reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Just gdzieś słyszałam że kogoś tam odradzal loty z młodszym niż pół roku dzieckiem. No właśnie u nas to robi się niezły galimatias bo od nas fo Frankfurtu godzina jazdy i stamtąd leci tylko Lot do Warszawy. Lub drugie lotnisko pewnie więcej jazdy bo gorsza droga i lata Ryanair też do Warszawy, ale z Warszawy do rodziców czyli miejsca ślubu i wesela jest 250km a ja dzieci bez fotelików nawet do kościoła za rogiem nie puszcze. Takze chyba będę musiała odpuścić.

reklama
Just gdzieś słyszałam że kogoś tam odradzal loty z młodszym niż pół roku dzieckiem. No właśnie u nas to robi się niezły galimatias bo od nas fo Frankfurtu godzina jazdy i stamtąd leci tylko Lot do Warszawy. Lub drugie lotnisko pewnie więcej jazdy bo gorsza droga i lata Ryanair też do Warszawy, ale z Warszawy do rodziców czyli miejsca ślubu i wesela jest 250km a ja dzieci bez fotelików nawet do kościoła za rogiem nie puszcze. Takze chyba będę musiała odpuścić.

Ja wcześnie latalam z Tobiaszem. Nie wiem ile on już km ma przelatanych.
A co do fotelików, możesz wziąć je ze sobą jako bagaż specjalny. Przysługuja Ci dwie sztuki na każde dziecko bodajże do 12 roku życia. Bagaż specjalny to fotelik, wózek czy łóżeczko turystyczne.

@Rossiczka o to mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam o takim bagażu. Wiesz czy to obowiązuje również w tanich liniach jak Ryanair ? No i jednak będę musiała to przemyśleć bo boję się uszkodzenia fotelików. Ale fajnie znać opcje. Mam o czym pomyśleć dzięki [emoji5]

W rayanair dwie sztuki na dziecko. A np w liniach KLM trzy sztuki.
Ja często z Tobiaszem robiłam trasę rayanairem Warszawa-Gdańsk. Leciał z nami wózek i fotelik.

Wiem też, że są już w Polsce wypożyczalnie fotelików więc też jest to opcja

Z drugiej strony będzie u nas 3 dzieci w wieku 4,5/2,5/3mce slabo to widze jak just pisze. Nawet jakbym olala wózek. To 3 fotele i bagaże to hardcore [emoji6]

Ann, inna, która się dowiedziała zupełnie przez przypadek. Podsłuchała rozmowę, powiązała fakty ze przez ostatnie tygodnie chodziłam struta i zapytała wprost wiec się już głupio mie wypierałam ale zaznaczyłam ze nie byłam jeszcze u lekarza wiec jest to tajemnica tym bardziej , że po swoich przejściach nie chce absolutnie informować wszystkich zanim się dowiem ze wszystko jest ok. Ona ma stałe zatrudnienie a ta moja Sara co jest tez w ciąży (a raczej już nie jest bo usunęła) jest tylko z pośrednictwa wiec tamta się wystraszyła ze ja dadzą na moje miejsce a ona czuje ze nie udźwignie odpowiedzialności i poszla ich uprzedzić. Cudowna koleżanka. Powiem ci szczerze, że zobaczę ile będę w stanie. Myśle ze spokojnie mogę jeszcze pracować bo dużo siedzę przed kompem. Może jak przyjdzie zima przejdę na 50% i to byłoby cudowne tak myśle. Później zobaczymy.

Piątek dziewczyny!!! [emoji5]

@Rossiczka o to mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam o takim bagażu. Wiesz czy to obowiązuje również w tanich liniach jak Ryanair ? No i jednak będę musiała to przemyśleć bo boję się uszkodzenia fotelików. Ale fajnie znać opcje. Mam o czym pomyśleć dzięki [emoji5]
Tak w ryanair tez obowiazuje, my latalismy z synem odkad skonczyl 3mce i wlasnie jako bagaz dodatkowy bralam fotelik samochodowy. Ale ciesze sie ze juz jestem w Polsce bo nienukrywam ze loty z dzieckiem to nic przyjemnego

Wlasnie z ciekawosci wczoraj przy ogolnym badaniu ze skierowania od ginekologa zrobilam sobie platnie progesteron... dziewczyny jestem zalamana... z 28 spadl mi do 15!
Jestem w 9t3d.... co prawda jestem na duphastonie 2x1 odkad sie dowiedzialam ale ponoc dopiero od 70dnia lozysko przejmuje opcje podtrzymania a nie progesteron wiec jeszcze grubo 12 dni.... i wiem ze dupek nie jest wykrywany w krwi, ale jak tu nie fisiowac?? A lekarz dopiero 15tego :-(

reklama
Do góry