reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Mam taki galowy w domu tylko uzywam go do mierzenia temp w odbycie ale to i tak jak byla mala bo teraz to cwana nic sobie tam nie wsadzi. A pod pache to ona nie umie trzymac a tu z 3min trzeba potrzymac, zreszta boje sie ze go zlamie i sie pokluje. Taki do ucha by mnie interesowal, tylko tyle na rynku ich jest ze nie wiem ktory wybrac bo ja z kolei mialam taki tani i tez mierzyl jak chcial, ale co prawda do ucha sie sprawdzal tylko sie popsul.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nadal uzywam nadal rteciowego jak chce dokladnie zmierzyć temp, np w czasie owulacji [emoji23] najlepszy. Szkoda ze juz takich nie produkuja.

Ja kupilam w lidlu do ucha sanitas i jest w porządku. Czasem sie rozni temp o jedną czy dwie kreski ale mysle ze tak mega wazne to nie jest. Jak się ma goraczke to jedna kreska nie robi roznicy...

Uzywam go kilka miesiecy i jestem zadowolona. I kosztowal nieduzo bo ok 50 zl
1477062071-1d1mld.jpeg

A ten gdzie sie mierzy?

Nie uwierzycie ale blisko mnie nie ma zadnego pilatesu dla kobiet:(Wogole ciezko z zajeciami dla kobiet.Raz w tygodniu jesli juz i to w dzien kiedy mi kompletnie nie pasuje.
U nas dzisiaj pasukdnie zimno i pada :(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie strasznie drogie są takie zajęcia, ale znalazłam w pierwszej ciąży świetne ćwiczenia pilates dla ciężarnych na YouTube
. Teraz też będę z nią codziennie ćwiczyć.

dziewczyny poleccie jakis dobry termometr, najlepiej do ucha. Mam jakies gowno bezdotykowe do czola i jak mierze to temp jest zawsze inna. Gowno takie jakiego swiat nie widzial. Zuza miala przed wczoraj stan podgoraczkowy. W zeszlym tyg tez 3 dni pod rzad miala. I sie martwie bo innych objawow nie ma. A jak mierze jej temp to raz ma 37.0 a za 10 sekund znow mierze i ma 36.7 i to wina termometra bo zalezy jak daleko trzymam go od czola. Zreszta co tu sie rozpisywac.

Prosze dajcie namiar na dobry termometr bo mnie szlag trafi.

Miałam dotykowy do ucha i sprzedałam bo się to do niczego nie nadawał. Żaden termometr nie zmierzy temp. tak dobrze jak rtęciowy pod pacha. jedynie może te z galem, ale tak jak mówię tylko pod pacha. Czoło i ucho nie pokaże prawdziwej temp. ciała bo zazwyczaj na czole jest niższa a w uchu wyższa niż w rzeczywistości :/ Córce przy ząbkowaniu (4 miesiące miała) pokazał temp. w uchu 40.5* myślałam ze zejdę na zawał :o Przestałam mierzyć w ogóle i mniej stresuje się przy chorobach dzięki temu :)

ja używałam rtęciowego ale mi się zbił, kupiłam galowy i jest ok. Dzieciom też mierze tym, Martynie czytam w tedy książkę, lub puszczam bajkę ;)

Ja po pierwszym porodzie też nie mogłam się kochać, ból jak 150....Po drugim było o niebo lepiej.

A ten gdzie sie mierzy?

Mierzy w uchu (wtedy trzeba zdjac nakladke) i na czole, ale moim zdaniem mierzenie czola jest niemiarodajne dlatego uzywam tylko do ucha.

Ogolnie temp w uchu jest zwykle wyższa niz pod pachą dlatego trzeba na to zwrocic uwage ze w uchu jest zawsze powyzej 37 stopni, kiedy pod pacha zmierzymy 36,6

reklama
Do góry