reklama

Maj 2015

Super ze taka zadowolona po wizycie:=) właśnie tak pow ze. 10 ruchów na godzinę to bardzo dobrze

Moja w rzyciu nie miala 10 ruchow na godzine. Chyba ze w godzine aktywnosci. Przeciez raki dzidzius wiekszosc czasu spi :)
Ale KTG mialam robione chuba od 34 wlasnie co dwa tygodnie. Nie cierpialysmy tego bo o 8 rano to myslmy jeszcze spaly, wiec co te dwa tygodnie musialam rano aplikowac zimna cole, cukierasa + duza ilosci gawisconu na zgage zeby dziecko sie obudzilo do badania a ja zebym nie zdechla od zgagi...

reklama
Od rana po prostu monitorujesz pierwsze 10 ruchów a potem juz nie musisz. Jesli nie naliczysz przez cały dzień 10 no to idziesz na ip na kontrole czy wszystko ok. Czasem łożysko jest na przedniej scianie i nie ma czuc wszystkich ruchow ale zawsze trzeba kontrolowac bo to moze byc jeden z objawow ze cos z dzieckiem jest nie tak.

Asiaf no nie do końca z 2013 bierzesz średnia z dochodów z roku poprzedzającego złożenie wniosku czyli jeżeli złożysz w 2015 czyli po urodzeniu dziecka to dochody za rok 2014 nie 2013. Jeżeli złożysz w 2016 czyli po roku od ur dziecka bo masz czas 12 mies to zarobki z 2015.
Niewiem skąd twoje dane podaj źródło sprawdze

No jestem tego pewna bo aktualnie dzieczyny z kwietniowek braly ( 3 laski urodzily niedawno) i wszystkie pptwierdzily to samo. Tez sie zdiwilam ale mi to pasuje bo wole zeby brali z 2013.

Aaaa:) to już wszystko jasne, to ja będę od. 34 jezdzila na ktg a może i dobrze bo będę spokpjniesza ale to pewnie o to cisnienie moje.. Choć teraz mi doktorka zwiększyła na 3tabl i mam ciśnienie 110/75 np i tak ciągle więc oby tak. Do konca

Mi sie wydaje ze bierze się srednia z roku ostatniego za ktory sie rozliczylismy. Czyli jesli urodzimy w maju to powinnysmy byc rozliczone a wtedy dochod będzie brany pod uwage z roku 2014

Od rana po prostu monitorujesz pierwsze 10 ruchów a potem juz nie musisz. Jesli nie naliczysz przez cały dzień 10 no to idziesz na ip na kontrole czy wszystko ok. Czasem łożysko jest na przedniej scianie i nie ma czuc wszystkich ruchow ale zawsze trzeba kontrolowac bo to moze byc jeden z objawow ze cos z dzieckiem jest nie tak.

Z tym sie zgodze. Ale nie 10 na kazda godzine. Pamietam jak lezalam jak na szpilkach zeby mloda sie choc raz ruszyla a leniuszek spal do 12- 13... Masakra.

Ale jest jasno zapisane ze z roku poprzedzającego złożenie wniosku.
Może w tym roku były przepisy przejściowe niewiem. Dla mnie jest jasne ze to co ujęte w przepisach to tak jak podałam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry