reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
miłka, Matko Boska, ale z dzidziusiem wszystko ok? Jak po USG? Stłuczona miednica - to przecież niedaleko dzidziuś siedzi. Chyba ktoś jednak nad wami czuwał....

Jezu... Wczoraj na grzybach byliśmy, zbiór owszem, niezły, ale dziś rano córcia miała kleszcza, a teraz u siebie znalazłam.. Ble, ohydztwo. Teraz się będę bać, czy przypadkiem jakiś rumień nie będzie rósł czy coś takiego... Odechciało mi się lasu na długo.

Dita nie panikując ale ja bym poszła do lekarza, żeby to sprawdził dokładniej bo różne códa wychodza potem...

Miłka dawaj namiary Mamuśki z bb zrobią mu kuku >:D :)

sa_raa, ale po kleszczach już ani śladu. Nawet nie ma kropki po tych miejscach. A cholerne choróbska mogą wyjść na wierzch dużo dużo później. Wiem,że właśnie rumień jest jednym ze złych objawów. Pozostatje obserwacja, a w razie czerwienienia to do lekarza. Nienawidzę kleszczy i mrówek!

mnie tez ugryzl kleszcz jakos w lipcu
w noge skubaniec
znalazlam go rano i wyciagnelam z mojego biednego cialka
zadzwonilam do lekarza z panika ale powiedzial zeby sie nie martwic na zapas i obserwowac miejsce jesli cokolwiek sie pojawi od razu przyjsc
bylo chwilke czerwone a potem zniknelo a ja juz dawno zapomnialam

najlepiej zadzwon do swojego lekarza to bedziesz miala pewnosc ale nie ma co panikowac bo to dla dzidziusia tez nie dobre :)

ja jutro ide na to okropne badanie obciazenia glukozą
mam pytanie: czy pilyscie w domu czy juz tam w gabinecie? bo ja sobie dzisiaj kupialm to swinstwo do wypicia ew przed pojsciem na pobranie krwi ale mam tez standardowe badania krwi i moczu wiec juz nie wiem czy to nie wplynie i lepiej poczekac

aha i w poniedzialek ide ogladac małego w 4D takze juz nie moge sie doczekac :)

Miłka, dziewczyno, dobrze, ze juz jestes... straszne, co ci sie przydarzylo!... i naprawde cud, ze sie wiecej nic nie stalo... ze jestescie cali i zdrowi, wszyscy w trojke...! co za debil, naprawde... cesarka sie nie martw... nie wiadomo, czy by sie nia nie skonczylo i tak :) zawsze jest taka mozliwosc...

jejku, az mnie ciarki przeszly, jak przeczytalam, co napisalas!

a wiesz juz, kogo nosisz w brzusiu? coreczke czy synusia? :)

kasia_z - o, widze ze ty w tym oblatana jestes! ja biore LaktomagB6 - tam jest napisane, ze jest wodoroasparaganinian (sic!) magnezu 1000mg, co odpowiada 70mg Mg2+=5,8mEq (sic plus!) - to moge to brac czy za duzo?

Dita - jak sie nie bedzie nic babrac to ja bym nie panikowala. chociaz zalezy, jak go wyjelas, czy calego z glowa czy glowa mu zostala ;) raz jak mi glowa kleszcza w nodze zostala to mi ja wyjeli na pogotowiu i dostalam jakis antybiotyk. ale nie wiem, jak to wyglada w ciazy!

reklama
sugar, lepie zrob tak jak ja - zrobilam sobie lemoniadke, po sniadanku wypilam, posiedzialam w knajpce na herbatce i rowno godzine pozniej mialam badanie. wszystko bylo w porzadku, a robilam jeszcze morfologie i mocz :) i wsio ok (zreszta tak doradzil mi moj gin!)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry