• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mama po raz 3 ...:)

BISZKOPT6 jajek1 łyżeczka wody1/2 szklanki drobnego cukru7 łyżek mąki pszennej1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octu MASA JABŁKOWA5 dużych jabłek1 galaretka truskawkowa MASA BUDYNIOWA1 szklanka mleka1/4 szklanki cukru kryształu1/2 opakowania budyniu śmietankowego1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanej12,5 dag masła śmietankowego polewa czekoladowa Przepis na biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijać, dodając cukier, żółtka zmieszane z wodą i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Wszystko miksować na gładką masę. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Biszkopt piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Upieczony i przestudzony biszkopt przekroić na 3 części. Przepis na masę jabłkową: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć do uzyskania prawie gładkiej masy. Dodać suchą galaretkę truskawkową, wymieszać i jeszcze przez chwilę smażyć. Przepis na masę budyniową: W 1/2 szklance mleka wymieszać cukier, budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka dodać wymieszaną masę i ugotować budyń. Ostudzić. W tym czasie utrzeć masło i wymieszać z przestudzonym budyniem, zmiksować. Przekładanie szarlotki: Biszkopt, masa jabłkowa, masa budyniowa i ponownie biszkopt, masa jabłkowa, masa budyniowa. Na wierzch biszkopt i polewa czekoladowa. Kiedys znalazlam go w necie. u mnie zrobil furore :) kazdemu co robie te ciasto je zachwala:)

reklama
1kreska :-(,czakam teraz na @,bo skoro nie ma ciazy to ta malpa musi przyjsc :wściekła/y:
wczoraj poczytalam na necie sporo rzeczy i chyba pojde zbadac sobie prolaktyne..i wymyslilam sobie,ze biore sie ostro na siebie,jakas dietka,cwiczenia..;-)
bo skoro caly czas nie udaje nam sie zajsc w ciaze,to znaczy ze jest cos nie hallo..dalej bedziemy sie starac,ale nie nastwiam sie na pozytywny wynik testu predzej niz latem ;-)
ide zrobic sniadanie,bo wlasnie moje dzieci wstaly.
Edyta to milego jezdzenia po sklepach ;-)

1kreska :-(,czakam teraz na @,bo skoro nie ma ciazy to ta malpa musi przyjsc :wściekła/y:
wczoraj poczytalam na necie sporo rzeczy i chyba pojde zbadac sobie prolaktyne..i wymyslilam sobie,ze biore sie ostro na siebie,jakas dietka,cwiczenia..;-)
bo skoro caly czas nie udaje nam sie zajsc w ciaze,to znaczy ze jest cos nie hallo..dalej bedziemy sie starac,ale nie nastwiam sie na pozytywny wynik testu predzej niz latem ;-)
ide zrobic sniadanie,bo wlasnie moje dzieci wstaly.
Edyta to milego jezdzenia po sklepach ;-)
przykro mi... z powodu I kreski, ale nastepny cykl na pwno będzie udany :) ja odkładam starania na kwiecien, bo chce zrobic wszystko dieta, suplementy itp aby zwiekszyć szanse na chlopaka, poza tym meza do czwartku od miesiaca pod reka nie mam ;)

Ja tylko na chwilke bo niedlugo maz zabiera nas do Safari Parku :-)

Madlen bardzo mi przykro ze sie nie udalo,a dlugo sie staracie ? my o Natanka staralismy sie 2 lata a wszystko bylo ok,po prostu nie trafialismy :-p moze u Was jest podobnie...

Martika w sprawie chlopaka,to zglos sie do Edyty :-D
no ja tez chce ,musze sie wziac za siebie,bo golym okiem widac,ze cos jest nie tak
Edyta wiem,ze czasami potrzeba czasu,aby bylo dziecko..ale ja czuje,ze cos nie hallo jest ze mna..moze i zdrowa,plodna,ale ...teraz dietka,cwiczenia a potem dawaj !!!bedzie maly baczek :-)
najwazniejsze,ze ne mam dola..wczesniej to ryczalam i smutalam a teraz jest OK..jak zaczne cwiczyc to na wiosne/lato bedzie rosla mala fasolka ;-)..tylko musze najpierw przygotowac moj organizm od srodka..,bo widac jest nie taki jak byc powinien..wkoncu dwojke dzieci juz mam to i 3 bedzie ;-)

witam i z góry przepraszam że was zaniedbałam madlen79 tak mi przykro z powodu jednej kreski
witam nową mame
ja dziś ledwo żyje tak mnie boli prawa część twarzy łącznie z zębami i uchem że w południe kulgałąm się z bólu po podłodze byłam o 16 u lekarza i znowu dostałąm antybiotyk krople do ucha dopiero teraz troche mi przeszło więzc zajadam sobie śnidanio-obiado-kolacje 2 kromki suchego chleba bo coś innego się boje jeść
a byłam w poniedziałek z młotszą córcią u okulisty( nie wiem czyjuż wam to pisałam bo mam skleroze) no i narazie nie musi nosić okularów ale na godzine dziennie musze zasłaniać jej prawe oczko
a musze się pochwalić spadł u nas wczoraj wieczorem śniego dziewczynki były dziś z moją siostrą na sankach a teraz mąż wzioł je na dwór i lepią bałwana:tak:

Rooxi Witaj,napisz nam w jakim wieku masz dzieci i czy sa jednaj plci ? ;-)
Co do wieku to jak dla mnie jest ok tym bardziej ze masz juz dzieci i to nie bedzie Twoja pierwsza ciaza,ja na Twoim miejscu bez zadnych watpliwosci zaczelabym dzialac :-)

Asia zycze zdrowka,a sniegu to Wam zazdroszcze u nas ostatni raz byl rok temu ale to tylko przez kilka dni :zawstydzona/y:

reklama
Roxi witaj :-),wiek odpowiedni na rodzenie dzieci,starsze kobiety zachodza w ciaze i jest wsio Ok,wiec ty jesli pragniesz jeszcze jednego malucha,to do dziela
Asia zdrowka !!! ja tez sniegu zazdroszcze..do nas jakos nie chce przyjsc,a szkoda bo ja uwielbiam jak za oknem jest bialo,no i dzieci maja frajde :tak:
Edyta jak zakupy,wybrane juz cos ?
a ja przed chwila odstawilam core do kolezanki i jaka cisza w domu jak jest 1dziecko :szok:..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry