reklama

Majówki 2014

Witam wieczornie

ewelinka 2106 mnie tez boli czesto krzyż, zwłaszcza jak dużo siedzę albo chodzę. takie uroki ciąży:-)

stazi- też polecam Prenatal Grpcare, brałam też Prenatal UroCare bo miałam problemy z pęcherzem. Pomysł z octaniseptem na gardło ciekawy- na pewno kiedyś zastosuje bo mam w domu prawie całą butelkę. Nie wpadłabym na to!

niuniaa- na przeziębienie najlepsze babcine sposoby, Kiedys jak cos mnie brało to brałam wszytskie tabletki jakie posiadaliśmy w domu, od poprzedniej ciąży zawsze ratuje się miodem, czosnkiem, cebulą, maliną itp. Działa! Oczywiście zostań z majówkami:) Cieszę się, że malenstwo rośnie:) A to że jedno tez ma swoje dobre strony- na pewno będzie Ci łatwiej.

Trinaesi- przykro mi bardzo, może za kilak dni coś się wyklaruje trzymam $$$$$

aesthete- łożeczko i cały zestaw w dobrej cenie. Tez bym rozważała zakup ale mam po Kornelce. Ewentalnie nowe poszewki na kołderkę zakupię.
Tak na marginesie ciekawe czy się nam przyda łożeczko- mała spała z nami od urodzenia a kiedy skończyła 14 miesięcy spi sama w "normalnym " łóżku. Tak czy siak czeka na następcę. Bety nie robiłam wcale.

Straciatella -Twoje łożeczko też ciekawe, jednak jak dla mnie trochę za drogie. Na pewno bardzo praktyczne. Moja córcia też płacze codziennie jak ją mąż zawozi do żłobka.

Kiuik -witaj, też mam wizytę 17.09:-)Majóweczki piszą dużo, to prawda. Co to będzie jak się lista mamusiek powiększy....

perełka- też nie mam zadnych objawów poza bolacym krzyżem wieczorem i to tez nie zawsze. Nawet zmeczenie już minęło. W pierwszej bołaly mnie sutki tak mocno, że czasem płakałam. po prostu każda ciąża inna. Może objawy nadejdą? Bądź dobrej myśli.

Martynia - apetyt mi dopisuje, jem mało ale czesto.

applecrumble- rozumiem Cie doskonale, ja tez się na razie ukrywam bo po pierwsze chce potwierdzić ciąże u lekarza a po drugie mój szef to szowinista. My mamy akurat remont w biurze więc cały czas przenosimy dokemnty z jednego miejsca w drugie i tez ciągle kombinuje zeby nie dzwigać. Co do mdłości- nigdy nie miałam i nie chcę ich doświadczyć.

Lena- też niemiło wspominam koncówkę ciązy, czułąm się zle, wszytsko mnie bolało. a czkawki małej nie lubiłąm, bo czesto miała ją o 4 nad ranem i juz nie mogłam spać do rana:-)

Dziewczyny, przepraszam, że odpisuję taka zbiorówką ale tylko wieczorami mam siłę i czas. Ja czuję się dobrze, dziś usłyszałam, od jednej znajomej ze wyglądam kwitnąco więc albo jestem w ciąży albo macierzynstwo mi służy. Zwaliam na to drugie bo jescze nikomu nie mówiłam. Zaczyna mi się uwypuklac brzuch. Troche za wczesnie wiec to pewnie wynika z tego ze dużo jem:wściekła/y:ale ja ciągle jestem głodna...... Mam nadzieje, ze dazu nie przytyje :-)

reklama
3 miesiące temu dostałam od teściowej domową suróweczkę w słoiku..wyglądała ohydnie ogórki zmemlane z marchewką i papryką:baffled: no i tak się kurzyła w spiżarce... dziewczyny..jak ja się do niej przed chwilą dopadłam to prawie jak pijak do % po 3 miesiecznej abstynencji:szok: nic pyszniejszego od 5 tyg nie jadłam :-)

Mam tylko nadzieję, że szanowna mamusia nie doprawiła jej czymś co rano zobacze jeszcze raz w porcelanie :D

Ja dzisiaj pół dnia przepłakałam chyba moja depresja się odzywa:-(
Martwia mnie te cholerne bóle jelit najgorze przy gazach wzdęciach jakby ktoś mi skrecał je odpuszcza troch epo oddaniu gazów, żeby ciąża az taki wpływ miała:baffled:

Karmelowa
wyleci albo przodem albo tyłem najwyżej ;-)

apple
przyrost ok :) ja tylko dwie bety robiłam nie robi więcej

Któras tutaj pisała czy ma zostać czy oddejsc do kwietniówek nu nu tylko by spróbowała już by była poszukiwana:-)

Ostatnia edycja:
dopiszcie mnie do tabeli bo widze ze nie podalam danych
wiek 31, drugie dziecko (nie podaje która ciaza bo to trochę przygnebiajace a bardziej przydatna nam informacja to które to dziecko - może warto to zmienić?)
termin wg @ 3.05 wg us 1.05 (ale to pewnie będzie się zmieniac)

Ja dzisiaj pół dnia przepłakałam chyba moja depresja się odzywa:-(
Martwia mnie te cholerne bóle jelit najgorze przy gazach wzdęciach jakby ktoś mi skrecał je odpuszcza troch epo oddaniu gazów, żeby ciąża az taki wpływ miała:baffled:

Też dziś wyłam, bo mąż zapomniał o rocznicy zaręczyn :-) Może nasze hormony takie płaczące bardziej?

Gazy też mam..jessoo aż nieraz mi wstyd bo gorzej jak chłop w lesie potrafi wyskoczyć :szok:

A powiedz mi do szpitala tu w Irlandii trzeba dzwonić żeby zamówić sobie wizytę? Co do brzuszka to płaski póki co :P

hej, ja bylam u gp gdzie dala mi dokument do podpisania ktory przeslala od razu do szpitala (u nas jest jeden oddzial maternity - bardzo bardzo wysoki poziom na szczescie, u was w Dublinie jest kilka?), po dwoch dniach dostalam list potwierdzajacy przyjecie do programu maternity i na nastepny dzien - 3 dni po wizycie dostalam juz list ze szpitala z zaproszeniem na usg i konsultacje z lekarzem w szpitalu. a jeszcze tego samego dnia zanim przyszedl listoniosz to sie zastanawialam czy ja teraz sama mam dzwonic do szpitala czy jak, ale widac gp to zalatwia,

reklama
Co do hormonów i płaczu to ja też dzisiaj z byle powodu ryczałam jak bóbr, a potem to już w ogóle każdy powód był dobry... więc chyba jest coś na rzeczy :-D
a z tymi objawami, a raczej ich brakiem to ja mam tak samo jak Wy: niby coś mnie mdli, ale nie wiem czy sobie nie wkręcam... Może akurat przejdziemy ciążę bez większych niedogodności :wink:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry