reklama
krystynka88
Fanka BB :)
Zazdroszcze, kiedy skurcze stop, dłoni i łydek ustąpiły, pokazało się o to... Jakieś ufo...
Muszę poszukać czegoś na ten temat... Jak się dziś czujesz? Czytałam, że było nie njalepiej...
Muszę poszukać czegoś na ten temat... Jak się dziś czujesz? Czytałam, że było nie njalepiej...
paulusia2209
kurcze a ja wczoraj myślałam że już na porodówce wyląduje, mała tak mi naciskała na dół że miałam wrażenie jakby miała wypaść i tak to trwało dobre 40minut i nagle przeszło nie wiem co to było ale dzisiaj ide do lekarza to zapytam
W związku z kłującym bólem pod żebrami lekarz powiedział mi że: "tak może się zdarzać" i kazał jak najwięcej odpoczywać...

Odpoczywam, ale leżenie żadko przynosi ulge... Bez względu na pozycje ból może się nasilić... Wczoraj przez pół dnia nie byłam w stanie się ruszyć...
Jakiś czas temu już ginekolog zalecił mi USG jamy brzusznej ze względu wlaśnie na układ żeber i narzadów pod nimi. Jednak skierowania nie wypisał mówiąc że musze się udac do internisty. A lekarka znów kazała mi iść po skierowanie do lekarza który wpadł na ten pomysł...
Tak więc zostałam bez skierowania, bez badania, a ból z dnia na dzień tylko się nasila.... A tu jeszcze tyle czasu do końca.
Przecież nie bede brała codzień Paracetamolu :-(

Odpoczywam, ale leżenie żadko przynosi ulge... Bez względu na pozycje ból może się nasilić... Wczoraj przez pół dnia nie byłam w stanie się ruszyć...
Jakiś czas temu już ginekolog zalecił mi USG jamy brzusznej ze względu wlaśnie na układ żeber i narzadów pod nimi. Jednak skierowania nie wypisał mówiąc że musze się udac do internisty. A lekarka znów kazała mi iść po skierowanie do lekarza który wpadł na ten pomysł...

Tak więc zostałam bez skierowania, bez badania, a ból z dnia na dzień tylko się nasila.... A tu jeszcze tyle czasu do końca.
Przecież nie bede brała codzień Paracetamolu :-(
Ja wczoraj byłam u lekarki i powiedziałam jej o tych bólach moich z prawej strony to jak mnie badała )mierzyła brzuszek i to ułożenie dziecka) to mówiła że bardzo ładnie macica urosła i te bóle to od tego że mój synuś wchodzi pod żebra bo akurat z tej strony ma nóżki.
nimfii współczuję bólu, mnie aż tak nie boli żeby brac leki, ale załatw sobie to skierowanie jeśli trzeba.
krystynka no ja też mam taki ból tylko mi nic nie drętwieje. A może Ci drętwieje jak za długo poleżysz na jednym boku?
nimfii współczuję bólu, mnie aż tak nie boli żeby brac leki, ale załatw sobie to skierowanie jeśli trzeba.
krystynka no ja też mam taki ból tylko mi nic nie drętwieje. A może Ci drętwieje jak za długo poleżysz na jednym boku?
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
mnie dziś obudził kłujący ból pod żebrami z lewej strony..aż nie mogłam powietrza złapac tak bolało
ale przypomniało mi się, że niektóre też tak mają więc uznałam że tak musi byc..ale ból był nie do wytrzymania..więc zaczęłam masowac to miejsce i wyczułam tam chyba stópki..delikatnie je "przesunęłam" i bół znikł
śmieszne to było
ale przypomniało mi się, że niektóre też tak mają więc uznałam że tak musi byc..ale ból był nie do wytrzymania..więc zaczęłam masowac to miejsce i wyczułam tam chyba stópki..delikatnie je "przesunęłam" i bół znikł
śmieszne to byłokrystynka88
jezyk - mi lekarz dzis cos podobnego powiedzial. Macica tak urosła, ze zaczęła uciskać wątrobę i stąd te bóle z prawej strony. Sprawdzal tez czy nie mam zadnego kamienia w woreczku, ale na szczescie wszystko jest ok.
Co do drętwienia, to podobno za malo magnezu w organizmie. Zaczynamy brac
Co do drętwienia, to podobno za malo magnezu w organizmie. Zaczynamy brac
Mnie czasem tak bolą żebra, że aż mam takie uczucie pieczenia, ale mama mnie pocieszyła, że ona też tak miała i właśnie ten ból najbardziej wspomina ze wszystkich dolegliwości ciążowych. Pomaga siadanie na piętach z rozstawionymi kolanami i odchylanie głowy do góry żeby maksymalnie wydłużyć przestrzeń od mostka do łona.
klaudiakiwi
Zaciekawiona BB
Pytanie dotyczace skurczow przepowiadajacych, jakie to uczucie??? Bo ja mam czasami takie wrazenie jak by mi ktos duzego kamienia wpychal do srodka i naciagnal moja skora, ktorej troche brakuje :-) Wiem, ze to moze smiesznie brzmi, ale moze ktoras rozumie o co mi chodzi. Trwa to kilka-kilkanascie sekund, nic nie boli tylko jest takie uczucie chwilowej ciezkosci.
reklama
Podejrzewam że masz na mysli takie twardnienie macicy? Moja tak twardnieje przy skurczach, ze gdy dotykam brzuszka to mam wrazenie ze czuje pod skórą wszytskie kości maleństwa...
Wcześniej już dziewczyny wypowiadały się na ten temat no i można dojść do wniosku, ze dotyczy to wielu z nas - podobno aż 50% ciężarnych.
Ja rozmawiam o tym przy każdej wizycie u lekarza, biore Nospe i Magnez... A najlepiej poszukac sobie tematu na internecie odnośnie tego tematu ;-)
Wcześniej już dziewczyny wypowiadały się na ten temat no i można dojść do wniosku, ze dotyczy to wielu z nas - podobno aż 50% ciężarnych.
Ja rozmawiam o tym przy każdej wizycie u lekarza, biore Nospe i Magnez... A najlepiej poszukac sobie tematu na internecie odnośnie tego tematu ;-)