reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majóweczki 2008

Łaniu, ja się ograniczam z pracą - no powiedzmy trochę się ograniczam - ale mój synek w tym tygodniu jest w domku, bo chorutki, no a zlecenia przyjęte... gdyby jeszcze pan mąż był na miejscu, jakoś by było łatwiej - a tu latawiec jeden od poniedziałku do czwartku w rozjazdach.... Tak się niepomyślnie złożyło!

Skończyłam na dziś, teraz szybka modlitwa żeby dziecko nie wstało o 5.30 jak wczoraj i lecę spać ;-);-)

reklama
Dzisiaj chyba ja pierwsza ale musiałam wcześniej wstać bo muszę do szpitala jechać zrobić jedno badanie i będę wracać ale szczerze mówiąc mam takiego lenia że nie chce mi się no ale trudno jak mus to mus:-p To ja uciekam zajrzę później

Miłego dnia życzę:happy:

Kolejna noc z przebojami za mną. Pobudka co godzinę z zatkanym nosem, już nawet kropie ten nos, bo żyć normalnie nie można! Koszmarnie coś kwitnie, mam dosyć.
Ola, a Ty jak żyjesz, nie kichasz jeszcze?? Jak tu funkcjonować bez leków na alergię??

Od wczoraj mam jakieś dziwne uczucie, że synek już chce wyjść na świat. Postanowiłam spakować dziś torby do szpitala, boję się.

Dzień dobry :)
Jeden dzień mnie nie było, a tu już tyyyyyyyyyyyle nowych postów.
Zaraz zabieram się za nadrabianie zaległości.

aha. Nowe wieści po wczorajszym usg: Będę miała SYNKA i jestesmy oboje bardzo szczęśliwi:-):-):-):-)
Wczoraj chyba sto razy ogladalismy filmik z usg :-) i dzisiaj na "dzień dobry" przed pracą, tatus znowu musiał obejrzeć Małego :-D:-D:-D

Natala jak to dobrze, że Sonia tak super sobie radzi!!! Brawo dla Niej!!!

Ola wierzę Ci, że w takich ekstremalnych sytuacjach jest Ci trudno. Ja też nie mam żadnej pomocy ze strony rodzinki. Moja jest daleko ode mnie ale i tak na ile to było możliwe, to pomagali jak mogli. Ale inna sprawa, że teście i rodzeństwo R. mieszkają bliżej i tylko mogę pomarzyć o tym, żeby mi czasem dziecka przypilnowali, albo chociaż zapytali jak się czuję. A jak ostatnio dowiedzieli się, że zapisuję dziecko do przedszkola, to teść tak wrogo na mnie spojrzał i spytał, czy to ostateczna decyzja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No a wracając do temtu przytulankowego to mnie chęci nie brak i chce mi się okropnie ale to pewnie dlatego że my od początku grudnia mamy celbacik da się to przeżyć w końcu są w życiu rzeczy ważne i ważniejsze:tak::tak:

U mnie podobnie, z tym, że my celibacik mieliśmy praktycznie od samego poczatku :-:)-:)-(, za to jakiś miesiąc temu lekarz powiedział, że teraz możemy od czasu do czasu, ale "delikatnie", więc się stosuję do zaleceń lekarza :-D:-D:-D

Aurelia chyba wszystkie z nas boją się tak samo, więc nie jesteś sama ;-);-)
Pola
gratuluję SYNKA:-):-):-)

Zawsze mi sie łapki trzesa jak cos od nich przychodzi...............Uff to tylko decyzja o przyznaniu zasiłku rehabilitacyjnego ale ,że na 1 mc a wy tez tak dziwnie dostałyscie?a potem sie składa od nowa czy taki zasiłek jest jednorazowo????????????:eek::szok::baffled::confused:

Zapomniałam napisać, że wczoraj dostałam decyzje o przyznaniu zasiłku :tak::tak::tak:
U mnie okres zasiłku chorobowego kończy się 20 kwietnia i przyznali mi na 2 miesiące (czyli mniej więcej do rozwiązania- a w zasadzie troche dłużej, gdybym miąła rodzic po terminie).

Musisz zobaczyć, kiedy konczą Ci się 182dni zwolnienia lekarskiego i wtedy dodaj tejn miesiąc-na pewno musisz sie mieścić w terminie porodu, bo ZUS daje "do rozwiązania".

reklama
Pola widze juz imie dla synulka wybrane:-) sliczne mnie tez sie podobalo ale mezowi nie :zawstydzona/y:

panna migotka tez sie troche boje bo mam maly brzuch a maly jest spory mam nadzieieje ze sie wszystko dobrze skonczy

U mnie piekne slonko zycze majwoka milego dnia

Do góry