reklama

Mama po raz 3 ...:)

reklama
edyta jak juz zrobisz ta surowke,to podrzuc troche do mnie ;-)
ja juz tez mam obiadek przygotowany,tylko pozniej dokonczyc,posprzatane tez jest,zakupy zrobione..ale planow na popoludnie zadnych :no:,pogoda beznadziejna,a rano zapowiadalo sie tak fajnie..nie padalo,nie wialo i nawet bylo w miare cieplo..a teraz..wrrrr
zaczyna pobolewac mnie brzuch,pewnie za niedlugo przyjdzie wredna @..czuje jak sie do mnie zbliza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,a juz myslalam,ze mnie opusci ...:-(

Ja tez jestem z pazdziernika , Alan z listopada,Tom i Natan z lutego a Kuba z marca ...a maz jest starszy ode mnie o 5 lat .

Madlen a co masz na obiadek ??

wpadam na chwilke,poki maz mnie nie wygna z kompa,wczesniej nie mialam czasu zajrzec :sorry2:
jesli chodzi o urodzinki,to ja i Hubio jestesmy z marca,Martynka z kwietnia,a maz rok ode mnie mlodszy z pazdziernika ;-)
Edyta mialam schabik zapiekany z ziemniaczkami,tylko twoja surowka do mnie nie dotarla :-D

kochana wytlumacz mi to wszystko,jak blondynce,bo ja juz nic nie wiem..u mnie wyglada tak :,ja mam grupe B-,maz ma A+..,wiec jest niezgodnosc,w 1szej ciazy nie stwierdzono przeciwcial,a robione mialam dosyc czesto i po tym porodzie dostalam zastrzyk,a w drugiej juz na samym poczatku w 1szych badaniach stwierdzono u mnie,wiec po porodzie niczego mi nie dali..a jak pytalam o ten zastrzyk,to uslyszalam,ze nie kwalifikuje sie juz do niego i nie ma potrzeby mi podawac,bo w ciazy byly przeciwciala...,jak badali mlodemu grupe krwi zaraz po urodzeniu,to mial meza,czyli A+
A jaka grupę krwi miało pierwszę dziecko? W pierwszej ciąży jest tak, że konflikt nie zagraża dziecku, dlatego po porodzie badana jest grupa krwi dziecka, jeżeli dziecko ma czynnik RH +, to podaje się immunoglobine anty d, aby w następnej ciązy, jeżeli dziecko miało by grupe RH +, matka nie wytwarzała przeciwciał i nie traktowała dziecka jak intruza, nie wiem jakie praktyki stosuja na wyspie, ale w De tak jak w PL, immuglobine dostaję kobieta u której występuje konflikt krwi z ojcem dziecka, wrazie kiedy dziecko odziedziczy jego grupe krwi oraz po każdym poronieniu, aby nie było niebezpieczeństwa w kolejnej ciazy, ze organizm zwalcza krwinki dziecka... Ja w drugiej ciąży nie dostałam immunoglibiny bo Livia miała czynnik krwi ujemny tak jak ja, gdyby miała dodatni to otrzymałabym go wciągu 72 h od porodu, na poczatku ciazy z livia wykryto przeicwciała w mojej krwi, ale bylo to zwiazane z podaniem immunoglobiny po poronieniu i potem same zanikly,no ale tak jak pisze livik miala moja grupe krwi... nie mialam przypadku kiedy przeciwciala byly by w mojej krwi podczas ciazy, dlatego nie wiem jak wtedy postepuja... musialabys zapytac lekarza... :)

Ja mam meza o 5 lat starszego on jest z sierpnia, ja z lipca oboje jestesmy lwem, nadia z lutego a livia z maja ;)

Martynka piekne imie ;) hehe tez takie mam w dowodzie :D

Martika dzieki ;-),nie wiem jaka grupe krwi ma cora,ale podejrzewam,ze po tatusiu..chociaz pewnosci nie mam..,a dzieci rodzilam w pl.a jak tutaj lekarze podchodza do tego problemu to nie wiem,dowiem sie jak wkoncu uda mi sie zajsc w ciaze..mam nadzieje,ze wsio bedzie OK ;-)
nie daje mi tylko spokoju ,czemu nie dostalam po drugim porodzie,gdzie syn mial inna grupe niz ja i moj organizm zaczal wytwarzac przeciwciala..:no:...tylko u mnie z nimi to tez bylo dziwnie,sama gin nie wiedziala o co kaman,bo one mi raz rosly raz spadaly..dla lekarzy bylam jedna wielka zagadka..,byly podejrzenia,ze po 1szym porodzie dostalam zla krew..niby moja grupa,ale jakies inne fenotypy..czy jakos tak...i teraz w razie wu do przetaczania,moge dostac tylko ta jedna !!!
i sorki,ze tak cie mecze,ale malo na ten temat na forum,a mnie jako,ze taki problem mnie dotyczy,wszystko b.ciekawi..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry