reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A do mnie właśnie przyszło wielkie pudło z pościelami dla Franka o takie:
~ MAMO-TATO 14-CZ POŚCIEL HAFT 100x135 2 x GRATIS (916988726) - Aukcje internetowe Allegro
w kolorze kremowym, bo jakoś mam awersję do tego majtkowego błekitu :-p
A wczoraj przyszło łóżeczko i po dokładnym sprawdzeniu, złożeniu i rozłożeniu jest na szczęście wszystko ok :tak: a łóżeczko takie:
~ MAMO-TATO 14-CZ POŚCIEL HAFT 100x135 2 x GRATIS (916988726) - Aukcje internetowe Allegro

Co do pościeli, to szału nie ma pod względem gatunku, ale jakoś nie bardzo mogłam znalesc czegoś ładnego z bawełnianej satyny :no: więc jest czysta bawełna, teraz mnie czeka pranie i prasowanie gryy:eek:

reklama
Na początku, zanim dziecko się obraca i ucieka to mi przewijak na łóżeczko bardzo się przydawał.
A jak go nie używam to stawiam przy łóżeczku.
I jako podkładki miałam ręczniczki, pieluchy itp - i tak się mocza i brudzą często więc jakoś na prześcieradełka na przewijak się nie skusiłam - stale byłyby w praniu a ja i tak używałabym pieluch ;-)

Matko ale jestem zamroczona, dwa razy dałam link do pościeli zamiast do łóżeczka :-D
No dobra to tu jest łóżeczko
GRATIS Łóżeczko DREWEX Laura MOCCA .op.bok+mat (907211172) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiłam przewijak, bo stwierdziłam, że na początku przynajmniej ciężko będzie przewijać dziecko ma łóżku, a przewijak jest taki PRZEWIJAK USZTYW. NA ŁÓŻ. 120 X 60 NAJTANIEJ!! (878052589) - Aukcje internetowe Allegro
i też od razu zamówiłam pokrowce flanelowe, bo ta ceratka musi być okropna dla pupci dzidziola :tak:

AsiaKC - fakt że często sie brudzą, dlatego miałam 3. Ale jak sie zdarzyło że nie wyprałam i się moczyły, albo nie dosłych też uzywałam ręcznika lub pieluch. Ale mnie krew przy tym zalewała. Zanim zawinęłam go w tą pieluchę, to już mi sie kląć chciało.
mysza - bardzo mi się podoba to łóżeczko. Takie moje kolorki :). Ale teraz jak miałą bym kupwać, to zainwetowała bym w takie co w tapczanik sie przerabia i po 1,5 roku bym dziecko na tapczaniku miała

Ostatnia edycja:
AsiaKC - fakt że często sie brudzą, dlatego miałam 3. Ale jak sie zdarzyło że nie wyprałam i się moczyły, albo nie dosłych też uzywałam ręcznika lub pieluch. Ale mnie krew przy tym zalewała. Zanim zawinęłam go w tą pieluchę, to już mi sie kląć chciało.
mysza - bardzo mi się podoba to łóżeczko. Takie moje kolorki :). Ale teraz jak miałą bym kupwać, to zainwetowała bym w takie co w tapczanik sie przerabia i po 1,5 roku bym dziecko na tapczaniku miała

Wiesz to łóżeczko ma wyciągany bok i super bez niego wygląda:tak:więc myślę, że jak Franek będzie już w miare kumaty i nie będzie spadał z łóżka, to wyciągne ten bok i już :-)

No to fajnie :-)

I przypomniało mi sie, a nie wiem czy pisane o tym było, ale dobrze przy przewijaniu mieć pod ręką jakąś pieluszkę. Dzieci lubią siknąć w najmniej oczekiwanym momecie, i można sie wtedy nieco załatwić.
A siostry mała jak miałą kolki to miałą takie strzelajace kupki, że też czasem sie rodzicom dostało:sorry:

No to fajnie :-)

I przypomniało mi sie, a nie wiem czy pisane o tym było, ale dobrze przy przewijaniu mieć pod ręką jakąś pieluszkę. Dzieci lubią siknąć w najmniej oczekiwanym momecie, i można sie wtedy nieco załatwić.
A siostry mała jak miałą kolki to miałą takie strzelajace kupki, że też czasem sie rodzicom dostało:sorry:
Ja słyszałam, że to sikanie po zdjęciu pieluchy, to szczególnie domena chłopców :-D wiec chyba kupię sobie jakąś maskę na twarz i ceratę do ubrania :-D

Ja słyszałam, że to sikanie po zdjęciu pieluchy, to szczególnie domena chłopców :-D wiec chyba kupię sobie jakąś maskę na twarz i ceratę do ubrania :-D

taki fartuch z ceraty :-D

no dziewczyny.. bylam na miescie polazilam, popytalam w 2 sklepach u nas o posciel, wypelnienie, przewijak.
I wszystko bardziej mi sie oplaca kupic na allegro.
Bardzo duzo przycinaja sobie na przewijaku. Najtanszy 52 zł.

wrocilam do domu z wanienka :-)
a raczej musialam po siostre dzwonic, na szczescie wrocila ze szkoly i mi pomogla. Smiesznie bym wygladala z ta wanienka i jeszcze z zakupami toczaca sie jak pingwin z boku na bok :-D

kupilam tez taka gabeczke do wanienki, ale nie wiem czy mi sie przyda. Jak bedzie gowniana to wywale. Droga nie byla bo 11 zł chyba.

A i kupilam czapeczke na wyjscie ze szpitala.. Pozniej wkleje zdjecie, bo zabieram sie teraz za obiad i ciasto :-)

A do mnie właśnie przyszło wielkie pudło z pościelami dla Franka o takie:
w kolorze kremowym, bo jakoś mam awersję do tego majtkowego błekitu :-p
A wczoraj przyszło łóżeczko i po dokładnym sprawdzeniu, złożeniu i rozłożeniu jest na szczęście wszystko ok :tak: a łóżeczko takie:

Co do pościeli, to szału nie ma pod względem gatunku, ale jakoś nie bardzo mogłam znalesc czegoś ładnego z bawełnianej satyny :no: więc jest czysta bawełna, teraz mnie czeka pranie i prasowanie gryy:eek:

śliczna pościel...też miałam ją na oku...ale kupiłam o 100zł tańszą...13części i gratis niedrapki mi wsadzili :-D....po wypraniu nie szczególnie się prasuje...:sorry:

reklama
Do góry