reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Czyli to moje USG we wrzesniu wlasnie takie bedzie - bo ma je zrobic jakis super specjalista (juz 2 miesiace temu sie zapisalam, bo do niego ciezko sie dostac). Troszke sie denerwuje czy wszystko w porzadku, ale moj lekarz mowi ze wszystko ok wiec raczej tak jest:)
Jak to gdzie bylam - na Krecie:)))) oj upaly jak nie wiem ale basenik byl pod bokiem i sie chlodzilam caly dzien:)

Nieistotna - lepiej idz do lekarza, moze on jednak rozwieje Twoje obawy...wierze ze to nic powaznego. Ja tez mam problem z zasypianiem i spaniem w ogole....jakos nie moge sobie znalezc miejsca...no cóż w końcu moja ulubiona pozycja do zasypiania to na brzuchu - a tu nijak sie nie da:(

Pozdrawiam wszyskie mamy :laugh:

hej dziewuszki :)

strasznie, strasznie szczesliwa jestem, odkad moj m wrocil...! az sie momentami stracham, czy nie za bardzo... ;-)

Nieistotna, ja na twoim miejscu bym sie nie przejmowala, mnie podbrzusze boli bardzo czesto. codziennie kilka razy, przy wstaniu z lozka, kiedy macica wraca do pozycji wertykalnej ;-) no i krzyz - standard w ciazy! kobietom bardzo czesto dretwieja nawet nogi, kiedy dzidzia uciska jakies miejsce mocniej niz inne! mnie tez boli krzyz, najczesciej wlasnie, kiedy wstaje z lozka. ale moze byc, ze ciebie boli bardziej przy chodzeniu.

ja dowiedzialam sie, ze moja dzidzia jest ulozona glowkowo - jego glowka jest na samiutenkim dole - stad miewam te mocne uciski na pecherz, jelita itp. czesto boli mnie "na dole", przy oddawaniu moczu czy kupki. mysle, ze to nic groznego :)

jakos sie wyluzowalam, dziewczyny :) dzidzia sie rusza jak nie wiem, daje mi z glowki hihi co chwile, a jak nie to pietkami mnie meczy. a pod pepkiem gdzies ma raczki ;-) i nie martwie sie nawet tym, ze ma taka duza glowczyne ;-) (hehe... smiesznie :) skad mu sie to wzielo... 6cm... beka)

a co do usg 4D... dostalam namiary na dr Preisa z Gdanska, moj lekarz mowi, ze jest to najlepszy specjalista na Pomorzu. zadzwonie i zapytam, kiedy najlepiej podejsc, zeby bylo wszystko ladnie widac, no i coby mozna pomierzyc wszystko :)

tyla ;-)

Mary Jane to tylko pozazdrościć takich wakacji :D

Ja musiałam się 3 miesiące wczesniej zapisać bo niestety w Matce Polce w Łodzi są takie terminy :(
A tak zapytam czy wam coś dolega czy idziecie prywatnie not o usg ???
Bo z tego co wiem to jest ono wykonywane kobietą które skończyły 36 rok życia a jest to ich pierwsza ciąża lub gdy poprzednia ciąża zakończyła się wadami genetycznymi dzieciątka lub gdy kobieta ma predyspozycje do wad genetycznych ( czyli sama jakąś posiada ). Ja mam niedużą wrodzoną wade serducha i dlatego idę na usg genetyczne w połączeniu z echem serca maleństwa :)

..aenye nie dziwie się, że cię radość rozpiera wiem sama jak to jest jak nie ma lubego przez długi czas :( Czuje, że twój był zachwycony brzusiem no a jeszcze jak go maluch znokałtować chciał to napewno z wrażenia nie mół wyjśc jak to się te sprawy szybko rozwineły :D

ja wlasciwie nie ma wskazan do genetycznego, ale zapisalam sie prywatnie (tak jak w pierwszej ciazy) na USG 3D bo super wszystko widac i niezle przezycie :), a podczas tego USG wlasnie wszystko dokladnie dzidziusiowi mierza i sprawdzaja wiec stad wnioskuje ze mozna je zaliczyc do genetycznych

atol tego właśnie chciałabym się dowiedzieć..czy usg genetyczne to to samo co 3d czy tam 4d ??? jak któraś z Was dziewczyny znała by odpowiedź to czekam z niecierpliwościa ::)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry