Dziękuję bardzo za przyjęcie mnie do Waszego grona
mAgnesia dziś rozpoczęłam 16 tydzień, choć wedle USG maluch jest starszy o jakieś 4 dni. Termin mam na 15 maja, wedle prenatalnego chyba na 10... Coś mi suwaczek nie wyszedł

Ubranka super. Ja chyba jutro też wybiorę się na jakieś zakupy, przydałyby mi się ciążowe spodnie. Ostatnio w jednych spodniach urwał mi się już guzik
Ja też mam jakąś niechęć do mięsa. Surowe mnie nie wzrusza, ale już zrobione nie bardzo mi wchodzi i w jednej chwili czuję, że następnego kawałka już nie przełknę. Najlepiej, żeby było dobrze doprawione, mdłe są okropne. Mój mąż przeważnie zjada za mnie mięso

lubię też kwaśne rzeczy, piję różne soki, przy których mojego męża wykręca, a ja mówię, że pyszne

wieczorami piję sobie również barszcz kiszony

mniam mniam a jaki zdrowy!
mAgnesia, Beata, a nie macie czasem zatwardzeń? mnie okropnie męczą i one powodują właśnie bóle brzucha, coś jak skręty jelit. Łykałam syrop Duphalac, ale niewiele mi pomógł. Polecam za to czopki evaqu - nie podrażniają, ani nie przeczyszczają. Staram się jeść lepiej ale i tak dupa blada (choć to chyba niedobre określenie w tym przypadku

), nie jest tak łatwo jak przed ciążą. Może to z powodu żelaza w witaminach (Pregna + i Pregna DHA).
Niesmiala, ja czasem mam takie idiotyczne wrażenie, że wcale nie jestem w ciąży, tylko mi brzuch po prostu urósł

)))
Zazdroszczę Wam bardzo ruchów maluchów! ja na razie czasem mam tylko wrażenie, że coś mnie tam łaskocze, ale nie wiem czy to nie przez moje zatkane kiszki hihi
Też mam problem ze spaniem. Niestety nie potrafię powstrzymać się przed zasypianiem przed tv i potem śpię do północy, a jak się już przeniosę do sypialni to leżę do 2. Wkurzające to jest bardzo. Poza tym, zawsze potrafiłam przespać noc na lewym boku, a od jakiegoś czasu wiercę się okropnie i śpię na plecach lub brzuchu czyli tak jak się nie powinno

dodatkowo śnią mi się tak porąbane sny, że w pracy już codziennie czekają na nowe historie

))) ostatnio śnił mi się tygrys za kierownicą samochodu