Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Mnie ślub nie przeszkadza, ale mamy tylko cywilny. Nie chcieliśmy się mieszać z katolickim błotem. Kubę ochrzciliśmy gdy miał 1,5 roku, na usilną prośbę bardzo chorej babci mojego Małża. Ale powiedzieliśmy, że skoro dziadkowie chcą chrztu, to niech oni wszystko załatwiają, my z żadnym księdzem rozmawiać nie będziemy.Padłam na cycki. Koleżanka pyta, dlaczego nie chcemy wziąć ślubu, skoro ze ślubem łatwiej o kredyt hipoteczny, chrzciny i komunię.
Dziewczyny, poczułam się jak w trzecim świecie, bo hipotecznego brać nie zamierzam, a chrzcić dziecka też nie będę.
"Jak to, nie będziesz chrzciła dziecka?"
"Nie jesteś katoliczką? A jakiego jesteś wyznania?"
"A dlaczego nie chcecie ślubu? Przecież z dzieckiem wszystko łatwiej..."
Boże, dobijcie mnie. Dlaczego ludziom się wydaje, że związek "nieformalny" to związek gorszej jakości? Czy nie ma znaczenia to, że jako protestanci jesteśmy małżeństwem w oczach Boga? Że się kochamy i szanujemy? Czy naprawdę potrzebuję PAPIERU, żeby nasz związek uznany był za poważny? Czy ludzie myślą, że jeśli KOBIETA ZACHODZI W CIĄŻĘ, jej JEDYNYM MARZENIEM jest WZIĄC ŚLUB?
![]()
Padłam na cycki. Koleżanka pyta, dlaczego nie chcemy wziąć ślubu, skoro ze ślubem łatwiej o kredyt hipoteczny, chrzciny i komunię.
Dziewczyny, poczułam się jak w trzecim świecie, bo hipotecznego brać nie zamierzam, a chrzcić dziecka też nie będę.
"Jak to, nie będziesz chrzciła dziecka?"
"Nie jesteś katoliczką? A jakiego jesteś wyznania?"
"A dlaczego nie chcecie ślubu? Przecież z dzieckiem wszystko łatwiej..."
Boże, dobijcie mnie. Dlaczego ludziom się wydaje, że związek "nieformalny" to związek gorszej jakości? Czy nie ma znaczenia to, że jako protestanci jesteśmy małżeństwem w oczach Boga? Że się kochamy i szanujemy? Czy naprawdę potrzebuję PAPIERU, żeby nasz związek uznany był za poważny? Czy ludzie myślą, że jeśli KOBIETA ZACHODZI W CIĄŻĘ, jej JEDYNYM MARZENIEM jest WZIĄC ŚLUB?
![]()

, jeszcze jedno przetrawili

( nie pytajcie o co, bo nie mam pojęcia), teściówka robiła w tym czasie dobrą minę do całokształtu.Feelis super reakcja normalnie autentycznie ci zazdroszczę
Noelle a skąd jesteś, że u was tak sypnęło? U mnie popadało, powiało i stopniało.
A co do chrztu i ślubów, to ja się chyba nie powinnam wypowiadać. Moi rodzice wyprzedzili epokę o jakieś 100 lat i mnie nie namaszczali żadną wiarą. Jestem im teraz za to bardzo wdzięczna.
Ale ża mieszkam w małym miasteczku to budzi to ogólny szok i zdziwienie ;-)
Aśka a długo działki szukaliście? Bo ja chyba stracę nadzieję :-(
Ja się dziś przełamałam i poinformowaliśmy rodzinkę, że się powiększy. Reakcja raczej była daleka od radosnej. Teściu się obraził i wyszedł( nie pytajcie o co, bo nie mam pojęcia), teściówka robiła w tym czasie dobrą minę do całokształtu.
A moi to tak niby ok, ale też jacyś nie w sosie.
Jest mi przykro, więc pewnie nastrój lepszy wróci mi za kilka dni.