reklama

Mama po raz 3 ...:)

Martika oja pikole :szok:,nie ktorzy lekarze to wogole nie powinni ludzi leczyc :wściekła/y:,a z corcia juz wsio jest OK ?,oby zeby stale byly mocniejsze,a mleczaki i tak wkoncu musza wypasc ;-)

reklama
Czesc dziewczynki wczesniej nie mialam czasu wejsc na kpmpa bo byl znajomy i zrobil plany remontu lazienki i ubikacjii,llllo matulu jednak bedziemy wszystko wymieniac,kupujemy nowa wanne z zaokraglonym bokiem (mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi ) bo chcemy zamontowac prysznic i trzeba do wanny przymocowac szybe aby nie chlapalo na boki,musimy kupic plyte przeciwgrzybiczna aby przymocowac do niej kafelki,terakote trzeba polozyc,zlew wymieniamy na wbudowany w szafke aby lepiej wygladalo i dokupimy mala szafke z lustrem na jakies male pierdoolki ,a w ubikacji wymieniamy terakote,kupujemy podwieszana ubikacje i nowy bidet,oswietlenie tez bedzie nowe ale kafelek nie bedziemy w niej klasc tylko wyrownamy sciany i je pomalujemy...no i wymienimy drzwi...co do ceny to jeszcze jej nie znam ale mysle ze bedzie to niezla sumka,w piatek dostane wyliczenie,mam nadzieje ze nie padne jak ja zobacze :zawstydzona/y:

Syneczki Witaj kobietko ,zagladaj czesciej ;-)

Nie tylko w Niemczech są tacy lekarze ja po trzech latach dowiedzialam sie ze syn ma szmery na sercu Byscie widzieli nasze zdziwienie jak inny pediatra mowi czy wiecie panstwo ze syn ma szmery..Do piero pulmonolog powiedzial co robic by witamina D3 sie wchlaniala by podawac im tez wapno. że Obaj mają zespoł slabego wchlaniania wit D3

Martika oja pikole :szok:,nie ktorzy lekarze to wogole nie powinni ludzi leczyc :wściekła/y:,a z corcia juz wsio jest OK ?,oby zeby stale byly mocniejsze,a mleczaki i tak wkoncu musza wypasc ;-)
Tak naszczescie jest wszystko ok, ale to nie byl jeden przypadek z niedopatrzeniem ze strony lekarza, albo ignorancja bo jak miala livia 9 miesiecy, dostala nagle wysokiej goraczki 41 stopni, po podaniu leku przecigoraczkowej po 3 h znowu wysoka tepm poszlam do notabene polskiej lekarki stwierdzila ze to zabki, ja wiedzialam ze nie ale bylo jak zwykle ze panikuje , to potem poprosiam szwagierke by ze mna jechala do szpitala z mala, bo i tam tez lekarka stwierdzila ze panikuje, ze dziecku nic nie jest, ot tylko goraczka, a mala nie dala sie dotknac przewinac, na odczepnego dala test na mocz zebym w domu zrobila i jak wyjda takie kolory a nie inne to mam wrocic do szpitala no i test wyszedl zle, wrocilismy z mezem rano do szpitala i trafilismy na mlodego lekarza, chcial zrobic jej pobranie z pecherza, ale naszczescie zanim zdarzyl sie wkloc to sie wysikala, no i okazalo sie ze ma silne zapalenie nerek i zostalysmy w szpitalu, matko ja plakalam caly czas tym dzieckiem, bo sie wkluc nawet neonatolog nie mogl sie wkloc, i tak miala obie nozki, obie raczki poklote i glowke :/ a ze potem i ten z glowki wyszedl to po tyogdniu moglysmy isc do domu bo i tak mogla dostawac wtedy tylko leki doustnie, a ta mloda z izby przyjec codziennie przychodzila mnie przepraszac, ze mni tak potraktowala i wogole, ale co mi po jej przepraszam :/

co do opieki i porodu zalezy na kogo sie trafi ;) dla dziecka i dla siebie na porod nic nie potrzebujesz, ubranka, pieluchy wszystko masz... ale ja tam hmm powiedzmy, ze wolalam swoje ;) bo ja nigdy kaftanikow i bodziakow zakladanych przez glowe nie zakladalam, poszlam na latwizne wszystko rozpinane na napy ;) jedzenie to zalezy od szpitala bo u nas jest zrobiona sala sniadaniowa, bierzesz co chcesz, a obiad mozna sobie bylo wybrac byly 3 wersje :) jezeli masz prywatne ubezpieczneiei masz sale pojedyncza i maz moze byc z toba cala dobe, jezeli ubezpieczenie zwykle to lezysz na sali z innym osobami, ale zwykle maks 3 kobiety na sali z dziecmi, tato az do wieczora moze byc z wami,nie wypisuja ot tak 3 dni marsz do domu, jak powiesz, ze nie jestes jeszcze na silach to zostaniesz dluzej ;) chociaz dla mnie to byl absurd jak niemka chciala zostac jak najdluzej, bo oddawala dziecko na noc pielegniarka i spala, bo co potem? w domu? bo ona chciala niby karmic piersia a noca nie wstawala tylko wczesniej pokarm sciagala, ale czy pielegniarki to dawlay watpie... a rano plakala ze ma problemy z pokarmem :/ ale z porodem i opieka to chyba wszedzie moze byc roznie, bo po drugiej ciazy zostal mi kawalek lozyska mimo, ze ogladala polozna nie widziala by cos bylo nie tak... dobrze ze organizm sam go wydalil, chociaz strachu sie najadlam bo nie wiedzialam co to, pilelegniarka tez nie wiedziala wezwala polozna normalnie cyrk :D ale i tak wolalalm tam rodzic niz w PL, bo jak slyszlaalm opowiesci kolezanke o sali prodoowej gdzie jedna rodzila obok drugiej oddzielone tylko kotara i innych takich to mi mina zrzedla to moje porodu to byly cudowne doswiadczenia ;)

Nie tylko w Niemczech są tacy lekarze ja po trzech latach dowiedzialam sie ze syn ma szmery na sercu Byscie widzieli nasze zdziwienie jak inny pediatra mowi czy wiecie panstwo ze syn ma szmery..Do piero pulmonolog powiedzial co robic by witamina D3 sie wchlaniala by podawac im tez wapno. że Obaj mają zespoł slabego wchlaniania wit D3
i co z tymi szmerami? bo moja nadia tez ma i jestem ciekawa bo mi lekarz po usg powiedzial, ze nic nie widzi zlego, ale dopieor sprawa sie rozstrzygnie jak dorosnie :/ ten sam lekarz co malej krzywicy nie rozpoznal to rozpoznal u nadii szmery i zapomnial nam powiedziec przypomnialo mu sie pol roku pozniej przy kolejnej wizycie... dobrze, ze mu sie przypomnialo... (dlatego nigdy wiecej do niego ;) teraz chodze do innego lekarza, takiego z powolania, ktory wszystko sprawdza od a do z)

dobrze, ze to wszystko co nas sie przydarzylo ;) i oby to byl koniec... bo jakbym byla kims obcym nie przezyla tego, nie miala dowodow to bbym pomyslala, ze ktos przesadza...

ja sie tylko witam i uciekam,zajrze pozniej :sorry2:
zaspalismy dzisiaj do szkoly i jestem jakas taka rozbita..syn szedl do szkoly na luzaka,ale cora plakala...bo co ona powie panu..i w ogole ona nie lubi sie spozniac,u niej to wszystko musi byc poukladane..a ja nie wiem,jak to sie stalo,ze zegarek nie zadzwonil..
nadrobie was pozniej ;-)
milego dnia :-)

My dostalismy Skierownie do do kardiologa dzieciecego. Który po zrobieniu Usg i ekg powiedzial co i jak.
Tak wiec Szmer ktory utworzyl sie u syna jest naszczescie nie zabiegowy.. Ma tzw Strune ktorą krew wprowadza w drgania. Najbardziej ją słychac jak jest chory lub przeziembiony. poprostu bedzie z tym zył. co dwa lata wizyty u kardiologa.

ponoc te szmery są tez wynikiem anemii u dziecka tzn krew wtedy jest zadsza i dla tego slychac te szmery

Martika najlepiej bylo by gdybys skontaktowala sie z kardiologiem dzieciecym bo temu pediatrze bym nie wierzyla:no:

zaspalismy dzisiaj do szkoly i jestem jakas taka rozbita..syn szedl do szkoly na luzaka,ale cora plakala...bo co ona powie panu..i w ogole ona nie lubi sie spozniac,u niej to wszystko musi byc poukladane..a ja nie wiem,jak to sie stalo,ze zegarek nie zadzwonil...

Moj starszy tez sie tak przejmuje, kiedy zdarzy nam sie zaspac do szkoly.........
Za to mlodszy - totalny luzak......... kiedy jestesmy spoznieni do przedszkola od razu oferuje sie, ze zostanie ze mna w domku :tak:

Martika u nas na porodowce do niedawna byly parawany.......
ale teraz po remoncie jest luksusowo, bo..... wymurowali scianki pomiedzy stanowiskami do rodzenia :-D

Koliczek bo widocznie w Niemczech jak i tu dzieci nie biora wit D3 a powinny i ta krzywica to pewnie przez jej brak ...ale tak czy siak lekarz nie powinnien do tego doprowadzic :no:

Czesc dziewczyny weszlam dopiero teraz bo rano nie mialam za duzo czasu,a i mialam dzisiaj scan i niedawno wrocilismy,a musze jeszcze zrobic zupe dla dzieci ...

A wiec wszystko jest w porzadku,nie mam torbieli,zrostow,ani zapalenia...to teraz czeka mnie badanie hormonow,ale powoli przemy do przodu :-pi zadecydowalam nigdy wiecej nie bede stosowac pigulek anty :no:

reklama
A wiec wszystko jest w porzadku,nie mam torbieli,zrostow,ani zapalenia...to teraz czeka mnie badanie hormonow,ale powoli przemy do przodu :-pi zadecydowalam nigdy wiecej nie bede stosowac pigulek anty :no:

Edytko super, ze wszystko w porzadku :tak:
Trzymam kciuki, zeby po badankach hormonow tez byly dobre wiesci...

Kurcze blade ja tez sie musze wybrac wreszcie do lekarza....
Prosze kopnijcie mnie w pupsko zebym wreszcie sie zapisala do gina, bo odwlekam to w nieskonczonosc...
a okresy mam mega nieregularne no i tak dlugo juz nie potrafie zafasolkowac....
Jakas przyczyna musi byc... :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry