Witajcie majówki
Właśnie wcinam pierożki z kapustka i grzybkami ktoś ma ochotę? Nigdy jedzenie nie sprawia mi takiej przyjemności jak w ciąży :-)
Iwonko - i może będzie chłopak dla równowagi hi hi a ja mimo wszystko chciałabym dziewczynkę, wydaje mi się że szybciej się dogadaja razem no i babska społeczność będzie he he ale ze względu na małża mógłby byc chłopak...zresztą zobaczę za trzy tygodnie na kolejnym usg genetycznym już ostatnim ufff
Madamagda - z włoskami to przesąd i tyle, ja dostałam zgagi pod koniec ciąży z kluską mi pomagał gealcid woda mineralna naturalnie nasycona lekko gazowana piłam ją na litry. Sposób mojej teściowej to bułka tarta na łyżeczce podobno przechodzi jak ręką odjął.
Szwarou - fajnie to napisałeś odnośnie czego oczekuja kobiety po porodzie, faktycznie złote rady są chyba ostatnią rzeczą a tym bardziej mówienie moim zdaniem to to albo tamto....Chociaż powiem Ci, że pomoc mojej mamy dwa tygodnie po porodzie była nieodzowna, nawet czasami byłam jej wdzięczna że podejmuje za mnie decyzje, w co ubrać i tak dalej, ja byłam taka zmęczona nocnymi karmieniami, nie wspomnę o szwach w intymnych rejonach ehhh ale potem zaczęło mi to już przeszkadzać, jak doszłam do siebie chciałam sama o wszystkim decydować, akurat z przyczyn niezależnych nie było mojego małża przy nas na początku niestety ale potem nadrobił :-)
Kamilko - fajnie, że doszliście do porozumienia z teściami, na pewno będzie dobrze najważniejsze, że macie w sobie na wzajem wsparcie
A co do złotych rad teściów to moi są w tej dziedzinie mistrzami oto kilka przykładowych
-któregoś dnia zostali mi z małą ja poszłam do pracy ( dorywczo pracowałam) wracam patrzę na ich miny poważne i już teściowa biegnie i mówi Aniu mała ma koszmary ktoś ją zuroczył na pewno wierci się podczas spania ( szły jej jedynki ) odprawiliśmy oduroczanie czy jakoś tak i pokazuje mi białko w szklance podobno aby oduroczyc dziecko należy nad jego głową przelać białko kurze z kubka do kubka i niech stoi 24 godziny wtedy czary puszczą . Śmiać się czy płakać ....
-ubranek dla dziecka w ciąży nie kupować bo po narodzinach umrze
-Przez dziurkę od klucza się nie patrzeć będzie miało zeza
-łańcuszki zdjąć bo pępowina
-nie krzyczeć na widok myszy bo będzie strachliwe
....itd.