reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

dzięki lajfik ;)
Ale dziewczyny to co wymieniłyście jem i to dość często tylko nie w megastycznych ilościach. Codziennie urozmaicam sobie posiłki i wydaje mi sie , że duzo w nich jest bogatych w żelazo produktów.Za tydzień mam wizytę, tak więc zobaczę co moja pani doktor na to powie.Widocznie jedzonko mi nie pomaga i nie obejdzie sie bez wspomagaczy ( tabletek z żelaza) bleee...

Ja tabletki dostałam wtedy na 3-mce i pomogło.....ale oprócz tego dieta:tak: w wybrane produkty :-D

Pomogło..

reklama
Ja robię sok z buraków tak: Jeden burak obrany kroję i wrzucam do sokowirówki, potem parę marchewek i jabłek dla polepszenia smaku, bo jak robiłam z samych buraków nie dałam rady tego pić. Aga ma rację nasze maleństwa wysysają z nas to co najlepsze i musimy im więcej zapewnić dobroci hihi. Moja pani doktór powiedziała, że niektóre kobiety w miarę dobrze przyswajają żelazo, a niektóre takie jak ja maja z tym problem. Ale da się z tym żyć najważniejsze żeby nasze dzieci były zdrowe:)

Aga masz rację mi moja gin zabroniła picia zwykłej herbaty tylko owocową bo ona nie zawiera kodeiny. Kawę w ogóle chyba, że zbożową.

Ja kupilam sobie herbate bezkofeinowa, a od kawy w ogole mnie odrzucilo:confused: wczesniej pilam kilka dziennie i to naturalna, parzona, a teraz ma tak paskudny smak...:no::-p
Polecam herbatke SAGA dzika roza + malina, pycha! Nie tylko ladnie pachnie, ale tez smakuje:tak:

To chyba jeszcze temat ciśnienia nie był poruszany tutaj. Czy któraś z was jest niskociśnieniowcem? Moje ciśnienie od początku ciąży spada coraz niżej.Zaczęło się od 100/55. Teraz mam 90/55 lub 85/50. A może któraś z was ma wysokie ciśnienie ?

Ja mam 90/60 i zalecili mi spacery oraz picie mocnej herbaty. Kawa odpada z powodu zgagi. Kazali obserwować nogi czy nie puchną albo nie robią się jakieś bolesne miejsca.

-j- ja tez ma takie cisnienie i lekarz mi powiedzial, ze to normalne w ciazy, a moja kolezanka dostala na to 4 tyg. zwolnienia:baffled:

reklama
Dziewczyny uważajcie z herbatą malinową bo podobno pije się ją ostatnich tygodniach ciąży na prtzyśpieszenie porodu i przygotowanie szyjki.Ja się trzymam od niej z daleka:) Co do kawy ginek mi powiedział żeby czasem sobie strzelić małą czrną na wypróżnienie. Ale mnie to ni chłodzi ni grzeje. Ciśnienie też mam tragiczne, raz miałam 88 na 53,a teraz nigdy nie mam więcej niż 100/55 czy 60

Do góry