reklama

Maj 2015

Ewelina nie bój się może będzie dobrze naprawdę każda dziewczyna jest inna i inaczej to przechodzi.mam koleżankę dla której poród jeden i drugi to było 15 minut bólu nawet nie pękła.

reklama
Ewelina- grunt to pozytywne nastawienie :-) Ja teraz najbardziej stresuję się tym jak sobie poradzę z dwójką małych dzieci, bo różnica wieku to będą tylko 23 miesiące

Co do wózków, to planuję pozostać przy tych co mam- bebetto nico i maclaren tecno xt :-)

A co do wieku, to ja jestem z pośredniego pułapu, bo 29lat ;-)

Moja ciotka poerwsze dziecko urodzila normalnie ale szybko, Drugie dziecko urodzila u poloznej na fotelu ginekologicznym jak ta z nia wywiad przeprowadzała, na porodówke nie zdażyła. Przy trzecim jej lekarz powiedział zeby w terminie nie oddalala sie wiecej niż 10 km od szpitala a jak beda to godziny szczytu to zeby nawet z domu nie wychodziła tylko dzwonila poblekarza do porodu w domu. Na trzecie sie jeszcze nie zdecydowali :p
Najlepsze jest to ze wystarczu zeby przez 2 dni miala kolonsiebie niemowle i zaczyna mieć mleko w cyckach. To sie nazywa predyspozycja do macieżyństwa :p

Cześć dziewczyny:) ale naprodukowalyscie, ledwo nadrobilam:) cieszę sie bardzo ze jak na razie same dobre wieści po wizytach u gina:) zazdroszczę wam tych wizyt, ja muszę czekać jeszcze tydzień a tak bardzo chciałabym juz wiedzieć ze wszystko dobrze i jest serduszko...
Co do wózka ja mam po Julku Teutonie Cosmo, lekki, zwrotny, fajnie sie składał i wg mnie ładny-ma rożne ładne wzorki do wyboru, kolka nie pompowane ale prowadził sie super,fotelik wpinany. Jedyny minus to mała gondola, mój mały był długi i szybko z niej wyrósł.
Co do porodu to zależy od kobiety, ja zdecydowanie nie jestem stworzona do porodów, małego mojego rodziłam 36 godzin a i tak skończyło sie cesarka dlatego teraz nawet nie próbuje rodzic naturalnie...
Co do l4 w pierwszej ciąży lekarz zawsze pytał czy chce, ale ja miałam duzo energii wiec nie chciałam, mam nadzieje ze i teraz tak bedzie i bede mogła pracować do końca:)
Całuje was mocno i wasze małe kropeczki:)

Czesc dziewczyny! ja juz po rozmowie z szefowa i cieszy sie razem ze mna! :-) pytala o plany urlopowe i wstepnie jej powiedziala, ale zgodzila sie pogadac o tym pozniej, jak juz bede miala plan.

Passoa jak tam plamienia? oby jak najszybciej przeszly, zebys nie musiala juz sie stresowac!

ewelina obys sobie z tym cisnieniem poradzila, bo jak nawet na sen wplywa to niefajnie :-( a co do usuniecia posta to nacisnij na dole "edytuj" a potem "usun". powinno zadzialac. serduszko ja widzialam w 6t0d. co do L4 to nie pomoge, bo ja nie bede brac.

Katka a wytlumaczysz mi co test pappa i dlaczego nie chcesz robic? ja nie mam pojecia o dalszych etapach ciazy i badaniach.

Matik a jak czesto bedziesz miala potem wizyty? ja mialam co dwa tygodnie, ale teraz juz nastepna za 3 tygodnie, a potem chyba juz raz w miesiacu.

Monika ciagniecie chyba sie w koncu uspokaja bo ja mam go juz duzo mniej :tak:

katagorka ja tez marze o grudniu! mysle ze po pierwszym trymestrze czas szybko juz leci!
co do lekow z progesteronem to ja biore mega dawke dowcipnie i najgorszy skutek uboczny to cera nastolatki, az wstyd :sorry: a w klotnie nie bede wchodzic.

karenm ale szybko zaczynalas zakupy w poprzedniej ciazy? to tak z ekscytacji? ;-)

anilek gratuluje tak udanej wizyty!!

