reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Basieńko - wszystkiego naj dla Kamilka ! A co do skurczy to mi gin powiedział że martwić się dopiero jak będą częściej niż co 10 min regularne i bolące :confused: mój mały mc temu ważył 1700 o 700 g za dużo , bo z usg wychodził 32,1 dzień a było 28 ... ja aż się boję co będzie na nast usg ... bo jak młody nie zwolni to cc czego bym nie chciała .... Moja znajoma urodziła w terminie dziewczynkę 2680 g .

reklama
Mamaktosia te suszone wg Twojego przepisu musza być pyszne... :) A znajoma jakie Maleńśtwo urodziła...Ja już kiedyś pisałąm, że moja kuzynka ur dziewczynkę 53 cm i 2900, a z Nią na sali leżała dziewczyna, któa urodziła chłopca 63 cm i 4700 ;D
Baśka Sto lat dla Kamilka! No to Maluch już 2 kg prawie... zanim się obejrzysz i już 3 będzie ;)

hej hej ;-)
Basiu super ze jestes w domku, trzymamy kciuki zebys do szpitala jechala ponownie dopiero za conajmniej 2 mce :tak: Sto lat dla synka!
Mamuska to niezla roznica musiala byc pomiedzy tymi dzieciaczkami :-) kurcze moja sie urodzila z waga 3300g a taka malutka sie wydawala :szok:

Agkrk spanie to rzeczywiscie wielki problem :-D ja uwielbiam spac, a teraz nie dosc ze sie ciagle krece to jak juz zasne mam takie dziwne sny ze glowa mała :baffled: Mi na gardlo szybko pomaga homeopatyczny Homeogene do ssania, poza tym plukanie sloną wodą, ssanie lyzeczki miodu...

mamaktosia wspolczuje takiego rwania :szok:, oby szybko sie zagoilo!

Ja dzis podjechalam do poloznej umowic sie na usg, zmierzyla mi cisnienie i Hb, cisnienie mam jak zdechlak za to hemoglobina poszla w górę jupiiii:-)

mamaktosia no tak lata nie bedzie moze i teraz dobrze bo bysmy sie topiły juz pod koniec....u nas ładne słonko bylo przez cały tydzien a jak dzis zobczylam ten deszcz to mi sie tylko spac chcialo....nie musi swiecic byle nie padało:-)

awunia jak ja widze te 3kosze prasowania i 3 suszary dosychajace plus nie chce mowic ile do prania bo juz posegregowałam dla malutkiej i mam zamiar sie zabrac to mi nawet ten prad nie nachodzi zeby chwycic za zelazko:-p:-p:-p...a mam jeszcze takie zelazko d d...ze nie moge prasowac jak mała spi bo ja budzi jest tak głosnie:baffled: namowiłam meza na takie zwykle i jutro mi kupi to bede prasowac to co nie misi byc idealnie doprasowane a reszta jak maz w domu bedzie....

Moja Lenak ur sie majac 50cm i 2850g wiec luzik był lekko poszło tak mi sie wydaje:-p:-p

Basia wszystkiego naj dla synka :tak:

hej

W koncu weekendddddd:))))))))

Basiu super ze juz w domku,i widze ze przyzylas juz porod:)...i dbajcie o siebie...czas biegni niedlugo wszystkie po kolei bedziemy sie rozpakowywac,,kurde tak srednio to 10tyg pozostawalo,a niektorym mniej:))

agkrk ty placisz za szkole rodzenia???????? ja myslalam,ze to darmo....a cos tam ciekawe mowia,mi wogole nie przypadli do gustu,bo ksiazki to ja se sama moge poczytac,a jeszcze u nas prowadzi babki ktora dzieci nie ma,nigdy nie rodzila,myslalam,ze padne...

tigi ja tez tylko nasiadowki znam:)))i grube majcichy:))

mamaktosia sadysta,,oj boze ja juz dawno nie bylam,ale nie mam problemu z zebami,nigdy nie mialam:)

oregano jak tam pranka porobione???

Ja juz sie nie moge doczekac pranka,prasowanka tych malutkich icuszkow:)..musze deske do prasowania dokupic..

lucere dlatego ja zrobie przed porodem,hee,czyt,niedlugo,,bo potem sie ich nie najem...

agkrk na gardło,duzo kisielu,takiego gestego(bo osiada na gardle i wybawia bakterie),woda z sola do plukania...sok z cebuli:)))

mamaktosia liste juz zamykasz..ja pikole ja jeszcze nie otworzylam,,to chwal sie tu...

mamusia lucere a ile zuzylyscie paczek,jedna tegor yzu???

Basiu najlepszego dla Kamilka:)))))

Koralikowa - brakuje mi szalika czapki , rękawiczek( tj mam po synusiu ale chciałam mieć nowe ) płynu do kąpieli i spirytusu do pępka ( na start mam zamówione na allegro 10 sztuk nasączonych wacików ) i wanienki . I mam zamiar dziś skoczyć do ikei więc wanienka będzie ;-) A co do ząbków to zazdroszczę , bo moje trochę się lubią psuć a taka wizyta wiadomo kosztuje trochę ... z tym dziadem męczyłam się od podstawówki , chyba z 10 razy był plombowany ... ścianki się rozkruszyły a plomba została :baffled:

Polcia - no to powodzenia :) Mi mama poprasowała :tak: ale miałam dwa nieduże kosze plus koce , pieluszki ...

Ja byłam po wypis na oddziale i odwiedziłam dziewczyny co zemną leżały i tak jedna wczoraj o 13tej ur córeczkę 4,5kg siłami natury a na wywołanie brali ją ok.9 to chyba i tak szybko jej poszło.Druga jak byłam właśnie rodziła na porodówce oddziałowa mówiła od 7.30 no i ta co 35tc leży dalej z biegunką biedulka nadal ją ma robili jej posiew żeby zobaczyć czy czymś się nie zatruła czy coś.
Mi w wypisie napisali ze mam 33 tydzień:szok: jezu co oni tak skaczą z tymi tygodniami a z usg wynika tak jak z miesiączki.

Kamilek i ja dziękujemy za życzenia;-)

Polcia to maleńka... Moja znajoma ur chłopca 4500 i 60cm (w moim otoczeniu się sporo dzieci urodziło hehe) to jak pisała to twierdziłam, że taki duży, a jak go zobaczyłam to mimo wszystko maleńśtwo ;)
Baśka widzę, że co lekarz to inny tydzień...
Koralikowa ja robiłam z jednej paczki, takiej większej, ale nie wiem ile tam mogło być i z jednej puszki krówki (ja to wszystko na oko :) )

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry