reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Hope nie dziwie ci sie, moj na imie jeszcze nie reaguje za to na moj glos owszem. Moze u taty marudzic caly czas tylko mnie zobaczy i ciacho, ja pogugam i jest rechot

reklama
Superaśnie Hope to musiało być fajne uczucie.
Moja też jeszcze na imię nie reaguje, ale za to ostatnio cudnie śpiewa :-D i mówi amma to prawie jak mama :-D

gratuluje wszystkich sukcesow! moj Oskarek tez zaczyna reagowac na imie, ale co do przekrecania to niestety jeszcze nic sie u nas nie dzieje. moze to dlatego ze on ogolnie spokojny jest i poprostu mu sie nie chce? :p

Sylwia ma jeszcze dużo czasu na tą naukę. Nawet do 10 miesiąca dziecko ma czas na obracanie, żeby się w normie zmieścić.

nasz też niechętnie leży na plecach czy brzuszku więc póki co obrotów nici :( staram się go mobilizować ale tylko się irytuje

spokojnie Dziewczyny, moja to się tak kiwa jak siedzi, a szczególnie główka, jak kiedyś te pieski w dużych fiatach pod tylną szybą. Za to gada, śpiewa i ładnie je.

a nasz Osek ogolnie malo gada, a sylab ma, ba , czy ta to nie slychac wogole, bardziej yyyyyy, wczesniej robil buuuuu,
ale odkryl nozki , narazie probuje lapac za stópki,ale tak strasznie sie wysila przy tym ,że aż stęka :)bo jak już złapie to tak trzyma :)
a no i swiadomie lapie zabawki już dwoma raczkami i zaczal przekladac z prawej do lewej raczki coś czasami,
no i mistrzem jest oczywiscie w slinotoku :)

dziewczyny, nie porównujcie swoich dzieci do innych- nie temu ten wątek służy.Każde jest inne, w innym tempie się rozwija, jedne szybciej motorycznie, inne rozwijają mowę, inne ducha(junior ostatnio został myslicielem, kiedyś mu cyknę fotkę:D)
Ja to bardziej traktuje ten wątek na zasadzie- czym mnie może zaskoczyć dzień jutrzejszy..:-D

reklama
nasza pimpkowa wyrywa sie do siadania, główka się trzęsie, widać , ze ciężka, ale twardo nie daje za wygraną :D ślinotok rzecz ciągła :) głośny rechot z powodu nie wiadomo jakiego też również :D

Do góry