reklama

Mama u lekarza

zadzwoniłam do dyżurnego lekarza- mogę spokojnie jutro pójść do swojego rodzinnego z wynikiem i antybiogramem i poprosić o antybiotyk- jeszcze teraz, przed porodem... kilka dawek powinno pomóc. tak też zrobię, a właściwiie to Matulę wyślę, bo tak w ośrodku sceny dantejskie i sama grypa!! i miejsc do rodzinnego ofkors już dzis wpołudnie na jutro nie było...:angry::wściekła/y:jeszcze zadzwonie do tej lekarki dziś, że jutro Matulka będzie walczyła jak lwica o lekarstwo dla mnie:-);-)

a skurcze cholerka sie pojawiają powoli, Hanka wariuje dziś w brzuchu... ja do niej jeszcze spokojnym głosem mówię, że tych parę dni wstrzymujemy się od rozwiązania, bo Mamusia musi wyleczyć pszczółke (taka terminologia na pochwę- ładniej niż pochwa... ;-)) mam nadzieje, że mam autirytet już na tym etapie znajomości z moim dzieckiem:-)

reklama
zadzwoniłam do dyżurnego lekarza- mogę spokojnie jutro pójść do swojego rodzinnego z wynikiem i antybiogramem i poprosić o antybiotyk- jeszcze teraz, przed porodem... kilka dawek powinno pomóc. tak też zrobię, a właściwiie to Matulę wyślę, bo tak w ośrodku sceny dantejskie i sama grypa!! i miejsc do rodzinnego ofkors już dzis wpołudnie na jutro nie było...:angry::wściekła/y:jeszcze zadzwonie do tej lekarki dziś, że jutro Matulka będzie walczyła jak lwica o lekarstwo dla mnie:-);-)

a skurcze cholerka sie pojawiają powoli, Hanka wariuje dziś w brzuchu... ja do niej jeszcze spokojnym głosem mówię, że tych parę dni wstrzymujemy się od rozwiązania, bo Mamusia musi wyleczyć pszczółke (taka terminologia na pochwę- ładniej niż pochwa... ;-)) mam nadzieje, że mam autirytet już na tym etapie znajomości z moim dzieckiem:-)

Martussa jesteś WIELKA :-D:-D:-D
Twoje podejście do sprawy jest na szóstkę :-)...stoicki spokój i mała dawka humoru ...tak trzymaj ...;-);-);-)
A ja mówię czasami "moja myszka "...heheheh
...dzisiaj została oskalpowana :-p:-p:-p+ pedicure nóżek

Martussa jesteś WIELKA :-D:-D:-D
Twoje podejście do sprawy jest na szóstkę :-)...stoicki spokój i mała dawka humoru ...tak trzymaj ...;-);-);-)
A ja mówię czasami "moja myszka "...heheheh
...dzisiaj została oskalpowana :-p:-p:-p+ pedicure nóżek
się zawstydzałam:zawstydzona/y:

Myszka też nieźle... kto wymyślił tę pochwę??- pewnie facet...:-);-)
co do upiększania- Mój Małżon ostatnio pierwszy raz w życiu mial okazję użyć na mnie kremu do depilacji- mieliśmy ubaw po pachy:-):-) "a może jakiś wzorek?" ;-)
a do stóp mam dość daleko, kurcze, jak w niedzielę zaczęłam ścierać naskórek z pięt- bo w końcu nawet w rozkroku trza jakoś wyglądać- myślałam, ze ducha wyzionę!! gimnastyka jak sie patrzy!!poskręcało mnie jak świński ogon i sapałam jak lokomotywa...;-):tak:

Wczoraj wypuscili mnie ze szpitala z obserwacji, bylam w sumie od srody, KTG mialam chyba z milion razy ;-) -zle nie wychodzilo, ale z drugiej strony tez bez rewelacji, w kazdym razie mam sie stawiac na KTG tak 2-3 razy w tygodniu, a nastepna wizyta u mojej ginki za tydzien. Kurcze myslalam, ze jakos wynegocjuje cesarke tak z tydzien-dwa przed terminem, ale jesli nie ma skurczow itd.to wczesniej nie chca robic grrrr... A na dole czuje, ze juz mi sie kosci rozchodza, chodze jak kaczka i w ogole... :baffled:

Martussa mi też wyszedł ten paciorkowiec, niestety po antybiotyku nie zniknął, więc przy porodzie muszę o nim powiedzieć i ten dożylni antybiotyk nam podadzą.
Co do KTG to ja na wizytach też nie mam robionych, jedynie podczas przyjęcia na patologie a potem na patologii, ale tylko robią tym kobietom po 35tc, albo jeśli coś się dzieje z dzieckiem, ja np tak miałam robione bo maluszek miał strasznie tętno przyśpieszone.
Co do wizyt,to ostatnim razem byłam miesiąc temu, ale w między czasie byłam na patologii to mnie dokładnie wybadali, teraz idę w czwartek i zoabczymy co pani doktor powie.
Taż od 38tc mam odstawić magnez, ciąża jest juz wtedy donoszona i macica musi sobie zacząć normalnie pracować bez rozluźniczy. Jedynie co mam brać to żelazo. Rufka Tardyferon Fol to jest żelazo a nie magnez z folikiem.
Aga podobno porodówke nieźle odpicowali, zresztą jak i inne niektóre oddziały, jak trafie tam wkońcu to zobacze, wzięli się wkońcu za ten szpital :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry