reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

wlasnie duzo wyprzedazy letnich teraz jest... po wyplacie bede polowala bo naraxiemusze troche zaoszczdzic bo jedziemy do m mamy :tak: ale kupilam dzisiaj 4 pary skarpeteczek bo jeszcze nie mielismy :-)

reklama
Ja na zakupki, wybieram się po USG 5 listopada, wtedy będziemy mieli pewność co do płci-taka mam nadzieje i w tedy zaszalejemy, a jak....:-)
Na razie mam skarpetki, takie niby buciki i jedno body. tak na zachętę;-)

Kurcze, jak patrzę na liste rzeczy potrzebnych dla małego paskuda to mi się słabo robi... gdzie to trzymać? Oj stanowczo musimy działke kupić i o domu pomyśleć bo w naszym niewielkim mieszkaniu to ciężko będzie :eek:
Z tego wszystkiego zaczęłam szafek pasujących do sypialni szukać bo ja nie cierpię jak różne rzeczy na wierzchu leżą- takie to zboczenie estetyczne, że lubię jak wszystko kolorystycznie do siebie pasuje i nie ma bałaganu wizualnie. Dlatego ciężko mi znieść te kolory dla małych dzieci- wszystko takie pstrokate, kolorowe brrr. No ale przecie nie mogę otaczać dzidziora moimi ulubionymi szarościami i stalą hehe Mam świadomość, że dziecko musi się rozwijać, że kolory wskazane, że zabawki będą wszędzie się pałętać ech chyba będę musiała zrewidować swoje upodobania do porządku ;-)
Ale doszłąm do wniosku, że ciuszków pstrokatych i rózowych (brrrr) moja Hanka dostanie sporo od znajomych i rodziny więc ja kupuję w beżach i szarościach :cool2:. Zresztą wszystko takie bardziej chłopięce bo różu i falbanek nie lubię. Choć brązowe kombinezony pluszowe z uszkami mnie rozczulają ;-)

Ja też nie bardzo lubię różowe dla dziewczynek. Chociaż mam juz parę rzeczy różowych bo dostałam od kuzynki. Ja zamierzam kupować białe i zielon, lub kremowe rzeczy dla córeczki:)

mnie też różowy nie przekonuje, chyba, że taki ciemny, nasycony- to jeszcze zniosę w niedużych ilościach :-)
na szczęście jest dużo innych kolorów :tak:

Jak na razie kupiłam tylko 2 body.Nie wiem jeszcze kto nam się szykuje:-D i wolimy z kupowaniem się wstrzymać...tym bardziej,że z kasą krucho a ciągle jest masa wydatków...eh..

Wiecie a ja mam jakies takie głupie obawy..:zawstydzona/y: Bo wogóle nie wiem jak dzidzię trzeba ubierac.. tzn co po kolei na dzidzię zakładac:eek: Wiem, że sa body, pajacyki, śpioszki, takie bluzeczki (kaftaniki chyba:sorry:) ale jak to na dzidzię załozyc? Tzn w jakiej kolejności? A takie spodenki, chyba połśpiochy to sie nazywa... Eh.. normalnie głupieję po woli.. nie wiem ile czego mam kupic:eek: i skrapetki tez się zakłada na śpioszki?:sorry: a rajstopki? co z nimi?:sorry::eek: Eh.. normalnie czuje się jak z epoki kamienia:-D

Wiecie a ja mam jakies takie głupie obawy..:zawstydzona/y: Bo wogóle nie wiem jak dzidzię trzeba ubierac.. tzn co po kolei na dzidzię zakładac:eek: Wiem, że sa body, pajacyki, śpioszki, takie bluzeczki (kaftaniki chyba:sorry:) ale jak to na dzidzię załozyc? Tzn w jakiej kolejności? A takie spodenki, chyba połśpiochy to sie nazywa... Eh.. normalnie głupieję po woli.. nie wiem ile czego mam kupic:eek: i skrapetki tez się zakłada na śpioszki?:sorry: a rajstopki? co z nimi?:sorry::eek: Eh.. normalnie czuje się jak z epoki kamienia:-D

Nauczysz się wszystkiego, ja też nie wiedziałam :) Ale dla takiego maluszka nakładałam body, na to pajacyka najwygodniejsze są rozpinane na środku zresztą już chyba większość jest takich, skarpetki można, ja w sumie mało kiedy nakładałam niemowlakowi. Zawsze Dawidek miał body, nawet teraz używam ponieważ wiem, że nie ma gołych plecków, więc na pewno sporo ich trzeba :)

Agniesiak85-nie martw się. wszystko przydzie z czasem, nagle doznasz olśnienia, zobaczysz:) A kolejnośc jest taka: najpierw body, potem pajacyk. Albo: body-kaftanik-śpiochy(półśpiochy)-w zależności w jakie ciuszki sie zapopatrzysz. Jak dla mnie rewelacyjnie sprawdzily sie wlaśnie bodziaki i pajacyki różnej maści( bawełniane, welurkowe, polarkowe). Podkoszulki, kaftaniki i śpiochy zostały odłozone na półkę po pierwszym założeniu i więcej do nich nie zajrzałam. Co do skarpetek -załozysz je wczesnym latem a możesz także jesienia i zimą np. na śpiochy jak zauwazysz ze dzidzia marznie w stópki. Rajstopki nadaja sie raczej "na wyścia" do sukienusi i to raczej od 3 miesiąca zycia. Wcesnie raczej bedzie maleństwiu niewygodnie ty sama napociz sie zeby to to n nie założyć;)

reklama
Do góry