reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

Antar, chyba chodzi o napar z lisci malin.:tak: Ja ostatnio bylam strasznie ospala i kolezanka zaproponowala mi mala kawke. Wypilam taka slaba z mlekiem, a pozniej:szok: rece mi sie trzesly chyba przez godzine i zrobilo mi sie slabo. Adas jednak nie toleruje kawki:-D wiecej nie bede probowac.

reklama
Mdlosci szybko mnie opuscily :-) Mam niskie cisnienie ale na stan zdrowia nie narzekam. Obawialam sie ze gorzej zniose ciaze. Mam tylko problemy z niedoborem zelaza :-( no ale biore na to tabletki i mam stosowac odpowiednia diete - dużo witaminy C i B bo pomagaja wchlaniac zelazo no i jesc natke pietruszki we wszytskim czym sie tylko da :-p

u mnie tez niskie ciśnienie jest ale poza ospałością z tego wynikającą nic mi nie doskwiera mam nienarzekać tak mówi położna bo lepsze niskie niż za wysokie, głowa do góry dziewczyny:)

Robili mi krzywą cukrową. Obrzydlistwo. Normalnie tortury, a nie badanie. Pobierają krew na głodniaka potem dają do wypicia szklankę wody z taką ilością cukru (75gram) że ulepek nie do przełknięcia i siedź jak potępieniec 2 godziny na dwa kolejne pobrania.
Zaczynam podejrzewać że lekarze mają jakąś psychozę z tymi badaniami. Kiedyś nic nie badali, a teraz szaleją w drugą stronę.

thien glukoza to jedno z najgorszych badań jakie kobieta musi przejść w ciąży.Jedne wypiją to duszkiem inne maja problemy z łyknięciem łyczka.No ale gdyby takie badanie nie było konieczne napewno by go nam ciężarnym nie robili.Mnie dzięki temu właśnie badaniu wykryto zaczatki cukrzycy, a ta jest bardzo niebezpieczna w ciąży ( grozi przedwczesnym porodem i problemami z maluszkiem w łonie). Na szczęście skończyło się to na diecie bezcukrowej.

nie wszystko jest przyjemne ale obciążenie glukozą najgorsze jednak myśle że nasi lekarze wiedzą co robią lepiej że zapobiegają i ewentualnie leczą gdy coś nie jest wporządku

widze że już wszystkie po glukozie a ja dalej nie nawet mój lekarz nic mi nie mówił, za tydzień do niego idę więc zobaczymy co mi powie. Ale nie wiem czy nie będzie za późno??

reklama
Ja idę jurto na "glukozę" i wiecie jak robią to w Irlandii :szok:
Dadzą mi do wypicia napój LUCOZADE DRINK..taki który można kupić w każdym sklepie...ale się uśmiałam:-D:-D:-D reszta procedur taka sama;-) to jest bardzo dobre..więc ja katorgi nie przejdę:tak:

Do góry