• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2015

Dzieki za wsztko czylia sobie czekac spokojnie az przyjdzie. Skoro zus mnie przejmuje na ostatni tydzien tego moesiaca to rozumiem ze kase zobacze w grudniu ??

reklama
Czarnulka ja tez mama pazury twarde i dlugie, po wlosach szalu nie ma ale nie jest źle, na nogach inpod pachami rosna szybko niestety a jesli chodzi o miejsce intymne to ja wygalam tylko boczki i przycinam bobra zeby nie szalal. Jestem zwolenikiem posiadania wlosow na cipce a brak ich calkowity wrecz mnie gorszy. Na szczescie moj maz ma takie same upodobania :)

u mnie woski i depilatory w takim miejscu odpadają....:wściekła/y: raz, ze nie potrafię się woskiem golić, dwa potem się jeszcze klei (nigdy tego dokładnie domyć nie mogłam) a depilator powoduje u mnie nagminne wrastanie...zresztą nawet zgubiłam ta końcówkę do okolic intymnych:cool2:
a teraz? Teraz to mi nawet golarki szkoda, bo nawet golarka mojego chłopa z 5 ostrzami nie daje rady:sorry2::sorry2:

a poza tym....na plaże/basen nie chodzę....sexy mamy zabronione, więc w sumie nie muszę się tak często ogarniać :-D

Witam się piątkowo :)

Ja też nie kupuję ciążowych ubrań póki co, w poprzedniej ciąży kupiłam 1 parę spodni, ze 2 tuniki i 2 piękne sukienki w happymum (xs) i założyłam je niecały miesiąc przed porodem. Te ciążowe ciuchy są strasznie duże :/ Całe szczęście, że w sklepach można znaleźć fajne fasony nie ciążowe.

Czarnulka jaką sukienkę znalazłaś? Mi się marzy jakaś krwisto czerwona... Gdzie taką znaleźć ? Najlepiej z dużym dekoldem i ołówkowa ;)
A mi wychodzą na potęgę i paznokcie u rąk mam w strasznym stanie, ostatnio kosmetyczka mi obcięła na krotko bo powiedziała, że do niczego się nie nadają :(

Vera jak z mleka pasteryzowanego to ok, a jeszcze jak w piekarniku siedział to już zrobiony ;) Choć ja ich unikam w ciąży.

asiaf dowiedz się lepiej w zusie, bo moja szwagierka miała problemy i jej nie płacili na czad, miała duże opóźnienia w wypłatach.

Verna nie miałam problemów z wypłatami na zwolnieniu lekarskim.

U nas dziś łosoś z brokułami <mniaam>. Obejrzeliśmy wczoraj z mężusiem ( i d połowy filmu z Jasiem) Dawcę pamięci, b fajny film.

Ja na szczescie mam dwa zatrudnienia i kedna z firm zatrudnia ponad 20 osob wiec oni placa mi normalnie i odliczaja sobie z zusow. Wiec ta wyplate bede miala zawsze na czas a z drugiej formy nawet jak bedzie z 30 dniowym opóźnieniem to przezyje. Z zusem nie wygrasz wiec lepiej czekac spokojnie żeby nie zaczeli kombinowac..

Czarnulka ja tez mama pazury twarde i dlugie, po wlosach szalu nie ma ale nie jest źle, na nogach inpod pachami rosna szybko niestety a jesli chodzi o miejsce intymne to ja wygalam tylko boczki i przycinam bobra zeby nie szalal. Jestem zwolenikiem posiadania wlosow na cipce a brak ich calkowity wrecz mnie gorszy. Na szczescie moj maz ma takie same upodobania :)
ja też nie lubię na gładko, coś zawsze zostawiam, a kształt zależny od nastroju :D

Jakie tematy! :-D
Mnie strasznie irytują paznokcie. Rosną szybko, a ja niecierpię piłowania.
Włosy.. hmm.. nie zauważyłam szczególnej różnicy, bo ja należę do raczej dobrze owłosionych, niestety.
Marzę o depilacji laserowej i o ile jeszcze parę lat temu uważałam, że cena zabija.. To teraz myślę, że spokojnie sobie na nią odłożę i za rok, dwa się zabieram za laser. Najpierw bikini (z pozostawieniem części - też nie lubię na łyso.. Golę się w literkę V, trochę jak logo Rexony - od zeszłych wakacji to jest mój ulubiony wzorek).
Zastanawiają mnie tylko nogi... Bo wolałabym je zrobić w drugiej kolejności, pewnie rok później, ale w międzyczasie chcę sobie zrobić tatuaż na łydce i części uda.. Wyjdzie na to, że później będę musiała ominąć te miejsca i futro zostanie mi na dziarze. Ale nic to. Jakoś przeboleję. :-D

Tez zastanawiam sie nad laserem ale obawiam sie przebarwień w miejscach byłych włosków gdzie wypalał laser
Jedna dziewczyna pisała ze ma mnóstwo kropek po roku czasu jak pojechała na wakacje nie wiem ile w tym prawdy wiecie coś wiecej na ten temat ?

reklama
Rukmini, ja byłam jakieś 3 lata temu na IPL na rękach (ramię i przedramię) i wąsiku, bo choć mało widoczny, to mnie drażnił. Czyli były trzy strefy, za które za 6 zabiegów zapłaciłam 1200zł, bo załapałam się na różne promocje typu urodzinowa, któryś zabieg gratis i za pierwsze też zapłaciłam jakoś promocyjnie. Normalnie było chyba 99zł za strefę. Jestem brunetką, więc włosy raczej ciemne. Z perspektywy czasu patrząc na efekty, uważam, że wyrzuciłam pieniądze w błoto, bo na rękach włosów nadal jest dużo, a raczej niewiele mniej niż było przed zabiegami, których teoretycznie miało wystarczyć 5-8. Jak po szóstym włosy odrastały, to zrezygnowałam z wydania kolejnej kasy. Jakbyś więc kiedyś zaczęła rozważać laser vs. IPL, to miej to na uwadze. Nie miałam do czynienia z laserem, ale wydaje mi się, że nie bez powodu ma dobrą opinię.

Co więcej, dwa - trzy dni przed każdym zabiegiem trzeba było ogolić skórę, czego na moich rękach nigdy wcześniej nie odważyłam się zrobić, w wyniku czego zamiast nie mieć włosów, kilka pojedynczych wyrosło ciemniejszych..

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry