reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Witam.
Mam do sprzedania pakę ciuszków dla dziewczynki -około 90 sztuk , głównie angielskich ubranek z firm takich jak : NEXT, MARKS &SPENCER, MORRIS MOUSE ITP.
Ciuszki były noszone tylko przez moją córkę, która urodziła się w okresie zimowym. Najmniejsze ubranka są odpowiednie na tą porę roku, reszta idealna także na wiosnę. Rozmiary 0-3-6-9 miesięcy- są to rozmiary z metki, ale z doświadczenia wiem że wystarczą na dłużej -do około roczku. W pace znajduje się dużo sukieneczek, bluzeczek a także kombinezon zimowy i kurteczki wiosenne.
Serdecznie polecam i zapraszam do licytacji.
Cena minimalna to tylko 200 zł a więc około 2,3 za sztukę!!!

Paka 90 szt. 0-3-6-9 firmówek dla Dziewczynki (849569412) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ja planuję kupić nowy fotelik do 200zł. Dziecko tak szybko rośnie, że pierwsze foteliki mogą nawet na rok nie starczyć i szkoda mi trochę pieniażków na maxi cosi. Dzidziuś będzie jeździł rzadko i na krótkich dystansach, także myślę, że te tańsze złe nie będą.

Oglądałam wczoraj w sklepie coneco :
FOTELIK PIONIER ALU CONECO 6 KOLOROW!ATESTY!2009! (840456260) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawia mnie ta wkładka dla niemowlaczka, jest dość duża i sztywna, co o tym sądzicie?

jeszcze był tam taki:
Fotelik samochodowy Coneco (846341250) - Aukcje internetowe Allegro

Który ma lepszą wkładkę?, Sprzedawczyni doradziła nam ten pierwszy. Drugi ma dużo miększy materiał.

Jeszcze zastanawiam się nad takim:

FOTELIK SAMOCHODOWY FOTELIKI BABY DESIGN DUMBO Wwa (839771729) - Aukcje internetowe Allegro

Materiał wydaje mi się taki milusi, ale niestety nie widziałam go na żywo.

Co sądzicie o tych trzech?

moim zdaniem ten drugi będzie najlepszy-ma wkładkę dla noworodków otulającą machającą sie główkę maluszka. Ten trzeci tez fajny ale welur...lub weluropodobny materiał na lato...nie bardzo. Maluch będzie sie pocił strsznie a przeiez bedzie w nim jeździł przez większośc czasu właśnie latem ( do 7-8 mies.)

moim zdaniem ten drugi będzie najlepszy-ma wkładkę dla noworodków otulającą machającą sie główkę maluszka. Ten trzeci tez fajny ale welur...lub weluropodobny materiał na lato...nie bardzo. Maluch będzie sie pocił strsznie a przeiez bedzie w nim jeździł przez większośc czasu właśnie latem ( do 7-8 mies.)

Dzięi za radę, nie pomyślałam o tym poceniu.:-pSprzedawczyni mówiła, że właśnie ta wkładka jest nie wygodna, dzidziusiowi trudno główkę w nią włozyć i tak czy siak ta główka z niej wypada, mówiła to z własnego doświadaczenia, sama już nie wiem:baffled:

Ja własnie dostałam od sasiadki która niedawno rodziła- kilka par majtek jednorazowych i jedne siatkow +podkłady. Zostało jej troche bo jakos bezkrwawo to przeszła :-) Nie wyobrazam sobie jak niby mozna bez majtek chodzić- tak jak napisała młodamamuska- przeciez nie zabronia :eek: Nie wiem jak jest w szpitalu w których bede rodzić ale i tak zrobie po swojemu. Z tymi tłumami odwiedzajacych to nieciekawa sprawa- chcesz tyłek na wierzchu mieć albo wywalić cyca i jest problem :no: Dlatego mnie pasuje, że tam gdzie planuje rodzic nikomu nie wolno wchodzic na sale- jest do tego przeznaczony pokój spotkań a reszta ma miec spokój. Małe utrudnienie dla ojców ale bardzo popieram takie rozwiazanie.
Jeszcze torby nie pakuję bo duuuzo mi brakuje. Zreszta nie planuje sie jeszcze kocić :-D

W szpitalu w którym ja bedę rodzić są wyznaczone i przestrzegane godziny odwiedzin od 15-18. Na początku byłam tym zmartwiona, bo maż takze będzie mnie musiał tylko w tych godzinach odwiedzać, ale z drugiej strony ważniejsza jest ta intymność po porodzie. Dziewczyny, które tam rodziły bardzo sobie chwaliły, że nie ma bez przerwy tych tłumów odwiedzających . Mam nadzieje, że długo w szpitalu nie będę musiała zostać:tak:, jakoś sie to wytrzyma. Ciekawe co będzie z grypa, mam nadzieje, że do marca wirusy wyginą;-), bo teraz to chyba nadal jest zakaz odwiedzin w szpitalach.

u mnie w tej aptece są straszne kolejki. starsi ludzie jeżdżą tam z braku zajęcia i stoją w kolejkach (nie zawsze coś kupują), a kolejka wybiega daleko poza drzwi na zewnątrz apteki:szok: Zastanawiam się tylko, czy będąc w ciąży to powinnam być obsłużona poza kolejką????? Czy aptek to raczej nie obowiązuje?? Chociaz i tak wiem, że mocherowe berety chyba by mnie zabiły jakbym chciała tam pójść bez kolejki:sorry:

dziewczyny - pamietajcie ze ten pierwszy fotelik dziecko powinno miec dopoki nie bedzie jzu super sztywno trzymalo glowy i siedzialo samo. Nam sprzedawca w sklepie mowil ze nawet jakbysmy chcieli kupic ten drugi fotelik przed 10-11 miesiacem zycia dziecka to on tak naprawde nie powinien nam go sprzedawac. Kupilismy jak Jas mial 10 miesiecy, ale przesiadl sie do niego w okolicach roczku dopiero :tak:

dziewczyny - nie panikujcie z tym imajtkami - nikt Wam nie zabroni miec tych siatkowych (lepsze nzi fozelinowe moi mzdaniem), a najwyzej jak bedziecie widzial yze zbliza sie obchod to majtki z siebie zdjemiecie, wskoczycie do lozka i tyle :-p:-p Taki zakaz majtkowy latwo obejsc :-p:tak:
No ale fakt - w lozku jak sie lezy to lepiej bez zeby byl dostep powietrza :tak:

Ja mam zamiar dopiero w styczniu kupic te majtki, co do podkladow to nie wiem - poprzednio w szpitalu byly - mam nadzieje ze kryzys sie nie poglebil przez 3 lata...

Wkladek do stanika nie kupuje - najwyzej M pogonie do apteki :tak: Choc niby na poczatku poprzednio troche pokarmu mialam, wiec moze jednak sie przydadza...

Co do butelki to u nas jak sie nie mialo pokarmu (labo z innych powodow) to karmilo sie dziecko ze strzykawki "po palcu", ale ja gdzies po 4-5 dniach kazalam M przywiezc jednak butelke :tak:
Laktator w razie czego pozycze (jzu mam obiecany od kolezanki)

szlafrok poprzednio mialam cienki (pozycozny od mamy) bo sama tez mam gruby, no a temperatura na oddziale jest wysoka, wiec pewnie nzow pozycze albo i kupei cieniutki. Kapcie nowe mam, klapki pod prysznic tez

NIE ZAPOMNIJCIE O PAPIERZE TOALETOWYM!!!!!!!! I polecam tez rolke recnzika papierowego bo osuszenia sie po podmyciu - bardziej higieniczne niz recnzik :tak:

A my mamy inglesinę 0-18 i dzieci w kołyskowych fotelikach woziliśmy 2,5 (Pawła) do max 4 (Łukasza) mies... potem fotelik na stałe w aucie i wózek na dojazd do/z auta...

reklama
Do góry