reklama

mamusie grudniowe:)

No w sumie fajne takie badania. Tylko sobie doczytaj jaki jest okres wylęgania. Bo dopiero wtedy będzie wykrywalny poziom przeciwciał. Genetyczne to wykrywanie DNA Borelii? A ile kosztuje z ciekawości?
... pytam z zawodowej ciekawości...

E, tam ja też cycole, Aenye cycoli i obie @-jemy cały czas...

reklama
jeszcze nie wiem bo lab czynne dopiero w pon ale jak co dam znać :tak:
przypomniałam sobie ze jednej znajomej mojego Taty ujawnił się dopiero III etap choroby istny koszmar bo ja sparaliżowało i pozapomniała wiekszosci nazw , wiem, ze lezala chyba z pól roku w szpitalu fajna kapa z powodu jakiegoś zasranego robala :wściekła/y:

Milka jak ma cie to uspokoic to pewnie ze zrob. dobrze ze go szybko znalazlas,nie sadze zeby cos bylo... ale cie rozumiem:tak:

kasiu a ja nie cycole i nie mam @... czemu?

a ja mam duże przerwy między cycoleniem i też @ nie mam

kasia a o co kaman z Benzoesanem sodu bo podobno okazało się, że kumuluje się w organizmie i jest rakotwórczy ... a znajdziesz go generalnie wszedzie

prawda to :confused:

Elf, bo ja wiem? Może masz jakieś mniej/bardziej szalone hormony? ;-)

Miłka, najlepsze jest to, że takie badania genetyczne (wykrywanie DNA) to koszt około 50-100 zł plus jeden dzień szperania w publikacjach, żeby wiedzieć jaką sekwencję wykryć (z przeciwciałami droższe), strasznie mnie ciekawi ile biorą kasy.
Za analogiczne testy ojcostwa biorą 3 tysie.

Miłka jakbyś się przejmowała rakotwórczymi rzeczami, to byś musiała pić wodę destylowaną i przestać jeść. Najbardziej rakotwórcze i toksyczne jest jedzenie. Benzoesan przy tym to pikuś. Na szczęście człowiek ma mechanizmy żeby sobie z tym radzić. Także relaxx.

Spokojnie wystarczy. Te z DNA/RNA to się robi, jak masz objawy, a testy z przeciwciał nic nie wykrywają (testy DNA są czulsze). Mojej kumpeli tak robili z wątrobą testy na HCV, bo nie mogli jej niczego zdiagnozować, a czasem jest utajone zakażenie z małym mianem wirusa. Ale też nic nie wykryli.
Ja tam w diagnostyce to nie siedzę, więc się tak za bardzo to nie znam. Ale coś tam to pewnie wiem z zasłyszenia. Diagnostyka u nas piętro pode mną, jakby coś to mogę pójśc popytać. A wirusologia piętro wyżej :-D

a zapomnialam sie wam pochwalic!
powiesilismy na sklepie ogloszenie ze szukamy pracownika!
jak bylismy z Plumkiem na spotkaniu zglosila sie dziewczyna, ktora ... 2 lata pracowala w komisie, umie sciagac simlocki , studiuje informatyke (czyli zna sie na komuterach) wszystko co nam potrzeba!
nie ma faceta czyli szybko nie zajdzie w ciaze!!
miala troche przerwy bo byla zagranica ale to jest kwestia paru tygodni na nauke nowych modeli i cen!
takze nasze wakacje URATOWANE!
juz wplacilismy reszte kaski, jeszcze3 tyg!
nie moge sie doczekac :tak:

reklama
Kicia gratulejszon
sloneczko2.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry