reklama

Majówki 2014

Trinaesi glowa do gory, 3malam za ciebie kciuki, nie tym, razem to kolejnym :) my odstawilismy pigulki z koncem grudnia i do kwietnia z gumka, i dopiero za 5 razym sie udalo.

z tym brzuchem to nie chodzilo mi juz o "ciazowy" tylko normalnie taki jaki macie na co dzien. ale dzieki za odpowiedzi, wieczorem jak mnie lapie wzdecie to jak wypne jeszcze to az na 4 miesiac wyglada i maz sie gniewa ze wypycham :)) ze tak nie wolno mi tlumaczy - slodziak

straciatella u mnie tez pryszcz na pryszczu i to od samej owulacji ;/ wiec juz troche, nie mam juz sily bo nie zapowiada sie na poprawe. cyce tez jak donice, bola, na szczescie mdlosci mnie dzis nie meczyly.

staciatella i aesthete juz wyprawke szykujecie widze :) ja sie zastanawiam nad takim lozeczkiem co sie dosuwa do lozka rodzicow i spi tez tej kratki miedzy mausia a dzidzia,

niunia tak sie dzieje czesto bardzo ze z kilku zarodkow zostaje jeden :) ale najwazniesze ze sereduszko bije. kiedy mialas owulacje, ktory to dzien z kalendarza? bo mi sie tez wydaje ze moze na koniec kwietnia spadne, ale do tego jeszcze 6,5 tygodnia czekania az sie cokolwiek dowiem

Martynia ja tez nie rzucam sie na jedzenie

martuskubus - quesadilla - uwielbiam

O nieodczynnosci tarczycy
moj najnowwszy wynik to 2,2 <0,04 -3,8>
zadzwonilam dzis do mojej endo i powiedziala ze nie ma sie do martwic jesli w ciazy jest ponizej 2,5 to nie zmieniamy dawki. umowilam sie z nia za 6tyg jak bede w Polsce i spanikowana spytalam czy dziecko w tak szybkim czasie nie zmieni mi wynikow tsh a ona ze na razie moje dziecko nic mi nie zabierze i bedzie wszystko w porzadku.

Mam jeszcze pytanie jak suwaczek mowi 5 tydzien 4 dzien to mowicie ze jestescie w 6 tyg czy w 5?
wiem ze lekarz bedzie okreslal skonczone tygodnie wiec wg wkonczonych jest 5, ale wkoncu zaczelam juz 6. jak sie wam wydaje?

Witam nowe majoweczki juz tak na sam koniec :)))))

reklama
karmelowa, ja nie pamiętam daty zaręczyn :-p czasami zapominam rok w którym się pobraliśmy i się cieszę że datę mam wygrawerowaną na obrączce :-p

aNilewe, widziałam właśnie takie dostawiane łóżeczko, ale jakoś nie jestem do końca do niego przekonana... ja w ogóle nie mam zamiaru do naszego łóżka brać malucha, chyba, że na karmienia, bo wiem jak moja siostra potem ciężko miała małego oduczyć spania z nimi... no sama nie wiem. Pewnie i tak będę brała do łóżka :-p nasz pies miał mieć zakaz wstępu do sypialni, a śpi z nami :-p pewnie teraz będzie zamiana ról :-p

Witam wczesnym rankiem!
No trzeba tylko wysiedzieć w pracy te kilka godzin i weekend:-)
Jakie u was samopoczucia i jak wam noc minęła? Ja coś co chwila się budziłam... no i oczywiście o 4 trzeba było wstać siusiu. :rofl2:

Wasila
ja też cały czas głoda jestem i tylko bym jadła :D I z koleji ja mam nadzieję, że w tej ciąży przytyję, bo strasznie szczupła jestem :( W poprzedniej ciąży nawet kilograma nie przytyłam.
karmelowa więc jednak się skusiłaś ns surówkę teściowej :D ciążą potrafi robić z kobietą straszne rzeczy :D
anilewe w Dublinie tych szpitali jest kilka i narazie zastanawiam się między dwoma ponoć najlepszymi :) Mi też moja GP wysłała ten list z przyjęciem do programu maternity, ale list do szpitala wydrukowała i kazała mi samej zadzwonić :(

A ja tym razem z tych, co jakoś na razie za bardzo "uroków" ciąży nie odczuwają. Poza wrażliwymi bolącymi piersiami, trochę zmęczeniem, może troszkę większą wrażliwością na niektóre zapachy... Ale ja w pierwszej ciąży też jakoś mdłości nie miałam za bardzo. Czasem gorzej znosiłam jazdę samochodem i wtedy było mi niedobrze.
Co do jedzenia na szczeście jak na razie się na nie nie rzucam. W pierwszej ciąży byłam ciągle głodna i niestety sporo przytyłam i trochę kg tez zostało, więc teraz muszę bardziej uważać.

a ja dzis juz mam nerwa znow z powodu Meza- wczoraj sie go pytam "zjesz Bogracz,ktory mam zamrozony czy mam cos nowego ugotowac" a On- no bogracz rozmroz to poczestujemy tez jutro gosci - a ja Mowie - ale przepraszam jakich gosci przeciez powiedziales ,ze Sam sie spotykasz z kolezankami na miescie- a On no ale zaprosilem je tez do mieszkania zeby zobaczyly bo jeszcze tu nie byly - Oooo to co ja mam kuzwa ze soba zrobic? ja pinkole nie dosc ,ze mi nerwy robi od tygodnia z tym to jeszcze teraz jeszcze je do domu zaprasza - ale widzac, ze One chca z NIm same spedzac czas to normlanie szlag mnie trafia ,ze tak zrobil - nie mam juz sily do Jego super pomyslow;/

stazi24- to powim ci ze jestes bardzo wyrozumiala bo jakby moj mial koleznaki i sie z nimi jeszcze bezemnie spotykal to bym chyba oszalala :) mamy umowe ze sami to ja moge z kolezankami a on kolegami a tak to zawsze razem :) i jeszcze zaprasza je do was , w ciazy jestes to niech on gotuje se dla swoich gosci nie Ty :P

ej mam glupie pytanko ale tez wam tak szybko teraz rosna wlosy na nogach ?:D kurka przedwczoraj golilam se a dzis masakra :)

stazi, ja się jeszcze dziwie, że Ty to tolerujesz. Ja dawno postawiłabym mu warunki.. albo ja i nasze dziecko, albo one. Musisz jasno powiedzieć, że nie życzysz sobie Tych dziewczyn u siebie w domu. On musi to uszanować. A poza tym musi też wiedzieć, że Ty i Wasze dziecko przyszłe dziecko jesteście na pierwszym miejscu, a nie takie coś jak one. Co to za facet, który ma w dupie, to co mówi żona? Współczuje Tobie Kochana <przytul>:* Ja na szczęście mam męża, dla którego ja i moje dzieci jesteśmy najważniejsi.

niuniaa, hormony :D

Dziewczyny, jaki miałyście śluz zanim dowiedziałyście się o ciąży i jaki teraz macie? pytam, bo dzisiaj mam termin @ ( mnie jest śluz kremowy i dużo jest i czasami jest bezbarwny), a jak na razie nie zapowiada się, że przyjdzie (mam taką nadzieje). Parę dni temu robiłam testy i na razie nic. Postanowiłam poczekać do niedzieli i wtedy za testować, a jak to nic nie da, to idę na betę.

Ostatnia edycja:
reklama
najgorsze ,ze jak sie wsciekam to On gada, ze mam cos z glowa - On uwaza ,ze ma prawo do spotkan z kolezankami i tyle.. eh - albo bede siedziec w drugim pokoju albo jak sie bede w miare czuc to sie wywleke z mieszkania .. no nic ide troche ogarnac mieszkanie bo musze sie czyms zajac:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry