• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Witam z rana :)
Wczoraj wybrałam się do fryzjera :) no i włosy skrócone, a potem jeszcze wieczorkiem malowanie
images
kolor wyszedł suuuuuuuper, pokryte wszyskie siwulce:-)
I chociaż umyłam włosy szamponem po koloryzacji to cały czas czuję zapach tej farby - na szczęście znośnie pachnie:-D

Sun7 oglądałam pierwszą "uprowadzoną" i strasznie mi się podobała :) chyba wyciągnę swojego D do kina:tak:

reklama
Kora - ja tez kiedys widzialam , ale malolate, u mnie w klubie na imprezie, z brzuchem wyginala sie jak tarzan i popijala piwo;/ Sama go oczywiscie nie kupila - nawet bym kur** nie sprzedala, ale pila od kolezanek. No myslalam, ze jej liscia sprzedam takiego, ze sie obroci o 180stopni! Ale moim zdaniem z takimi wyrzutkami spolecznymi nic sie nie da zrobic... Takie wyczyny oznaczaja nic innego , jak to, ze dziecko nie bylo chciane i planowane:-(

Aisha - gratki:-)

Citrus - nienawidze dentystow - sadystow...:wściekła/y:

Aśka - tez farbuje wlosy castingiem teraz;)

Ja dzis wizyte mam... Trzese portkami ze strachu czy wszystko dobrze:baffled: Trzymajcie kciuki. Dam znac wieczoremjakos co i jak:tak:

Witam,
aaaale mi sennie dzisiaj.. Kupiłam sobie dziś macę do jedzenia, bo przypomniało mi się, że w poprzedniej ciąży to była fajna przekąska i zajadam teraz w pracy :tak: aha, i jeszcze przypomniały mi się takie kwaśne, okrągłe żelki z Lidla.. ale to może innym razem.
W niedzielę zostawiłam Antośka u dziadków na kilka dni, dziś wracamy odebrać małego - ale się stęskniłam! pierwszy raz na tak długo go oddaliśmy i nawet nie zdawałam sobie sprawy, jaki ten dom się okrutnie pusty zrobi!! Ja już chcę mojego szkraba z powrotem!!!
Zrobiłam wczoraj sporo badań krwi i mocz, generalnie jak na moje oko to wszystko jest OK, ale zgodnie z prośbą mojego gina wysłałam mu je mailem - zobaczymy, co mi odpisze?
Sun7 - my wczoraj byliśmy na "Kronice opętania" - generalnie klasyczny horror, ani ziębi, ani grzeje - do przeżycia. Choć momentami mój M. to miał nieźle rękę zgniecioną ;-)
Kasienkadg, Aisha, Citrus, Aśka, Kora - dzień dobry!

A ja do dentysty biegnę za dwie godziny :-( Jestem wściekła, bo wydam ze dwie stówy, które miałam przeznaczyć na swój prezent urodzinowy :-( Szlag by to trafił jasny, jeszcze mi opryszczka na ustach wyszła i węzeł chłonny na podbródku powiększył właśnie od opryszczki... Dobrze, że opryszczka wargowa nie jest groźna dla bebiko (w sensie: jeśli miało się ją już wcześniej, a ja miałam wielokrotnie), bo bym chyba narobiła w majty z przerażenia.

Im bliżej do wizyty, tym bardziej się "obsrywam po pachy" ze strachu. Czy Pimpi Bimpi jest zdrowe, czy nic mu nie dolega, czy serduszko bije ładnie... Teraz jeszcze się boję mocniej, bo wzięłam w ciągu ostatnich dwóch dni trzy paracetamole na ból zęba i choć niby nie szkodzą, moja matka mnie nastraszyła Bóg wie czym, a mnie się udzieliło. Miałam cholera nie panikować jak jakaś głupia, nierozumna istota, ale ciąża chyba uśpiła mój zdrowy rozsądek :crazy:

nie przejmuj, paracetamol jest ok..
a wiesz jak to z mamami, babciami itd...czasem nie ida z duchem czasu:-D

dzien dobry dziewczeta:)

Byłam u dentyściora :-)
- nie bolało mnie w ogóle borowanie (bo ząb martwy :|);
- już mnie nie boli ząb i głowa;
- zapłaciłam tylko stówę (bo leczenie kanałowe, więc mogę sobie 350 zł rozłożyć na raty i płacić po trochu co każdą wizytę - mniej boli po kieszeni, nie sądzicie?);
- nie dostałam znieczulenia (ciąża! Ale ząb i tak nie bolał);
- lekarz założył mi jakieś coś, co ma mi zęba wytruć do końca, żeby mógł wszystko do końca wyczyścić, a potem nie wiem co, bo zapomniałam zapytać. Plomba? :-)

Kaja, moja mama jest nianią, więc ciężarne ją otaczają. Ostatnio jakaś dziewczyna powiedziała mojej mamie, że jej dziecko urodzi się z zajęczą wargą i że to pewnie przez paracetamol, bo dużo łykała w ciąży. I gadaj tu z taką... :confused2:

citrus a ty prywatnie chodzisz do dentysty?? bo jak nie to kanałowe w ciazy jest za darmo...a jak tak to wspołczuje kosztów.... ja w zeszłym roku zostawiłam 1500zł za leczenie kanałowe i odbudowy dwoch zebów... koszmr, a reszte robiłam na kase chorych... bo bym musiała kredyt brac...

kaja.. przepraszam moze nie powinnam pytac... ale coś mi sie obilo o uszy ze ty masz preoblemy z szyjką... ??

Dzien dobry!

Piwo to nic.Panna palaca i wodke pijaca w ciazy-to jest wstrzasajacy widok!W PL taka dziewczyna mieszkala nieopodal.Chodzilam z nia nawet do szkoly wczesniej,takze moge powiedziec "znajoma".Ciaza planowana-mozna powiedziec ze wyczekiwana bo w pierszej poronila.Cala ciaze pila i palila-na codzien piweczko a na imprezke cos mocniejszego.Po urodzeniu dziecka nic sie,oczywiscie nie zmienilo.Juz ma zreszta radosna gromadke-3.U wszystkich chyba podobnie bylo.No w kazdym razie fajki i piwo po knajpach.W domu patologia-pija i sie bija.Sasiedzi wzywaja policje.NIC SIE NIE DA ZROBIC.
Jak mi to jedna pani z opieki spolecznej wyjasnila-gdybym zadzwonila i przyjechalaby opieka w momencie kiedy alkohol bylby pity-mgliby ja upomniec!:angry: Ale jakby juz spala zalana to nie.Dlaczego?Bo ma bardzo bogata rodzine,ktora ja utrzymuje.Piekne mieszkanie,nowe meble,piekna kuchnia...nic tylko pozazdroscic.:wściekła/y: A dziecko ma problemy w grupie rowiesniczej.Jest agresywne,ma problemy w przedszkolu,problemy z koncentracja...szkoda gadac.

Mysiak, pobiegłam prywatnie, bo mnie bolał ząb i nie chciałam jakiegoś zapalenia, albo innego gówna, które mogłoby zaszkodzić dziecku. Tego jednego zęba wykończę kanałowo, ale jestem już zapisana do stomatologa na NFZ, więc od 29 października będę biegać z resztą zębów, gdzie mam niewielkie ubytki. Jedynie chyba dopłacę za plombę "naturalną", bo nie chcę srebrnych. Ale nie wiedziałam, że kanałówka jest w ciąży darmowa :szok:

reklama
citrus na NFZ kanałowe leczenie w ciąży jest za darmo, płacisz tylko za plombe światłoutwardzalną... wie to bo jak byłam w ciazy z Asia to stomatolog na NFZ policzył sobie za usługe czyszczenia kanału, poszłam do nfz z rachunkiem(bo słyszałam ze powinnam miec za darmo) i dostałam zwrot od doktorka... oczywiscie wiedział o ciaży i naciagał mnie nakase dupek jeden... od tamtej pory czytam co mi sie nalezy a co nie. ale wiadomo prywatne to prywatne i trzeba za wszystko zapłacic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry