reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Chcialam sie zapytam Mam, ktorych dzieci jezdza spacerowka x-landera xa, czy u Was daszek sie w pelni opuszcza? Tzn. czy mozecie dowolnie nim manewrowac i opuscic tak, zeby zabezpieczal dziecko przed sloncem swiecacym prosto w oczka?

Tak, daszek w spacerowce x-landera opuszcza sie dosyc nisko i zaslania dziecko od sloneczka!

Tylko trzeba uważać żeby nie kupić za małych. Dawniej kupowałam body Cherokee i były raczej duże, a F&F są mniejsze. Ostatnio kupiłam body z krótkim 3-6 miesięcy i są już ciasnawe niestety. Dzisiaj kupiłam 3-pack z długim rękawem na 6-9 miesięcy.
a ile dalas za ten 3pack?? hehe ale Twoj Adas nie wiem jak to robisz ze jest na piersi i tak ladnie wygląda!! wiec ja raczej ten miejszy rozmiar musze kupic a z dl rekawem to musze wyjac i oblookać jak wyglądają:-)
ja mam kilka ciuchow z mothercare i nie narzekam. Zamowilam early na 74 zobaczymy. Musze wpasc do tesco i luknąć co tam mają
ciekawa jestem jak rozmiarowo beda u ciebie:-D mojej siegają za kolana:oo::-D

Ostatnia edycja:
tak, Early Days mają wielkie ubranka. ma moją pasują od biedy jeszcze body 0-3 ;-)
hehe to ciekawe kiedy dorosniemy do tych 74 :huh:bo to jest na 6-12mcy:oo2: zebym wiedziala wczesniej to bym takiej gafy nie popelnila:hmm:ale wszyscy mowia ze corcia dluga jest i wyglada na 6mcy to sie połasiłam na wieksze:sorry:

Dziewczyny jakie polecacie foteliki samochodowe?? bo naszej nogi juz na oparciu wedruja i jest to fotelik do 8kg wiec pora zmieniać;-) chcilabym taki od 9kg ale nie wiem czy do 18, 25 czy 36kg?? no jak jest wparktyce z tymi dla wiekszych dzieci np 9-25kg bo taki mam upatrzony tylko musze jakies testy spardzic ich? Macie jakies aktulane stronki testów na foteliki :sorry:

Ostatnia edycja:
a ile dalas za ten 3pack?? hehe ale Twoj Adas nie wiem jak to robisz ze jest na piersi i tak ladnie wygląda!! wiec ja raczej ten miejszy rozmiar musze kupic a z dl rekawem to musze wyjac i oblookać jak wyglądają:-)
35 zł

Ano, gość waży tyle co koleżanki córeczka, która właśnie skończyła roczek :-D. Ale w sumie są tu jeszcze większe dzieciaki :tak:.

Co do fotelika - my mamy dla Karolka fotelik 9-36 kg Recaro Young Sport i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Używamy go na razie w opcji 9-18 (potem się wyciąga taką wkładkę i można podnieść zagłówek). Jest bardzo fajnie zabudowany z boków, szczególnie przy głowie, poza tym jest wygodny dla dziecka, ma welurową tapicerkę, nie brudzi się. Ale uważam, że nasze dzieci są jeszcze za małe do fotelików od 9 kg. Jeszcze ze 3 miesiące pasowałoby poczekać.

35 zł

Co do fotelika - my mamy dla Karolka fotelik 9-36 kg Recaro Young Sport i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Używamy go na razie w opcji 9-18 (potem się wyciąga taką wkładkę i można podnieść zagłówek). Jest bardzo fajnie zabudowany z boków, szczególnie przy głowie, poza tym jest wygodny dla dziecka, ma welurową tapicerkę, nie brudzi się. Ale uważam, że nasze dzieci są jeszcze za małe do fotelików od 9 kg. Jeszcze ze 3 miesiące pasowałoby poczekać.

hehe ten fotelik jest tez na mojej liscie:) przestudiowalam crashtesty i mam pare typów -ale teraz czytam opnie uzytkownikow bo moj typ nr 1 ma w użytkowaniu same - !! Rozgladam sie za kupnem ale poczytalam ze tak od 9mca nalezy zmienic wiec poczekamy ...napewno az mala bedzie solidnie siedziec a do tego to jeszcze jej brakuje:)

reklama
Dzisiaj bylismy w tesco. Upolowałam pajacyki 3pak disneya za 24zł:) Bardzo ładne:)Jutro postaram sie wstawic fotki. Kupilismy też butelko kubek z NUKa z rączkami do trzymania i miękkimi ustnikami(*2szt).Dopiero w domu sprawdzałam paragon i wiecie ,że mi policzyła babka 44 ,50 za ten kubek? Jutro jadę z awanturą , bo sprawdzałam na allegro te kubki po 22 są. A w tesco miał kosztować 19,90 .Wściekłam sie bo nas orżneła a zostawiliśmy tam 500zł prawie .Mogłam dziecku na allegro kupić za 8 zł z TommyT ten od 4 miesiąca.Dzisiaj taki znalazłam w promocji.Póżniej byliśmy w auchan , miały byc wagi z pomiarem tłuszczu.Wykupili, za to kupiłam dzieciakom ciuchów:) Oj pózno ...spac trzeba

Ostatnia edycja:
Do góry