reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

odebrałam wyniki i mam:
AspAT 31 (norma 5-34)
Alat 47 (norma 5-40)
fosfataza alkaliczna 53 (norma 31-115)
poradźcie co mam robić napewno wybiorę się do lekarza tylko boję się że to ta cholestaza, mam doła a niby cała reszta gra...

reklama
elunia r. nie panikuj, przecież tylko jeden z 3 podanych masz ponad normę. Nie mam zielonego pojęcia co te dane, które napisałaś oznaczają, ale w ciąży normy są jednak inne niż dla "normalnych" ludzi. Idź do lekarza i jak powie, że tragedia to się zacznij denerwować.

tak zrobię dziękuję za wsparcie przed 15 się wybiorę i zobaczę co mi powie, może tylko da odciążające na wątrobę bo ten wskażnik oznacza jakieś problemy z wątrobą i może prowadzić do zatrucia ciążowego a nawet wcześniejszego porodu....wrrr oby było dobrze

a u mnie zaczęły się wycieki siary i przy tym tak mnie piersi bolą że masakra. może któraś z was ma podobnie i powie mi czy ten ból to jest normalne??

ja już chodzę na czworakach (rwa kulszowa), nie wiem jak jutro usiedzę na tej swojej szkole rodzenia tyle godzin, czad :D

ja miałam wyciek siary ale bolą mnie tylko brodawki, ale nie tak strasznie. Piersi bolą tak normalnie bo rosną i zbiera się w nich mleczko:tak:

Siara wycieka i mnie , ale tylko wtedy jak mocno nacisnę pierś lub zależę się na niej. A piersi nie bolą.Nie wiem czy to normalne, że cię bolą.:no:

Kurczę, larkaa aż tak cię wzięło?Mnie bolą boki jak długo śpię , ale rwa to coś okropnego.Wybierz się może do lekarza z tym.

reklama
A w piątek będę mieć ćwiczenia na szkole rodzenia to coś podpytam co z tym zrobić.
Jak chodzę i leżę to wszystko jest super, ale jak usiądę....dziś rodzice moi przyjechali - 3 godzinki siedzenia i nie wstałam od stołu :o
dlatego dziś np do południa na zmianę leżałam i sprzątałam co by nie siedzieć, ale też się nie zastać :D

Do góry