Zahri co do filmiku to wystarczy wyciagnac komorke i sobie nagrac ;-) ja tak zrobilam juz drugi raz i planuje znow bo zdjecia albo nie daja albo jakies nieudane.
ja nie mam pojecia kiedy zaczniemy, ale mysle ze jakis ciuszek kupimy z okazji rozpoczecia drugiego trymestru ;-) a potem mysle ze bedziemy kupowac co miesiac po trochu.

dziewczyny, ktore pisza o wozkach, zalozcie prosze oddzielny watek o wozkach albo ogolnie zakupowy! ja jeszcze nie mysle o takich rzeczach, a jak juz bede planowac to bedzie sie latwiej odniesc. mysle ze inne dziewczyny tez by z takiego watku skorzystaly!

Witam dziewczyny popołudniową porą :)

Widzę że mamy dwie nowe mamusie! Witamy w naszym gronie :)
Czarnulka gratuluję udanej wizyty! Dobrze że dostałaś leki na wymioty, trzymam kciuki, żeby było lepiej.

Mamusie widzę, że zaczęły się moje ulubione tematy wózkowe. Przy Magdzie miałam 5 różnych wózków, bo w każdym mi czegoś brakowało, albo dziecko rosło, albo czynniki wizualne decydowały. Ogólnie lubię być na bieżąco w tych tematach :sorry:Teraz też już miałam dwa typy ale, jak się okazało, że są dwie fasolki to poszukiwania muszę zacząć od nowa :) Ogólnie to mi wózki bliźniacze się nie podobają więc będzie ciężko. Na tą ciąże zostawiłam sobie parasolkę Cybex- super wózeczek, to mi go ukradli ze strychu jak mieszkałam w bloku.:wściekła/y:

Co do wyprawki to zacznę coś szykować po nowym roku, jak donoszę tą ciąże to od ok. 28 tygodnia do rozwiązania- około 34-35 tygodnia będę w szpitalu cały czas, więc muszę się przygotować odpowiednio wcześniej.

Co do porodu to mam opisany dokładnie cały przebieg, bo miałyśmy na forum w 2009 taki wątek. Pamiętam, że u mnie było szybko i wesoło, ale córcia mała 2460 i 50 cm więc nie bolało tak bardzo. Najgorsze dla mnie było karmienie- jego początki, po prostu masakra, ale jak się córa rozochociła to karmiłam ją do 14 miesiąca:zawstydzona/y:

Aha i zapomniałam Wam jeszcze napisać, że wczoraj dowiedziałam się że moja bliska koleżanka z pracy, jest też w ciąży- 7 tydzień, termin ma na 14 maja :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, u mnie porażka po wizycie u lekarza... Wiecie jak wyglądała? Weszłam do gabinetu, lekarka zapytała co mi jest, ja powiedziałam ze jestem w ciazy a ona ze gratulacje :-) tyle z konkretów!
Powiedziała ze plamienia mogą występować i jak przez tydzien ich nie bedzie to mam zadzwonić do położnej i sie umówić na wizytę, nie zawyżyła mnie, nie zapytała czy pale, nie zleciła cytologii, badania krwi,nic, aha i jak juz ubrana( w kurtkę, bo nic wiecej nie rozbietalam) byłam i wychodziłam to zapytała czy jem kwas foliowy? Straszne, niech żyje UK i służba zdrowia w Szkocji!

Plamienia ustały, dzis była mała kropeczka i nic wiecej, wczoraj tylko ten jeden skrzep, malutki. Dzis juz sie trochę uspokoiłam. Aha babka powiedziała ze to jest normalne i ze jak nic nie boli to dobrze, a jak zacznie boleć, to mam dzwonić na emergency do szpitala.

Suselku nie wiem co ile bedzie wizyta ale tak myśle ze ci 2 będę zaglądać

Dzis odebrałam wyniki wiec idę na wizyte o 18.30 u was 19.30
Za wysoki mam cukier za nisko żelazo wiec znowu mnie czeka. Sprawdzanie glukozy jak ja tego nie lubię ImageUploadedByForum BabyBoom1411662896.998955.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411662896.998955.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411662896.998955.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 69
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry