Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Na szczęście moi ginekolodzy mnie pocieszają i mówią, że nefrolodzy tak mają bo się boją. Ale zajść w ciąże kiedyś trzeba, a mają gorsze przypadki ode mnie. Trzeba jedynie monitorować. Jeden z moich ginekologów już na początku kazał mi jeść Acard, bo podobno obniża to nadciśnienie. Powiedział, że muszę profilaktycznie brać, bo jak już zrobi się to nadciśnienie, to będzie dupa. Drugi lekarz natomiast twierdzi, że będziemy się tym martwić, jak dopiero będzie nadciśnienie. I bądź tu mądry. Nadciśnienie pojawia się podobno od połowy ciąży. Ja profilaktycznie mierzę sobie ciśnienie. Na razie jest ok, a nawet jest niższe. Jeśli jeszcze nie czytałyście o nadciśnieniu ciążowym i jego objawach, polecam Wam zapoznać się z tym, przede wszystkim z objawami czyli nadciśnienie, puchnięcie i białko w moczu. Nie chcę Was straszyć, ale jeśli pojawi się coś takiego, trzeba natychmiast iść do szpitala, a niektórzy lekarze to bagatelizują i odsyłają do domu z ... magnezem :-/
ale wydaje mi się, że jest dużo korzyści, dziecko ma styczność z naturalnymi materiałami, szybciej jest odpieluszkowywane i chyba można na tym trochę oszczędzić. Chyba - są różne opinie
ale ostatnio byłam u znajomych, którzy mają 1,5 msc malucha i zmieniają co chwilę pieluchę. Mówią, że jedna paczka pieluch starcza im na kilka dni...