp
Ostatnia edycja:
Sun rozumiem że mąż się bardzo ucieszył ale to było... głupie z jego strony.... sorki za szczerość.
Ale ja to wiem... więc niczym mnie nie uraziłaś... tak jak pisałam wyżej byłam strasznie zła... no ale jakoś mi ta złość minęła... Stało się i nic już na to nie poradzimy... Ja osobiście wolałam to zachować w tajemnicy i jak coś to powiedzieć najbliższym...
Na szczęście mąż nie ma strasznie dużo znajomych tak więc jakoś przeżyłam ten szok..
reklama
sembonzakura
Mój M też by pewnie najchętniej nadrukował sobie na koszulkę że będzie ojcem, i biegał tak po całym mieście, ale ja się boje zapeszać, chwalić na wyrost itp Najlepiej że on jest taki dumny że ojcem zostanie ale jak już trzeba się zaangażować w aktywne wsparcie żony to mu entuzjazm opada 
Ja dziś się czuje okropnie mdło i w ogóle, byliśmy w Lądku Zdrój oglądać w Ikei łóżeczka, pora jakoś przemeblować sypialnie i zobaczyć czy damy rade czy trzeba mniejsze łóżko kupić... Już się nie mogę doczekać drugiego trymestru, końca mdłości, apatii, zmęczenia i wrażliwości na zapachy. W domu chce mi się płakać normalnie tak mi wszystko śmierdzi
Kupiła koc nowy bo stary mi śmierdział, najpierw ten nowy śmierdział nowością a teraz mi jedzie wilgocią.
A w pracy to już mi idzie zwariować od zapachu nowych butów ...
Ja dziś się czuje okropnie mdło i w ogóle, byliśmy w Lądku Zdrój oglądać w Ikei łóżeczka, pora jakoś przemeblować sypialnie i zobaczyć czy damy rade czy trzeba mniejsze łóżko kupić... Już się nie mogę doczekać drugiego trymestru, końca mdłości, apatii, zmęczenia i wrażliwości na zapachy. W domu chce mi się płakać normalnie tak mi wszystko śmierdzi
Podziel się: