Króliczek86
Zaciekawiona BB
Starszy syn sie urodzil 20 maja 2007 mlodszy 20 sierpien 2008
ja 21 pazdziernik 1986 maz 2 pazdziernik 1986.
ja 21 pazdziernik 1986 maz 2 pazdziernik 1986.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
,pogoda beznadziejna,a rano zapowiadalo sie tak fajnie..nie padalo,nie wialo i nawet bylo w miare cieplo..a teraz..wrrrr

,a juz myslalam,ze mnie opusci ...:-(no super więcej wspólnych liczb macieStarszy syn sie urodzil 20 maja 2007 mlodszy 20 sierpien 2008
ja 21 pazdziernik 1986 maz 2 pazdziernik 1986.![]()

A jaka grupę krwi miało pierwszę dziecko? W pierwszej ciąży jest tak, że konflikt nie zagraża dziecku, dlatego po porodzie badana jest grupa krwi dziecka, jeżeli dziecko ma czynnik RH +, to podaje się immunoglobine anty d, aby w następnej ciązy, jeżeli dziecko miało by grupe RH +, matka nie wytwarzała przeciwciał i nie traktowała dziecka jak intruza, nie wiem jakie praktyki stosuja na wyspie, ale w De tak jak w PL, immuglobine dostaję kobieta u której występuje konflikt krwi z ojcem dziecka, wrazie kiedy dziecko odziedziczy jego grupe krwi oraz po każdym poronieniu, aby nie było niebezpieczeństwa w kolejnej ciazy, ze organizm zwalcza krwinki dziecka... Ja w drugiej ciąży nie dostałam immunoglibiny bo Livia miała czynnik krwi ujemny tak jak ja, gdyby miała dodatni to otrzymałabym go wciągu 72 h od porodu, na poczatku ciazy z livia wykryto przeicwciała w mojej krwi, ale bylo to zwiazane z podaniem immunoglobiny po poronieniu i potem same zanikly,no ale tak jak pisze livik miala moja grupe krwi... nie mialam przypadku kiedy przeciwciala byly by w mojej krwi podczas ciazy, dlatego nie wiem jak wtedy postepuja... musialabys zapytac lekarza...kochana wytlumacz mi to wszystko,jak blondynce,bo ja juz nic nie wiem..u mnie wyglada tak :,ja mam grupe B-,maz ma A+..,wiec jest niezgodnosc,w 1szej ciazy nie stwierdzono przeciwcial,a robione mialam dosyc czesto i po tym porodzie dostalam zastrzyk,a w drugiej juz na samym poczatku w 1szych badaniach stwierdzono u mnie,wiec po porodzie niczego mi nie dali..a jak pytalam o ten zastrzyk,to uslyszalam,ze nie kwalifikuje sie juz do niego i nie ma potrzeby mi podawac,bo w ciazy byly przeciwciala...,jak badali mlodemu grupe krwi zaraz po urodzeniu,to mial meza,czyli A+
...tylko u mnie z nimi to tez bylo dziwnie,sama gin nie wiedziala o co kaman,bo one mi raz rosly raz spadaly..dla lekarzy bylam jedna wielka zagadka..,byly podejrzenia,ze po 1szym porodzie dostalam zla krew..niby moja grupa,ale jakies inne fenotypy..czy jakos tak...i teraz w razie wu do przetaczania,moge dostac tylko ta jedna !!!
tylko bym lezala i jadla

..