reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Dziewczynki: W Carrefourze są fajne bodziaki (z dł, kr. rękawkami oraz bez rękawków) - za 3,99. Oraz promocja na Huggisy duża paka za 39,99(80piel.) i kupując dwie paczki - druga za połowę ceny wychodzi ok. 0,37zł za pieluszkę. W rossmanie 2pak (92pieluchy roz 3) za 39,99 - 0,43zł za pieluche. A w H&M są też niezłe przeceny...np kupiłam tam małemu czapeczkę na lato za 5zł:-D

reklama
Dziewczyny, jak to jest z fotelikami samochodowymi 9-18 kg? Czy one są tylko dla siedzących dzieci? Kuba się już nie mieści w tym 0-13 kg. Nogi mu za bardzo wystają i nie dajemy rady zapiąć pasa, bo by mu uciskał na uda:no:

Rozwinę temat, bo mi przedtem Adaś nie pozwolił ;-)

Chodzi o to, że foteliki 9-18 kg montuje się w aucie przodem do kierunku jazdy, a taka pozycja jest bardzo niekorzystna dla małego dziecka - przy gwałtownym hamowaniu (już nie mówiąc o ewentualnej kolizji) są zbyt silne przeciążenia dla jego kręgosłupa. Specjaliści zalecają przewozić dziecko tyłem do kierunku jazdy tak długo jak to jest możliwe. Widziałam nawet ostatnio foteliki 9-18kg montowane tyłem do kierunku jazdy (bardzo drogie). Foteliki 0-18 kg można montować zarówno przodem, jak i tyłem do kierunku jazdy, za to nienajlepiej wypadają w crash testach.

reklama
Do góry