reklama

Mama u lekarza

Antar, chyba chodzi o napar z lisci malin.:tak: Ja ostatnio bylam strasznie ospala i kolezanka zaproponowala mi mala kawke. Wypilam taka slaba z mlekiem, a pozniej:szok: rece mi sie trzesly chyba przez godzine i zrobilo mi sie slabo. Adas jednak nie toleruje kawki:-D wiecej nie bede probowac.

reklama
Mdlosci szybko mnie opuscily :-) Mam niskie cisnienie ale na stan zdrowia nie narzekam. Obawialam sie ze gorzej zniose ciaze. Mam tylko problemy z niedoborem zelaza :-( no ale biore na to tabletki i mam stosowac odpowiednia diete - dużo witaminy C i B bo pomagaja wchlaniac zelazo no i jesc natke pietruszki we wszytskim czym sie tylko da :-p

u mnie tez niskie ciśnienie jest ale poza ospałością z tego wynikającą nic mi nie doskwiera mam nienarzekać tak mówi położna bo lepsze niskie niż za wysokie, głowa do góry dziewczyny:)

Robili mi krzywą cukrową. Obrzydlistwo. Normalnie tortury, a nie badanie. Pobierają krew na głodniaka potem dają do wypicia szklankę wody z taką ilością cukru (75gram) że ulepek nie do przełknięcia i siedź jak potępieniec 2 godziny na dwa kolejne pobrania.
Zaczynam podejrzewać że lekarze mają jakąś psychozę z tymi badaniami. Kiedyś nic nie badali, a teraz szaleją w drugą stronę.

thien glukoza to jedno z najgorszych badań jakie kobieta musi przejść w ciąży.Jedne wypiją to duszkiem inne maja problemy z łyknięciem łyczka.No ale gdyby takie badanie nie było konieczne napewno by go nam ciężarnym nie robili.Mnie dzięki temu właśnie badaniu wykryto zaczatki cukrzycy, a ta jest bardzo niebezpieczna w ciąży ( grozi przedwczesnym porodem i problemami z maluszkiem w łonie). Na szczęście skończyło się to na diecie bezcukrowej.

nie wszystko jest przyjemne ale obciążenie glukozą najgorsze jednak myśle że nasi lekarze wiedzą co robią lepiej że zapobiegają i ewentualnie leczą gdy coś nie jest wporządku

reklama
Ja idę jurto na "glukozę" i wiecie jak robią to w Irlandii :szok:
Dadzą mi do wypicia napój LUCOZADE DRINK..taki który można kupić w każdym sklepie...ale się uśmiałam:-D:-D:-D reszta procedur taka sama;-) to jest bardzo dobre..więc ja katorgi nie przejdę:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry